Про зв'язок (16.05.95), Детальна інформація

Про зв'язок (16.05.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олкесій
Розмір: 24.8
Скачувань: 879
Тарифи на послуги зв'язку та за користування радіочастотами регулюються державою згідно з чинним законодавством України.

Порядок визначення граничних тарифів на послуги зв'язку встановлюється Кабінетом Міністрів України і є обов'язковим для всіх операторів зв'язку незалежно від форм власності.

Порядок взаєморозрахунків між підприємствами зв'язку встановлюється Адміністрацією зв'язку України.

Стаття 22. Поштові марки

Випуск в обіг поштових марок та інших знаків поштової оплати є виключним правом об'єднання поштового зв'язку.

Об'єднання поштового зв'язку видає знаки поштової оплати за номіналом, тематикою та тиражами, погодженими з Адміністрацією зв'язку України та редакційно-художньою радою, склад якої затверджується Кабінетом Міністрів України, а також видає каталоги і цінники колекційних поштових марок та іншої філателістичної продукції.

Стаття 23. Використання транспортних засобів для

перевезення пошти

Підприємства і об'єднання зв'язку мають право перевозити пошту на всіх маршрутах і лініях залізничного, водного, повітряного, автомобільного і гужового транспорту згідно з договорами.

Перевезення пошти різними видами транспорту здійснюється за правилами, що затверджуються Адміністрацією зв'язку України разом з Міністерством транспорту України.

Державні органи влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, об'єднання, установи та організації, транспортні засоби яких використовуються для перевезення пошти, зобов'язані сприяти якнайшвидшому перевезенню за призначенням усієї пошти, що відправляється підприємствами і об'єднаннями зв'язку, та забезпечувати її збереження.

Транспортні засоби, що належать підприємствам і об'єднанням зв'язку, не можуть використовуватися для виконання робіт, не пов'язаних з діяльністю у цій галузі.

Перевезення пошти від підприємств та об'єднань зв'язку до місця доставки та доставка її рибалкам до місця вилову риби, працівникам геологічних партій (експедицій), чабанам відгінних пасовищ, працівникам лісових ділянок та іншим адресатам, які перебувають поза населеними пунктами, здійснюється транспортними засобами і за кошти підприємств, установ та організацій, в яких працюють адресати.

Стаття 24. Ліцензування видів діяльності в галузі зв'язку

Ліцензування видів діяльності в галузі зв'язку запроваджується з метою:

здійснення єдиної державної політики в галузі зв'язку та захисту прав споживачів, координації діяльності різних підприємств в області створення і розвитку мереж, систем і служб зв'язку для забезпечення їх взаємодії між собою та з мережами зв'язку загального користування;

сприяння демонополізації діяльності в галузі зв'язку, розвитку підприємництва і конкуренції;

залучення коштів підприємств усіх форм власності до розвитку галузі;

забезпечення високого рівня якості послуг зв'язку.

Діяльність юридичних і фізичних осіб в галузі зв'язку (крім діяльності в мережах зв'язку Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державного комітету у справах охорони державного кордону України, Штабу Цивільної оборони України, мереж технологічного зв'язку та відомчих мереж зв'язку, які не мають виходу на мережі зв'язку загального користування або не надають послуги зв'язку іншим юридичним та фізичним особам) здійснюється за ліцензією згідно з чинним законодавством про підприємництво. Всі юридичні та фізичні особи мають рівні права на отримання ліцензії. ( Частина друга статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2171-III ( 2171-14 ) від 21.12.2000 )

Ліцензії на використання каналів мовлення і діяльність в галузі телебачення та радіомовлення видаються згідно з Законом України "Про телебачення і радіомовлення" ( 3759-12 ).

Додатковими умовами видачі ліцензії в галузі зв'язку є:

додержання загальновстановлених правил і нормативних документів, які регламентують створення єдиної національної системи зв'язку України;

використання для здійснення даного виду діяльності перспективних технічних засобів і технологій, що передбачаються в єдиній національній системі зв'язку України;

необхідність розвитку в першу чергу соціально значущих послуг зв'язку, зниження тарифів на ці послуги, для чого допускається часткова реінвестиція на розвиток цих послуг від інших високорентабельних послуг зв'язку.

В разі обмеженої кількості ліцензій та за наявності декількох заяв ліцензія видається на конкурсній основі. Кількість, строк дії та умови отримання ліцензій у цьому випадку визначаються Адміністрацією зв'язку України і публікуються в засобах масової інформації.

Адміністрація зв'язку України веде реєстр виданих ліцензій і публікує їх перелік у засобах масової інформації.

Стаття 25. Умови застосування технічних засобів

в мережах зв'язку загального користування

Всі технічні засоби та обладнання, що застосовуються в мережах зв'язку загального користування, повинні мати сертифікат, виданий згідно з вимогами чинного законодавства з питань стандартизації та сертифікації.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes