Про зв'язок (16.05.95), Детальна інформація

Про зв'язок (16.05.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олкесій
Розмір: 24.8
Скачувань: 873
Використання конкретних засобів зв'язку в мережах зв'язку загального користування погоджується з Адміністрацією зв'язку України.

Під час розвитку і реконструкції мереж зв'язку загального користування підприємства зв'язку всіх форм власності повинні використовувати засоби зв'язку вітчизняного виробництва за їх рівних техніко-економічних показників з імпортними засобами.

Стаття 26. Державна фельд'єгерська служба

Для забезпечення Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних і місцевих органів державної виконавчої влади, посольств, дипломатичних представництв і консульств України оперативним військово-кур'єрським зв'язком діє Державна фельд'єгерська служба України при Адміністрації зв'язку України.

У своїй діяльності Державна фельд'єгерська служба України керується Положенням, що затверджується Кабінетом Міністрів України, та іншими актами законодавства.

Міністерства і відомства можуть мати свої служби фельд'єгерського зв'язку.

Стаття 27. Охорона таємниці інформації, що передається

засобами зв'язку

Таємниця листування, телефонних розмов, телеграфних, а також інших повідомлень, що передаються засобами зв'язку, охороняється законом.

Підприємства зв'язку всіх форм власності вживають організаційно-технічних заходів щодо захисту інформації згідно з чинним законодавством.

Виймання і огляд поштової кореспонденції та документальних повідомлень, одержання необхідних довідок про них, здійснення контролю за технічними каналами зв'язку, в тому числі прослуховування телефонних розмов на підприємствах зв'язку всіх форм власності заборонено, крім випадків, передбачених чинним законодавством.

Підприємства і об'єднання зв'язку мають право вилучати у встановленому порядку заборонені до пересилання вкладання у поштові відправлення (зброя, отруйні, легкозаймисті речовини тощо) тільки у присутності відправника. Перелік таких відправлень складається Адміністрацією зв'язку України і затверджується Кабінетом Міністрів України.

Стаття 28. Охорона об'єктів зв'язку

Підприємства, об'єднання, установи, організації та об'єкти зв'язку охороняються відомчою воєнізованою охороною.

В окремих підрозділах підприємств, об'єднань, установ та організацій зв'язку може встановлюватись особливий режим допуску.

Об'єкти та споруди зв'язку в межах відповідних зон охороняються згідно з чинним законодавством. Особи, винні в пошкодженні ліній зв'язку, притягаються до дисциплінарної, цивільно-правової, адміністративної або кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством.

Стаття 29. Відповідальність за порушення законодавства

про зв'язок

Особи, винні в порушенні законодавства про зв'язок, притягаються до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Використання засобів зв'язку з метою, що суперечить інтересам безпеки держави, порушує громадський порядок та посягає на честь і гідність громадян, забороняється. В разі порушення цих умов підприємства і об'єднання зв'язку мають право у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку припинити або зупинити користування засобами зв'язку.

Юридичні та фізичні особи несуть встановлену законодавством України відповідальність за порушення порядку використання радіочастот, радіоелектронних засобів, систем кабельного телебачення, норм радіовипромінювання і допустимих індустріальних перешкод радіоприйому.

Спеціальні органи по нагляду за додержанням встановленого порядку використання радіочастотного спектра, радіоелектронних засобів і систем кабельного телебачення, норм радіовипромінювання і допустимих індустріальних перешкод радіоприйому при відповідних міністерствах і відомствах в межах своєї компетенції дають приписи про усунення виявлених порушень, притягають у встановленому порядку до адміністративної відповідальності громадян та посадових осіб, винних в порушенні норм, правил та інструкцій, розроблених відповідно до законодавства про зв'язок.

Органи Міністерства внутрішніх справ України мають право вилучати радіоелектронні засоби, які експлуатуються без спеціального дозволу (ліцензії). Питання щодо їх подальшого використання вирішується згідно з чинним законодавством України.

Стаття 30. Митний контроль

Міжнародні поштові відправлення при переміщенні через митний кордон України пред'являються підприємствами зв'язку для контролю митним органам. Поштові підприємства зв'язку зобов'язані доводити споживачам перелік поштових відправлень, пересилка яких через кордон забороняється.

Огляд і виймання міжнародних поштових відправлень здійснюються митними органами у випадках і порядку, встановлених чинним законодавством України.

Митні органи мають право вилучати у встановленому порядку предмети, заборонені до пересилання у міжнародних поштових відправленнях або відправлені з порушенням митних правил. Предмети, вилучені митними органами під час митного контролю, підлягають конфіскації відповідно до чинного законодавства.

Стаття 31. Міжнародне співробітництво у галузі зв'язку

Встановлення правових, організаційних, технологічних і фінансових відносин з міжнародними організаціями зв'язку, а також представництво України в цих організаціях за дорученням Кабінету Міністрів України, здійснення співробітництва з організаціями зв'язку іноземних держав, міжнародний правовий захист інтересів України у питаннях зв'язку покладається на Адміністрацію зв'язку України, а питання використання радіочастот та радіоелектронних засобів на міжнародному рівні - на Головне управління з питань радіочастот при Кабінеті Міністрів України.

Адміністрація зв'язку України представляє Україну у Міжнародному союзі електрозв'язку (МСЕ), Всесвітньому поштовому союзі і залучає до цієї роботи інші організації, міністерства і відомства. Координацію участі інших міністерств та відомств у роботі МСЕ здійснює Державна комісія з питань зв'язку та радіочастот.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes