Про Державну програму приватизації (03.06.97), Детальна інформація

Про Державну програму приватизації (03.06.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 35.8
Скачувань: 783
внесення до статутного фонду господарського товариства як державної частки з наступною її приватизацією в порядку, встановленому законодавством України.

3.2. Об'єкти незавершеного будівництва та законсервовані об'єкти, на яких нульовий цикл будівництва незавершений, приватизуються шляхом продажу на конкурсі чи шляхом створення господарського товариства з внесенням об'єкта незавершеного будівництва як державної частки до статутного фонду господарського товариства при обов'язковій умові завершення будівництва із збереженням первісного призначення об'єкта незавершеного будівництва або законсервованого об'єкта.

У разі прийняття відповідним органом виконавчої влади рішення про необов'язковість завершення будівництва та дотримання первісного призначення зазначених у цьому пункті об'єктів, об'єкти незавершеного будівництва та законсервовані об'єкти, на яких нульовий цикл будівництва незавершений, підлягають списанню у встановленому законом порядку. У таких випадках приватизація об'єкта не здійснюється.

3.3. Рішення про приватизацію об'єктів незавершеного будівництва та законсервованих об'єктів державні органи приватизації приймають за погодженням з відповідними органами виконавчої влади.

3.4. Під час проведення конкурсу або викупу об'єкта одним покупцем, крім випадків, передбачених пунктом 3.2 цього розділу, за рішенням органу приватизації в договір купівлі-продажу можуть включатися зобов'язання щодо завершення будівництва із збереженням первісного призначення об'єкта незавершеного будівництва.

3.5. У разі відсутності заяв на приватизацію об'єкта незавершеного будівництва, законсервованого об'єкта протягом 30 календарних днів від дня опублікування переліку об'єктів, які пропонуються для продажу, державний орган приватизації приймає рішення про повторний продаж його на аукціоні, за конкурсом. У разі повторного проведення аукціону чи конкурсу органом приватизації може бути прийнято рішення про зміну умов продажу, включаючи зменшення початкової ціни, але не більш як на 30 відсотків.

3.6. Громадянам та юридичним особам України, які є покупцями об'єктів незавершеного будівництва чи законсервованого об'єкта, після сплати ними 50 відсотків вартості цих об'єктів надається розстрочка платежа на термін до 5 років. На суму відстроченого платежу нараховуються відсотки за обліковою ставкою Національного банку України.

3.7. У разі відсутності заяв на приватизацію об'єкта незавершеного будівництва, законсервованого об'єкта протягом 30 календарних днів від дня опублікування переліку об'єктів, які пропонуються для повторного продажу на аукціоні, за конкурсом, такий об'єкт може передаватися за рішенням державних органів приватизації з метою завершення будівництва як державна частка до статутного фонду господарського товариства з наступною її приватизацією відповідно до закону.

При цьому переважне право на приватизацію акцій (часток, паїв) господарського товариства, до статутного фонду якого було передано об'єкт незавершеного будівництва, законсервований об'єкт, що перебувають у державній власності, надається недержавним співзасновникам. У разі відмови співзасновників товариства від приватизації вказаних акцій (часток, паїв) вони приватизуються у встановленому законом порядку.

3.8. Вартість об'єкта незавершеного будівництва, законсервованого об'єкта визначається відповідно до методики, затвердженої Кабінетом Міністрів України.

3.9. Кошти, одержані від продажу об'єктів незавершеного будівництва, законсервованого об'єкта, зараховуються до позабюджетного Державного фонду приватизації, із них 40 відсотків використовуються державними органами приватизації відповідно до пункту 2.4 розділу 2 частини IV цієї Програми, решта коштів перераховується, у разі фінансування будівництва об'єкта незавершеного будівництва, законсервованого об'єкта:

за рахунок власних коштів державного підприємства - цьому підприємству;

за рахунок централізованих коштів або коштів місцевого бюджету - 30 відсотків - відповідному підприємству, 30 відсотків - до відповідного бюджету;

за рахунок власних коштів державного підприємства та централізованих коштів або коштів місцевого бюджету - цьому підприємству пропорційно його вкладу в будівництво, а також 30 відсотків суми, що відповідає централізованим (місцевого бюджету) капіталовкладенням, решта суми - до відповідного бюджету.

Зазначені кошти використовуються підприємствами виключно на поповнення нормованих обігових коштів, технічне переобладнання виробництва, освоєння нових технологій та здійснення природоохоронних заходів.

Частина коштів, одержаних від продажу об'єктів незавершеного будівництва, які перераховуються до відповідних бюджетів, використовується для фінансування завершення будівництва об'єктів інженерної інфраструктури міст, включаючи мережі, споруди, устаткування, які пов'язані з постачанням споживачам води, газу, тепла, відведенням і очищенням стічних вод, а також медичних, дошкільних закладів та шкіл, щодо яких прийнято рішення про завершення будівництва із збереженням їх первісного призначення.

3.10. Кошти, одержані від приватизації об'єктів незавершеного будівництва, відповідно до Чорнобильської будівельної програми використовуються у встановленому законом порядку.

Р О З Д І Л 4. ПРИВАТИЗАЦІЯ ОБ'ЄКТІВ ГРУПИ Е

4.1. Пакети акцій відкритих акціонерних товариств, що тимчасово залишились у державній власності згідно з планом приватизації (розміщення акцій), пропонуються для продажу визначеними цією Програмою способами, що передбачають конкуренцію покупців.

4.2. Акції (частки, паї), що належать державі у майні міжгосподарських товариств та створених на їх базі господарських товариств приватизуються у порядку, встановленому відповідно до закону Фондом державного майна України.

4.3. Фонд державного майна України є правонаступником часток (паїв, акцій), що належать державі у майні міжгосподарських товариств та створених на їх базі господарських товариств.

4.4. Державні органи приватизації:

протягом трьох місяців з дня набрання чинності цією Програмою визначають розмір часток (паїв), що належать державі у майні міжгосподарських підприємств;

протягом п'яти місяців з дня набрання чинності цією Програмою погоджують з недержавними засновниками міжгосподарських підприємств рішення про приватизацію зазначених часток (паїв).

4.5. Приватизація акцій (часток, паїв), що належать державі у майні підприємств із змішаною формою власності, здійснюється відповідно до закону та установчих документів цих підприємств у порядку, що визначається Фондом державного майна України.

4.6. У разі відсутності згоди недержавних засновників (учасників) підприємств із змішаною формою власності на перетворення такого підприємства у відкрите акціонерне товариство державна частка (пай) у цьому підприємстві приватизується з урахуванням вимог установчих документів таких підприємств шляхом її продажу на аукціоні, за конкурсом у порядку, встановленому законодавством України.

4.7. Цінні папери, що були вилучені під час проведення оцінки вартості майна об'єкта приватизації та передані державним органом приватизації в управління Міністерству фінансів України, продаються на фондовій біржі відповідно до закону.

Не заборонені до приватизації цінні папери, паї та інше майно, що не ввійшли до статутних фондів або не були враховані при оцінці вартості такого об'єкта, приватизуються шляхом продажу через систему біржової торгівлі, на аукціоні, за конкурсом відповідно до закону.

4.8. Продаж цінних паперів, паїв, іншого майна, що перебувають у державній власності і входять до складу майна підприємств, розташованих за кордоном, здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України з урахуванням вимог законодавства відповідної держави та установчих документів таких підприємств у порядку, що визначається відповідно до закону Фондом державного майна України, Антимонопольним комітетом України та Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

4.9. Акції (частки, паї), інше майно, що перебувають у державній власності та знаходяться на балансі недержавних підприємств та організацій, визначаються у порядку, що встановлюється відповідно до закону Фондом державного майна України, і приватизуються шляхом продажу за гроші через систему біржової торгівлі, на аукціоні, за конкурсом у порядку, встановленому законодавством України.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes