Про Державну програму приватизації (03.06.97), Детальна інформація

Про Державну програму приватизації (03.06.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 35.8
Скачувань: 784
5.3.3. Для спільної участі у приватизації радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств працівники цих підприємств можуть створювати колективні сільськогосподарські підприємства.

5.4. Приватизація окремих груп об'єктів за погодженням з Кабінетом Міністрів України

5.4.1. Фонд державного майна України погоджує з Кабінетом Міністрів України переліки об'єктів, віднесених цією Програмою до групи Г, що підлягають приватизації. При цьому Кабінет Міністрів України може визначати відповідно до пункту 5.1 цього розділу розмір пакета акцій таких підприємств, що тимчасово залишаються у державній власності. Будь-які інші вимоги щодо умов приватизації цих підприємств Кабінетом Міністрів України не встановлюються.

5.5. Особливості приватизації об'єктів науково-технічної сфери

5.5.1. Оцінка вартості майна науково-дослідних інститутів, науково-дослідних і проектних організацій та підрядних реставраційних підприємств здійснюється з урахуванням нематеріальних активів, вартість яких визначається експертним шляхом у порядку, визначеному законом.

5.6. Особливості приватизації об'єктів, розташованих на території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи

5.6.1. Приватизація об'єктів, розташованих у зоні гарантованого добровільного відселення з території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснюється відповідно до законодавства України з питань приватизації з урахуванням особливостей, визначених цією Програмою.

Оцінка вартості таких об'єктів здійснюється за даними балансу без урахування потенційної прибутковості та без застосування експертної оцінки.

5.6.2. Працівники об'єктів, зазначених у підпункті 5.6.1 цього розділу, а також колишні працівники підприємств, які вийшли на пенсію, звільнені на підставі пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України ( 322-08 ) і не працюють з моменту звільнення на інших підприємствах, особи, які мають право відповідно до законодавства повернутися на попереднє місце роботи на цьому підприємстві, інваліди, звільнені у зв'язку з каліцтвом або професійним захворюванням, та працівники, звільнені у зв'язку із станом здоров'я, а також працівники соціально-культурних та оздоровчо-лікувальних закладів, що приватизуються у складі підприємств, на балансі яких вони перебувають, мають право на придбання будь-якого пакета акцій (будь-якої частки майна підприємства - для об'єктів групи А) цього об'єкта за номінальною вартістю.

5.6.3. Об'єкти державної власності, розташовані у зоні безумовного (обов'язкового) відселення з території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, приватизації не підлягають.

5.7. Приватизація орендованого державного майна

5.7.1. Приватизація орендованого державного майна здійснюється відповідно до Закону України "Про приватизацію державного майна" ( 2163-12 ) з урахуванням вимог цієї Програми.

5.8. Особливості приватизації майна підприємств автомобільного транспорту, що виконують міські та приміські пасажирські перевезення.

5.8.1. Приватизація майна підприємств автомобільного транспорту, що виконують міські та приміські пасажирські перевезення, здійснюється із збереженням у державній власності 25,1 відсотка акцій.

Використання та управління такими акціями здійснюється у порядку, визначеному в пункті 5.1 цього розділу.

Р О З Д І Л 6. ВРАХУВАННЯ ВИМОГ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ У ПРОЦЕСІ

ПРИВАТИЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОГО МАЙНА

6.1. При підготовці планів приватизації (розміщення акцій) державних підприємств, майно яких приватизується, органи приватизації вказують у розділі "Характеристика екологічного стану" результати визначення відповідності діяльності об'єктів вимогам екологічної безпеки.

Проведення робіт, пов'язаних з визначенням відповідності діяльності об'єктів вимогам екологічної безпеки, здійснюється підприємствами у терміни, передбачені для підготовки планів приватизації (розміщення акцій), відповідно до порядку, який затверджується Фондом державного майна України та Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України.

6.2. З метою більш повного вирішення екологічних проблем (в тому числі врахування вимог збереження довкілля в процесі приватизації) Кабінет Міністрів України разом з Фондом державного майна України у першому півріччі 1997 року розглядають питання щодо законодавчо-нормативного забезпечення та практичного впровадження світових екологічних стандартів, стандартів системи якості, аудиту, страхування суб'єктів господарювання в Україні, у тому числі підприємств, що приватизуються.

Ч а с т и н а III. СТВОРЕННЯ СПРИЯТЛИВИХ УМОВ ДЛЯ

ПРОВЕДЕННЯ ПРИВАТИЗАЦІЇ

Р О З Д І Л 1. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УЧАСТІ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ У ПРОЦЕСІ

B*

o

oe

j

l

¦

O

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes