Про Державну програму приватизації (03.06.97), Детальна інформація

Про Державну програму приватизації (03.06.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 35.8
Скачувань: 783
рішень про затвердження планів приватизації та укладання договорів з юридичними особами або спеціалістами на розробку проектів планів приватизації та продажу об'єкта приватизації, а також підстав, на основі яких були прийняті ці рішення;

результатів виконання планів приватизації, які підлягають опублікуванню у спеціальних бюлетенях Фонду державного майна України та його регіональних відділень, які розповсюджуються за передплатою і в роздрібній торгівлі, місцевій пресі.

Інформація про результати приватизації об'єкта (інформація про переможців конкурсу, аукціону, про ціну, за яку придбано об'єкт приватизації, дані про розподіл акцій (часток, паїв) між новими власниками (окремо по кожній юридичній особі) підлягає опублікуванню у місцевій пресі за місцем розташування відповідного об'єкта.

Інформація про строки та умови проведення аукціону, конкурсу, випуску акцій у вільний продаж повинна бути опублікована в інформаційних бюлетенях органів приватизації, центральній та місцевій пресі не пізніш як за 30 календарних днів до дати проведення аукціону, конкурсу, випуску акцій у вільний продаж.

Типовий, обов'язковий для публікації в бюлетені, перелік відомостей для різних видів підприємств, порядок їх подання, форма публікації визначаються відповідно до закону Фондом державного майна України.

4.4. Голова Фонду державного майна України, Голова Фонду майна Автономної Республіки Крим, керівники регіональних відділень та представництв Фонду державного майна у районах та містах несуть персональну відповідальність за своєчасність та повноту інформації про об'єкти, які приватизуються.

Р О З Д І Л 5. ЗАХИСТ ПРАВ АКЦІОНЕРІВ У ПРОЦЕСІ ПРИВАТИЗАЦІЇ

5.1. Усі прості іменні акції ВАТ є рівнозначними за обсягом прав акціонерів і розміром дивідендів, що виплачуються за ними.

5.2. Право голосу за акціями може бути передано акціонером іншій фізичній або юридичній особі виключно за довіреністю, виданою з додержанням вимог законодавства.

5.3. До реалізації плану приватизації (розміщення акцій) та до внесення до реєстру акціонерів відповідної інформації ВАТ та державним органам приватизації забороняється:

відчужувати майно, включене до статутного фонду ВАТ, якщо вартість цього майна перевищує 10 відсотків вартості активів ВАТ. При цьому відчуження майна повинно здійснюватися за ціною, не нижчою за оціночну вартість, за якою це майно було внесено до статутного фонду ВАТ;

приймати рішення про здійснення та здійснювати додатковий випуск акцій ВАТ;

змінювати номінальну вартість та кількість акцій ВАТ (крім випадків дроблення акцій за підсумками аукціону);

відмовляти в реєстрації акціонерам або їх представникам для участі в загальних зборах акціонерів, якщо зазначені особи мають документи, що підтверджують їх права акціонерів, а саме: акції, сертифікати акцій, виписку з реєстру акціонерів, тимчасове свідоцтво, витяг з протоколу сертифікатного аукціону, та у відповідних випадках - довіреність, а також встановлювати будь-які обмеження щодо їх участі у зборах;

відмовляти в перереєстрації акцій на ім'я нового власника акцій за наявності передбачених законодавством документів, що підтверджують перехід права власності на акції до нового власника.

5.4. Забороняється встановлення у статуті ВАТ мінімальної кількості акцій, яка дає право голосу на загальних зборах, до реалізації плану приватизації (розміщення акцій).

5.5. Рішення про участь у холдингових компаніях, об'єднаннях підприємств та фінансово-промислових групах, поділ ВАТ на окремі юридичні особи та про внески до статутних фондів інших господарюючих суб'єктів приймаються тільки на загальних зборах акціонерів більшістю у 3/4 голосів акціонерів, які особисто або через уповноважених осіб беруть участь у зборах.

5.6. Забороняється встановлення не передбачених законодавством обмежень щодо відчуження акціонером ВАТ акцій, придбаних ним у процесі приватизації.

5.7. Контроль за дотриманням законодавства щодо захисту прав акціонерів у процесі приватизації здійснюють Фонд державного майна України та Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Р О З Д І Л 6. КОНТРОЛЬ ЗА ЗДІЙСНЕННЯМ ПРИВАТИЗАЦІЇ ТА

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

6.1. Контроль за виконанням цієї Програми здійснюють:

а) Верховна Рада України - шляхом заслуховування на своїх засіданнях та на засіданнях комітетів і комісій Верховної Ради України звітів Фонду державного майна України та органів виконавчої влади.

б) Кабінет Міністрів України - шляхом періодичного заслуховування на своїх засіданнях керівників органів виконавчої влади, Уряду Автономної Республіки Крим;

в) Фонд державного майна України - шляхом поточного контролю за дотриманням суб'єктами приватизації вимог законодавства з питань приватизації та шляхом заслуховування звітів керівників Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділень і представництв Фонду державного майна України, Українського центру сертифікатних аукціонів про хід приватизації.

6.2. Фонд державного майна України:

щоквартально представляє Верховній Раді України аналітичну довідку про хід приватизації;

щомісячно інформує Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики та управління народним господарством та Спеціальну контрольну комісію Верховної Ради України з питань приватизації про виконання цієї Програми.

6.3. Рішення, що приймаються Фондом державного майна України у межах його компетенції на виконання Програми, є обов'язковими для виконання центральними та місцевими органами виконавчої влади.

6.4. Персональна відповідальність за виконання завдань Програми покладається на:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes