Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (12.02.98), Детальна інформація

Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (12.02.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 15
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 40
Скачувань: 1437
3. Рішення виборчої комісії Автономної Республіки Крим про визнання виборів недійсними, про відмову у визнанні виборів недійсними або неприйняття рішення з цього питання може бути оскаржено до суду в установленому законом порядку.

Стаття 43. Повторні вибори

1. Повторні вибори проводяться у випадках, коли вибори по виборчому округу визнані недійсними або такими, що не відбулися.

2. Рішення про проведення повторних виборів приймає виборча комісія Автономної Республіки Крим.

3. Повторні вибори призначаються не пізніш як через місяць від дня визнання виборів недійсними або такими, що не відбулися. Голосування проводиться на тих же виборчих дільницях і за списками виборців, що використовувалися для проведення чергових виборів. Висування і реєстрація кандидатів у депутати та інші виборчі процедури проводяться в порядку, встановленому цим Законом.

4. На повторних виборах у будь-якому виборчому окрузі не можуть балотуватися громадяни, щодо яких було скасовано рішення про реєстрацію їх як кандидатів у депутати, а також ті, щодо яких набрав законної сили обвинувальний вирок суду у зв'язку з вчиненням ними дій, внаслідок яких вибори або повторне голосування в будь-якому окрузі були визнані недійсними.

Стаття 44. Порядок заміни депутатів, які вибули

У разі втрати депутатського мандата або дострокового припинення повноважень депутата, який обирався по виборчому округу, в цьому окрузі проводяться вибори замість депутата, який вибув.

Стаття 45. Проведення виборів замість депутатів, які вибули

1. Вибори замість депутатів, які вибули, призначаються виборчою комісією Автономної Республіки Крим не пізніше ніж за три місяці до їх проведення і організовуються з додержанням вимог цього Закону.

2. При цьому окружна виборча комісія утворюється за 50 днів до дня виборів, дільничні виборчі комісії - за місяць до дня виборів, реєстрація кандидатів у депутати закінчується за 30 днів до дня виборів. Списки виборців подаються для ознайомлення за 10 днів до дня виборів.

3. Протягом четвертого року повноважень діючого складу Верховної Ради Автономної Республіки Крим вибори нового депутата замість вибулого не проводяться.

Стаття 46. Проведення позачергових виборів депутатів

1. Позачергові вибори депутатів проводяться в період шістдесяти днів з дня опублікування рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, якщо інше не встановлено законодавчими актами України.

2. Рішення про початок виборчої кампанії приймає виборча комісія Автономної Республіки Крим не пізніш як за 60 днів до дня виборів.

3. При цьому окружні виборчі комісії утворюються за 40 днів до дня виборів, дільничні виборчі комісії - за 30 днів. Реєстрація кандидатів у депутати закінчується за 20 днів до дня виборів. Списки виборців подаються для загального ознайомлення за сім днів до дня виборів.

Р о з д і л X

ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 47. Відповідальність за порушення цього Закону

1. Особи, які перешкоджали шляхом насильства, обману, погроз, підкупу або іншим шляхом вільному здійсненню громадянином України права обирати і бути обраним депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим, вести передвиборну агітацію, публічно закликали або агітували за бойкотування виборів, а також члени виборчих комісій, посадові та службові особи органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, органів об'єднань громадян, які вчинили підлог виборчих документів, приписку або завідомо неправильний підрахунок голосів виборців, порушили таємницю голосування або допустили інше порушення цього Закону, несуть відповідальність, встановлену законами України.

2. До відповідальності притягуються також особи, які опублікували або іншим способом поширили завідомо неправдиві відомості про кандидата в депутати.

Стаття 48. Зберігання виборчої документації

1. Після опублікування результатів голосування та підсумків виборів виборча комісія Автономної Республіки Крим передає виборчу документацію до відповідної центральної державної архівної установи, окружні та дільничні виборчі комісії - до відповідних місцевих державних архівних установ.

2. Виборчі бюлетені зберігаються один рік в місцевих державних архівних установах.

3. Державні архівні установи забезпечують доступ до виборчої документації відповідно до законодавства України.

Р о з д і л XI

ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Цей Закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

2. З урахуванням закінчення в 1998 році строку повноважень депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим в 1998 році провести одночасно з виборами депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. При цьому виборча комісія Автономної Республіки Крим утворюється не пізніш як за 32 дні до дня виборів, виборчі округи утворюються не пізніш як за 24 дні до дня виборів, окружні виборчі комісії - не пізніш як за 22 дні до дня виборів, рішення про їх утворення доводяться до відома населення не пізніш як на другий день після прийняття таких рішень, висування кандидатів у депутати, в тому числі шляхом самовисування, починається та закінчується відповідно за 20 і 13 днів до дня виборів, а їх реєстрація починається за 17 і закінчується за 10 днів до дня виборів, передвиборні плакати кандидатів у депутати друкуються не пізніш як за 7 днів до дня виборів. У разі коли окружну виборчу комісію відповідно до цього Закону не утворено, її функції, за рішенням виборчої комісії Автономної Республіки Крим, здійснюються відповідною районною, міською (міста республіканського Автономної Республіки Крим значення), районною у місті Сімферополі територіальною виборчою комісією, утвореною згідно із Законом України "Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" ( 14/98-ВР ). ( Пункт 2 розділу XI із змінами, внесеними згідно із Законом N 134/98-ВР від 03.03.98 )

Президент України Л.КУЧМА

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes