Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (12.02.98), Детальна інформація

Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (12.02.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 15
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 40
Скачувань: 1437
1. Під час виборчої кампанії кандидатам у депутати, в тому числі і тим, хто є працівниками радіо і телебачення, забороняється виступати на радіо і по телебаченню більше часу, ніж відведено для інших кандидатів у депутати.

2. Для кандидатів у депутати, в тому числі і тих, хто є працівниками друкованих засобів масової інформації, обсяг їх публікацій не може перевищувати обсяг, встановлений для інших кандидатів у депутати.

3. Агітація в недержавних засобах масової інформації обмежується лише розміром власного виборчого фонду на умовах рівної оплати за ефірний час чи газетну площу для всіх кандидатів.

4. Розповсюдження анонімних агітаційних матеріалів або агітаційних матеріалів під псевдонімом забороняється.

5. У разі розповсюдження анонімних агітаційних матеріалів або агітаційних матеріалів під псевдонімом чи матеріалів із закликами до насильницького повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності держави, до національної, мовної, расової, релігійної нетерпимості виборчі комісії після отримання такої інформації зобов'язані звернутися до органів внутрішніх справ з метою припинення незаконної агітації та вжиття заходів, передбачених законодавством України.

6. Не допускається участь у передвиборній агітації державних установ, органів місцевого самоврядування та їх посадових і службових осіб, у тому числі голів, заступників голів, секретарів та членів виборчих комісій.

7. Агітація в день виборів у будь-якій формі (розповсюдження виборчих листівок, плакатів, заклики голосувати за чи проти кандидатів або бойкотувати вибори) забороняється. Агітаційні друковані матеріали, вивішені до дня виборів поза приміщеннями для голосування, залишаються на тих же місцях.

8. Органи місцевого самоврядування, відповідні місцеві державні адміністрації відводять місця та обладнують стенди, дошки в людних місцях для вивішування матеріалів передвиборної агітації, передбаченої цим Законом, а також повідомлень про заходи виборчої кампанії. Забороняється розміщення таких матеріалів на будівлях, що є пам'ятками архітектури, та в місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.

9. Телерадіоорганізаціям, друкованим засобам масової інформації з державною участю, участю органів місцевого самоврядування, їх посадовим особам, творчим працівникам засобів масової інформації у період виборчої кампанії у своїх повідомленнях, матеріалах і передачах забороняється підтримувати або віддавати перевагу в будь-якій формі тим чи іншим кандидатам у депутати, їхнім передвиборним програмам.

10. Забороняється проведення передвиборної агітації, що супроводжується наданням виборцям безплатно або на пільгових умовах товарів, цінних паперів, кредитів, лотерей, грошей, послуг.

11. За 10 днів до дня голосування забороняється оголошення в засобах масової інформації результатів соціологічних досліджень та опитувань громадської думки про рейтинг кандидатів у депутати та інших прогнозів.

12. Кандидатам у депутати, які обіймають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах виконавчої влади, в органах місцевого самоврядування, на державних підприємствах, у військових формуваннях, утворених відповідно до законів України, забороняється залучати або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням своєї виборчої кампанії:

підлеглих їм осіб (у робочий час);

службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи.

Р о з д і л VI

ФІНАНСУВАННЯ ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ

Стаття 32. Фінансування роботи виборчих комісій

Фінансування роботи виборчих комісій здійснюється за рахунок коштів республіканського бюджету Автономної Республіки Крим, що передаються у розпорядження виборчої комісії Автономної Республіки Крим. Ці кошти використовуються виборчою комісією Автономної Республіки Крим відповідно до ухваленого нею кошторису витрат.

Стаття 33. Фінансування передвиборної агітації

1. Фінансування передвиборної агітації здійснюється за рахунок коштів республіканського бюджету Автономної Республіки Крим, а також коштів кандидатів у депутати, пожертвувань фізичних та юридичних осіб.

2. Виборча комісія Автономної Республіки Крим, окружні виборчі комісії оплачують у випадках, передбачених цим Законом:

1) друкування передвиборних плакатів кандидатів у депутати;

2) публікацію в газетах передвиборних програм кандидатів у депутати;

3) час мовлення на радіо і телебаченні;

4) користування спорудами, приміщеннями, устаткуванням для проведення зустрічей виборців з кандидатами у депутати, організованих виборчими комісіями.

3. Власний виборчий фонд кандидата у депутати утворюється за рахунок коштів кандидата у депутати, пожертвувань фізичних та юридичних осіб України.

Органам виконавчої влади, державним підприємствам, установам і організаціям, органам місцевого самоврядування, іноземним юридичним і фізичним особам, анонімним особам, міжнародним організаціям та об'єднанням забороняється робити внески до виборчих фондів кандидатів.

4. Рахунки виборчих фондів відкриваються в установах банків за заявами кандидатів у депутати, довірених осіб кандидатів у депутати після їх реєстрації відповідними виборчими комісіями, про що повідомляються виборчі комісії. Інформація про відкриті рахунки виборчих фондів публікується у пресі. Кандидат у депутати визначає розпорядника виборчого фонду.

5. Контроль за надходженням та використанням коштів власного виборчого фонду кандидата у депутати здійснюється окружною виборчою комісією, податковими органами, а також установами банків, у яких відкрито відповідний рахунок.

6. Відповідна установа банку за зверненням кандидата у депутати, його довіреної особи, які відкривали рахунок, а також окружних виборчих комісій надає їм відомості про розміри та джерела надходжень до відповідного виборчого фонду.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes