Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (12.02.98), Детальна інформація

Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (12.02.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 15
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 40
Скачувань: 1435
7. Кошти, що надійшли до власного виборчого фонду кандидата у депутати від фізичних чи юридичних осіб, які згідно з цим Законом не мають права робити такі пожертвування, або кошти, що надійшли від анонімного чи фіктивного пожертвувача, в тому числі пожертвувача, адреса якого невідома, за рішенням окружних виборчих комісій перераховуються до республіканського бюджету Автономної Республіки Крим.

8. Не використані під час виборчої кампанії кошти виборчих фондів за рішенням виборчої комісії Автономної Республіки Крим або окружних виборчих комісій перераховуються до республіканського бюджету Автономної Республіки Крим. Якщо кандидат у депутати, який балотувався на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, що були визнані недійсними, реєструється кандидатом у депутати на повторних виборах, він має право розпоряджатися коштами, що залишилися в його власному виборчому фонді, за умови, що причиною визнання виборів недійсними не були дії цього кандидата чи його довірених осіб.

9. Кандидат у депутати має право відмовитися від коштів, що надійшли від пожертвувача, про що він подає заяву до установи банку, в якій відкрито рахунок власного виборчого фонду. Ці кошти повертаються зазначеною установою пожертвувачу за його рахунок.

10. Не пізніш як за сім днів до дня виборів кандидати у депутати або їх довірені особи зобов'язані передати до окружних виборчих комісій фінансові звіти про джерела надходжень у власні виборчі фонди. Форма фінансового звіту встановлюється виборчою комісією Автономної Республіки Крим.

11. Відомості про доходну частину власних виборчих фондів оприлюднюються окружними виборчими комісіями не пізніш як за два дні до дня виборів.

12. Кошти виборчих фондів можуть використовуватися виключно на потреби агітаційної кампанії. Використання коштів власних виборчих фондів за іншим призначенням забороняється. Розрахунки із власних виборчих фондів кандидатів у депутати можуть проводитися лише у безготівковій формі.

Р о з д і л VII

ГОЛОСУВАННЯ

Стаття 34. Час і місце голосування

1. Голосування проводиться в день виборів або в день повторного голосування з восьмої до двадцятої години. ( Частина перша статті 34 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2979-III ( 2979-14 ) від 17.01.2002 )

2. Про час і місце голосування дільнична виборча комісія сповіщає виборців не пізніш як за п'ятнадцять днів до дня виборів.

Стаття 35. Виборчі бюлетені

1. Виборчі бюлетені є документами суворої звітності.

2. Виборчий бюлетень має містити назву органу, до якого відбуваються вибори, номер виборчого округу, номер виборчої дільниці та позначене місце для підпису члена дільничної виборчої комісії, який видаватиме виборчий бюлетень.

3. До бюлетеня для голосування вносяться в алфавітному порядку всі зареєстровані у цьому окрузі кандидати у депутати із зазначенням прізвища, імені, по батькові, року народження, посади (заняття), місця роботи та проживання, партійності. Праворуч проти прізвища кожного кандидата у депутати розташовується порожній квадрат.

4. У виборчих бюлетенях після переліку прізвищ кандидатів у депутати зазначається: "Не підтримую жодного з кандидатів у депутати" і праворуч від цих слів розташовується порожній квадрат.

5. Виборчі бюлетені мають контрольні талони, відокремлені від бюлетеня лінією для відриву, що містять назву органу, до якого відбуваються вибори, номер виборчого округу, номер виборчої дільниці, а також позначені місця для підписів виборця та члена дільничної виборчої комісії, який видаватиме бюлетень.

6. Контрольні талони залишаються у дільничній комісії і є підставою для встановлення кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені.

7. Виборчий бюлетень не повинен містити відомостей щодо кандидатів у депутати, які вибули з балотування. У разі коли кандидат у депутати вибув з балотування після видрукування бюлетенів, окружна виборча комісія приймає рішення про внесення змін до виборчого бюлетеня, а в разі необхідності - про його передрукування. Якщо зміни до виборчого бюлетеня внесені шляхом викреслення відомостей про особу, яка була кандидатом у депутати, дільнична комісія повідомляє про це кожного виборця під час видачі виборчого бюлетеня.

8. Виборчі бюлетені по виборчому округу мають друкуватися на однаковому папері і повинні бути однаковими за розміром, кольором та змістом, відповідати встановленій Центральною виборчою комісією формі. Виборчий бюлетень друкується на одному аркуші з текстовою частиною лише з одного боку.

Стаття 36. Організація і порядок голосування

1. Голосування проводиться в спеціально відведених приміщеннях, де обладнуються в достатній кількості кабіни або кімнати для таємного голосування, визначаються місця видачі виборчих бюлетенів і встановлюються виборчі скриньки таким чином, щоб виборці при підході до них обов'язково проходили через кабіни або кімнати для таємного голосування.

2. Вхід у кабіни або кімнати для таємного голосування, вихід з них, а також шлях від них до виборчих скриньок повинні бути в полі зору членів дільничної виборчої комісії, довірених осіб кандидатів у депутати та офіційних спостерігачів.

3. Відповідальність за організацію голосування, забезпечення таємності волевиявлення виборців, обладнання приміщень і підтримання в них належного порядку покладається на дільничні виборчі комісії. Виборець може перебувати в приміщенні для голосування лише протягом часу, необхідного для голосування.

4. У день виборів перед початком голосування голова дільничної виборчої комісії в присутності членів виборчої комісії та осіб з числа визначених статтею 27 цього Закону, представників засобів масової інформації перевіряє виборчі скриньки, пломбує або опечатує їх.

5. Кожен виборець голосує особисто. Голосування за інших осіб не допускається. Голосування проводиться лише у день виборів.

6. Кожен виборець отримує один виборчий бюлетень для голосування.

7. Виборчі бюлетені видаються членами дільничної виборчої комісії на підставі списку виборців по відповідній виборчій дільниці за умови пред'явлення виборцем документа, який посвідчує його особу та громадянство. Член дільничної виборчої комісії, що видає виборчий бюлетень, розписується у визначених місцях на виборчому бюлетені та контрольному талоні. Виборець розписується за отримання виборчого бюлетеня у визначеному місці на контрольному талоні та у списку виборців. ( Частина сьома статті 36 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2979-III ( 2979-14 ) від 17.01.2002 )

8. Забороняється зазначати на бюлетенях у будь-який спосіб порядковий номер виборця або робити будь-які інші позначки, за якими можна було б визначити виборця.

9. Виборчі бюлетені заповнюються виборцем у кабіні або кімнаті для таємного голосування. При заповненні виборчих бюлетенів забороняється присутність інших осіб. Виборець, який не може самостійно заповнити бюлетені, має право з відома голови або заступника голови дільничної виборчої комісії запросити в кабіну (до кімнати) для таємного голосування іншу особу на свій розсуд, крім членів виборчої комісії, кандидатів у депутати, які балотуються по цьому виборчому округу, їх довірених осіб.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes