Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (12.02.98), Детальна інформація

Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (12.02.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 15
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 40
Скачувань: 1435
3) кількість виборців, які взяли участь у голосуванні;

4) кількість виборчих бюлетенів, визнаних недійсними;

5) кількість голосів, поданих за кожного кандидата у депутати;

6) особу кандидата у депутати, який набрав найбільшу кількість голосів.

2. Протоколи окружних виборчих комісій складаються в трьох примірниках, які підписуються головою, заступником голови, секретарем і всіма членами окружної виборчої комісії і скріплюються печаткою окружної виборчої комісії. До протоколу долучаються окремі думки членів окружної виборчої комісії, викладені письмово, письмові заяви і скарги, що надійшли до комісії, та рішення, які комісія ухвалила в результаті їх розгляду. Перший примірник протоколу негайно надсилається до виборчої комісії Автономної Республіки Крим, другий - зберігається у секретаря окружної виборчої комісії, третій - відразу вивішується для загального ознайомлення у приміщенні окружної виборчої комісії.

3. Кандидату у депутати або його довіреній особі на їх прохання відразу ж видається копія протоколу.

4. Обраним вважається кандидат у депутати, який одержав більшість голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, відносно інших кандидатів, які балотувалися в даному виборчому окрузі. У разі коли до виборчого бюлетеня було включено лише одного кандидата у депутати, він вважається обраним, якщо кількість голосів, поданих за нього, перевищує кількість голосів "не підтримую жодного з кандидатів у депутати".

5. Якщо найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два або більше кандидатів у депутати, проводиться повторне голосування по цих кандидатурах.

6. Рішення про визнання депутата обраним приймає окружна виборча комісія. Це рішення може бути у тижневий термін оскаржено до виборчої комісії Автономної Республіки Крим.

7. Вибори визнаються такими, що не відбулися, у зв'язку з вибуттям усіх зареєстрованих у виборчому окрузі кандидатів у депутати, а також якщо кількість голосів "за", отриманих всіма кандидатами у депутати, не перевищує кількості голосів "не підтримую жодного з кандидатів у депутати".

8. Окружна виборча комісія може визнати вибори недійсними, якщо в ході їх проведення або під час підрахунку голосів мали місце порушення цього Закону, що вплинули на результати виборів. Це рішення може бути оскаржено у тижневий строк до виборчої комісії Автономної Республіки Крим.

Стаття 39. Реєстрація депутатів Верховної Ради Автономної

Республіки Крим і опублікування підсумків виборів

1. Виборча комісія Автономної Республіки Крим реєструє осіб, обраних депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим, і відповідно до цього Закону видає їм посвідчення депутата.

2. Підсумком виборів вважається встановлення особи, обраної депутатом.

3. Результати голосування та підсумки виборів депутатів публікуються виборчою комісією Автономної Республіки Крим в газеті "Крымские известия", повідомляються по телебаченню і радіо не пізніше ніж на двадцять перший день після виборів.

4. Повідомлення про підсумки виборів і список обраних депутатів публікуються в алфавітному порядку із зазначенням прізвища, імені, по батькові, року народження, професії, посади (заняття), місця роботи і проживання, партійності та виборчого округу, від якого обрано депутата.

Стаття 40. Посвідчення депутата Верховної Ради Автономної

Республіки Крим

Виборча комісія Автономної Республіки Крим в тижневий строк після опублікування підсумків виборів видає обраним депутатам посвідчення встановленого зразка.

Р о з д і л IX

ПОВТОРНЕ ГОЛОСУВАННЯ, ПОВТОРНІ ВИБОРИ,

ПОРЯДОК ЗАМІНИ ДЕПУТАТІВ, ЯКІ ВИБУЛИ, ПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ

Стаття 41. Повторне голосування

1. Якщо у виборчому окрузі найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два або більше кандидатів у депутати, окружна виборча комісія приймає рішення про проведення в окрузі повторного голосування по цих кандидатурах.

2. Про це рішення окружна виборча комісія повідомляє виборчу комісію Автономної Республіки Крим та інформує виборців округу не пізніше ніж на другий день після встановлення результатів першого туру виборів.

3. Повторне голосування проводиться не пізніш як у двотижневий строк після дня виборів з додержанням вимог цього Закону.

Стаття 42. Визнання виборів недійсними

1. Виборча комісія Автономної Республіки Крим може визнати вибори недійсними, якщо в ході їх проведення або при підрахунку голосів мали місце порушення цього Закону, що вплинули на підсумки виборів.

2. Заява до виборчої комісії Автономної Республіки Крим про визнання виборів недійсними може бути подана особою, яка балотувалася кандидатом у депутати, а також органами прокуратури протягом десяти днів з дня опублікування результатів виборів окружною виборчою комісією.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes