Про охорону і використання пам'яток історії та культури (13.07.78), Детальна інформація

Про охорону і використання пам'яток історії та культури (13.07.78)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 18.9
Скачувань: 733
Стаття 44. Відповідальність за порушення законодавства про

охорону і використання пам'яток історії та

культури

Особи, винні у невиконанні правил охорони, використання, обліку і реставрації пам'яток історії та культури, порушенні режиму зон їх охорони, а також в інших порушеннях законодавства про охорону і використання пам'яток, несуть кримінальну, адміністративну або іншу відповідальність згідно з законодавством Союзу РСР і Української РСР.

Стаття 45. Відновлення пам'ятки історії та культури і

відшкодування збитків у разі заподіяння шкоди

пам'ятці

Підприємства, організації, установи і громадяни, які завдали шкоди пам'ятці історії та культури або її охоронній зоні, зобов'язані відновити в попередньому стані пам'ятку або її охоронну зону, а при неможливості цього - відшкодувати заподіяні збитки відповідно до законодавства Союзу РСР і Української РСР. Відновлення пам'ятки або її охоронної зони здійснюється з додержанням встановленого порядку реставрації пам'яток історії та культури.

Службові особи та інші працівники, з вини яких підприємства, організації, установи мали витрати, зв'язані з відшкодуванням збитків, зазначених у частині першій цієї статті, несуть у встановленому порядку матеріальну відповідальність.

V. МІЖНАРОДНІ ДОГОВОРИ

Стаття 46. Міжнародні договори

Відповідно до Закону СРСР "Про охорону і використання пам'яток історії та культури", якщо міжнародним договором СРСР встановлено інші правила, ніж ті, які містить радянське законодавство про охорону і використання пам'яток історії та культури, то застосовуються правила міжнародного договору.

Такий же порядок застосовується щодо законодавства Української РСР про охорону і використання пам'яток історії та культури, якщо в міжнародному договорі Української РСР встановлено інші правила, ніж передбачені законодавством Української РСР про охорону і використання пам'яток історії та культури". ( Розділ V в редакції Указу ПВР УРСР N 6485-10 від 30.01.84)

Голова Президії Верховної Ради

Української РСР О. Ватченко

Секретар Президії Верховної Ради

Української РСР Я. Колотуха

Київ, 13 липня 1978 року

N 3600-IX

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes