Про охорону і використання пам'яток історії та культури (13.07.78), Детальна інформація

Про охорону і використання пам'яток історії та культури (13.07.78)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 18.9
Скачувань: 730
Стаття 20. Використання пам'яток історії та культури

Пам'ятки історії та культури використовуються в цілях розвитку науки, народної освіти і культури, патріотичного, ідейно-морального, інтернаціонального та естетичного виховання.

Використання пам'яток історії та культури в господарських і інших цілях допускається, якщо це не завдає шкоди схоронності пам'яток і не порушує їх історико-художньої цінності.

L



I

"

AE

O

B*

8

:

<

\x00B8

3/4

z

o

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x1F18a\x1C00( Частина третя статті 20 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР УРСР N 6485-10 від 30.01.84)

Користування пам'ятками історії та культури здійснюється на підставі відповідних охоронних зобов'язань.

Стаття 21. Порядок надання в користування будинків

і споруд віднесених до пам'яток історії

та культури

Будинки і споруди, віднесені до пам'яток історії та культури, надаються в користування державним, кооперативним, іншим громадським підприємствам, організаціям, установам, а також іншим організаціям і особам виконавчими комітетами обласних, міських (міст республіканського підпорядкування) Рад народних депутатів за погодженням з спеціально уповноваженими державними органами охорони пам'яток.

Ставки орендної плати за користування зазначеними будинками і спорудами встановлюються Радою Міністрів Української РСР. (змінено згідно з Указом ПВР УРСР N 6485-10 від 30.01.84)

Стаття 22. Порядок витрачання коштів, що надходять

від використання пам'яток історії та

культури

Кошти, що надходять від використання пам'яток історії та культури, а також кошти, що надходять відповідно до статті 45 цього Закону, зараховуються у встановленому порядку на спеціальні рахунки державних органів охорони пам'яток, у віданні яких перебувають пам'ятки, і витрачаються ними тільки на заходи по охороні, реставрації, консервації, ремонту пам'яток.

Стаття 23. Обов'язки підприємств, організацій,

установ, у власності або користуванні

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes