Про охорону і використання пам'яток історії та культури (13.07.78), Детальна інформація

Про охорону і використання пам'яток історії та культури (13.07.78)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 18.9
Скачувань: 733
3600 Про охорону і використання пам'яток історії та культури (13.07.78)

З А К О Н

УКРАЇНСЬКОЇ РАДЯНСЬКОЇ СОЦІАЛІСТИЧНОЇ

РЕСПУБЛІКИ

( Закон втратив чинність на підставі Закону

N 1805-III ( 1805-14 ) від 08.06.2000, ВВР, 2000, N 39, ст.333 )

Про охорону і використання

пам'яток історії та культури

( Відомості Верховної Ради (ВВР) 1978, N 30, ст.426 )



( Вводиться в дію Постановою ВР N 3601-09 від 13.07.78,

ВВР 1978, N 30, ст.427 )

( Із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР УРСР

N 6485-10 від 30.01.84, Відомості N 7(1984), ст.145,

затверджений Законом УРСР N 7131-10 від 15.06.84,

Відомості N 26(1984), ст.485)

В СРСР, до складу якого на основі добровільного об'єднання і рівноправності з іншими союзними республіками входить Українська Радянська Соціалістична Республіка, пам'ятки історії та культури є надбанням народу. Радянська держава, дотримуючись ленінських принципів ставлення до культурної спадщини, створює всі умови для збереження і ефективного використання пам'яток в інтересах комуністичного будівництва.

Пам'ятки історії та культури народів СРСР відображають матеріальне і духовне життя минулих поколінь, багатовікову історію нашої Батьківщини, боротьбу народних мас за її свободу і незалежність, революційний рух, встановлення і розвиток Радянської соціалістичної держави.

У пам'ятках історії та культури втілені видатні події Великої Жовтневої соціалістичної революції, громадянської і Великої Вітчизняної воєн, трудові подвиги робітничого класу, колгоспного селянства та інтелігенції, братерська дружба народів нашої країни, героїчна боротьба радянського народу за побудову соціалізму і комунізму.

Пам'ятки історії та культури народів СРСР становлять невід'ємну частину світової культурної спадщини, свідчать про величезний вклад народів нашої країни в розвиток світової цивілізації.

В СРСР пам'ятки служать цілям розвитку науки, народної освіти, культури, формування високого почуття радянського патріотизму, ідейно-морального, інтернаціонального та естетичного виховання трудящих.

Охорона пам'яток - важливе завдання державних органів і громадських організацій. Бережне ставлення до пам'яток історії та культури - патріотичний обов'язок кожного громадянина СРСР.

Радянське законодавство покликане активно сприяти поліпшенню справи охорони і використання пам'яток історії та культури, дальшому зміцненню законності в цій галузі.

I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 1. Пам'ятки історії та культури

Пам'ятками історії та культури є споруди, пам'ятні місця і предмети, зв'язані з історичними подіями в житті народу, розвитком суспільства і держави, твори матеріальної і духовної творчості, які становлять історичну, наукову, художню чи іншу культурну цінність.

Усі пам'ятки історії та культури, які знаходяться на території Української РСР, охороняються державою.

Стаття 2. Завдання законодавства Української РСР

про охорону і використання пам'яток

історії та культури

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes