Про затвердження Порядку державної реєстрації та обліку відкритих науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій (11.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку державної реєстрації та обліку відкритих науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій (11.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 34.5
Скачувань: 742
Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

11 січня 2002 р.

за N 28/631

ПОРЯДОК

державної реєстрації та обліку відкритих науково-дослідних,

дослідно-конструкторських робіт і дисертацій

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Порядок державної реєстрації та обліку відкритих науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій (далі - Порядок) розроблено на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.92 N 162 ( 162-92-п ) "Про державну реєстрацію науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій". Порядок визначає вимоги щодо організації робіт з державної реєстрації та обліку відкритих (несекретних) науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій (далі - НДР, ДКР і дисертацій) та вимоги до поширення відповідної інформації.

1.2. Державна реєстрація та облік НДР, ДКР і дисертацій здійснюються з метою створення неодмінних умов для підвищення ефективності інформаційного забезпечення творчої праці вчених, інженерно-технічних працівників і прискореного використання науково-технічних досягнень у суспільному виробництві.

1.3. Обов'язковій державній реєстрації та обліку підлягають відкриті (несекретні) науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи, що виконуються організаціями (підприємствами) України, статутна діяльність яких передбачає проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт (далі - виконавці НДР (ДКР), а також захищені на спеціалізованих учених радах дисертації.

Відкриті (несекретні) науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи, що виконують фізичні особи за власний рахунок, реєструються за їх бажанням.

1.4. Функції щодо державної реєстрації та обліку розпочатих, виконуваних і закінчених НДР, ДКР і дисертацій, а також підготовку і видачу в установленому порядку інформаційних матеріалів на запит підприємств, організацій, органів виконавчої влади, формування фондів документів, поширення відповідної інформації покладено на Український інститут науково-технічної та економічної інформації (УкрІНТЕІ).

1.5. Підставою для проведення державної реєстрації та обліку розпочатих, виконуваних і закінчених НДР, ДКР і дисертацій є комплект оформлених згідно з вимогами цього Порядку і поданих до УкрІНТЕІ документів:

1.5.1. Реєстраційна картка НДР і ДКР (далі - РК), оформлена згідно з додатком 1, - це є документ, яким виконавець НДР (ДКР) повідомляє УкрІНТЕІ про свої наміри щодо виконання НДР (ДКР).

1.5.2. Облікова картка НДР і ДКР (далі - ОК), оформлена згідно з додатком 2, і звіт про НДР або пояснювальна записка до ДКР - це є документи, якими виконавець НДР (ДКР) повідомляє УкрІНТЕІ про хід виконання і завершення робіт з НДР (ДКР).

1.5.3. Облікова картка дисертації (далі - ОКД), оформлена згідно з додатком 3, автореферат і дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата чи доктора наук - це є документи, якими спеціалізована вчена рада повідомляє УкрІНТЕІ про захист дисертації на спеціалізованій ученій раді.

1.6. Заповнені бланки РК, ОК, ОКД подаються до УкрІНТЕІ на паперовому і електронному носіях на дискетах 3,5 дюйма.

Програмне забезпечення для формування інформації на дискетах може бути надано УкрІНТЕІ за вимогою виконавців НДР (ДКР) на неприбутковій основі. Структура і зміст інформації на паперовому та електронному носіях мають бути ідентичними.

1.7. Оплата витрат УкрІНТЕІ, які пов'язані з державною реєстрацією та обліком розпочатих, виконуваних і закінчених НДР, ДКР і дисертацій, формуванням фондів відповідних документів, баз і банків даних, виданням сигнальної інформації, здійснюється Міністерством освіти і науки України за рахунок коштів Державного бюджету.

1.8. Оплата витрат, які пов'язані з підготовкою реєстраційних та облікових документів про відкриті (несекретні) науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи, їх пересиланням до УкрІНТЕІ, здійснюється за рахунок коштів виконавців НДР (ДКР).

1.9. Оплата витрат, які пов'язані з підготовкою облікових та звітних документів про захищені дисертації, пересиланням зазначених документів до УкрІНТЕІ, здійснюється за рахунок коштів організації, на засіданні вченої ради якої відбувся захист дисертації.

1.10. Відповідальність за вірогідність відомостей, що вказані в реєстраційних і облікових документах, зміст звітних документів, якість оформлення і своєчасне їх подання до УкрІНТЕІ покладається на:

- керівника організації - виконавця НДР (ДКР);

- фізичну особу - виконавця НДР (ДКР);

- голову спеціалізованої вченої ради, де відбувся захист дисертації.

1.11. Редагування тексту реєстраційних, облікових і звітних документів УкрІНТЕІ не провадить.

2. ПОРЯДОК ПОДАННЯ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ ПРО НАУКОВО-ДОСЛІДНІ

ТА ДОСЛІДНО-КОНСТРУКТОРСЬКІ РОБОТИ

2.1. Виконавець НДР (ДКР) у 30-денний строк з початку роботи подає до УкрІНТЕІ такі документи:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes