Про затвердження Порядку державної реєстрації та обліку відкритих науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій (11.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку державної реєстрації та обліку відкритих науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій (11.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 34.5
Скачувань: 744
- заповнений бланк ОКД на паперовому носії у двох примірниках, завірений підписами та печаткою;

- заповнений бланк ОКД на електронному носії;

- автореферат та дисертацію на електронному носії.

4.2. Заповнені бланки ОКД та дисертації, які не відповідають вимогам цього Порядку, повертаються для виправлення (із зазначенням причин повернення) на адресу спеціалізованої вченої ради, на якій відбувся захист дисертації. Спеціалізована вчена рада зобов'язана в 20-денний строк з дня одержання документів виправити їх та повернути до УкрІНТЕІ.

4.3. УкрІНТЕІ після отримання заповненого бланка ОКД та дисертації присвоює роботі державний обліковий номер і в 10-денний строк надсилає копію ОКД за адресою, вказаною у супровідному листі.

4.4. Автореферати, дисертації та ОКД на електронному носії спеціалізованим вченим радам та здобувачам наукового ступеня не повертаються.

5. УМОВИ ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО НАУКОВО-ДОСЛІДНІ,

ДОСЛІДНО-КОНСТРУКТОРСЬКІ РОБОТИ ТА ДИСЕРТАЦІЇ

5.1. Згідно зі статтями 41 і 54 Конституції України ( 254к/96-ВР ) та статтею 41 Закону України "Про власність" ( 697-12 ) від 07.02.91 результати НДР (ДКР), у тому числі дисертації, є об'єктами права інтелектуальної власності. Відносини, що виникають у цій сфері, регулюються законодавством України.

5.2. УкрІНТЕІ має право на поширення інформації про НДР, ДКР та дисертації відповідно до умов, зазначених виконавцем НДР (ДКР) у реєстраційно-облікових документах.

5.2.1. Умови поширення реєстраційно-облікових документів визначаються виконавцем НДР (ДКР), про що в полі 5256 "Особливі позначки" робиться відповідний запис.

5.2.2. Умови поширення звітних документів щодо НДР, ДКР та дисертацій визначаються власником результатів роботи, про що в полях 5535 "Умови поширення в Україні" та 5211 "Умови передачі зарубіжним країнам" облікових документів виконавцем НДР (ДКР) робиться відповідний запис.

5.3. Передача інформації про розпочаті, завершені НДР, ДКР та захищені дисертації за кордон юридичним (фізичним) особам регулюється чинним законодавством України і здійснюється на основі багатосторонніх, двосторонніх договорів.

6. ОБОВ'ЯЗКИ УКРІНТЕІ ЯК ОРГАНУ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ТА ОБЛІКУ

НАУКОВО-ДОСЛІДНИХ, ДОСЛІДНО-КОНСТРУКТОРСЬКИХ РОБІТ І ДИСЕРТАЦІЙ

6.1. Проведення науково-методичної роботи з питань організації державної реєстрації та обліку НДР, ДКР і дисертацій.

6.2. Формування державного фонду першоджерел НДР, ДКР та дисертацій.

6.3. Формування і ведення автоматизованої бази даних "НДР, ДКР та дисертації України".

6.4. Довідково-інформаційне обслуговування споживачів відомостями про дослідження і розробки, що провадяться в Україні.

Послуги, пов'язані з довідково-інформаційним обслуговуванням, УкрІНТЕІ надає на договірних засадах окрім послуг, які надаються центральним органам виконавчої влади.

6.4.1. Інформаційна підтримка рішень, що їх приймають центральні органи виконавчої влади з питань формування науково-технічної політики в Україні.

6.4.2. Інформаційне супроводження державної наукової та науково-технічної експертизи НДР і ДКР.

6.4.3. Підготовка і поширення інформаційних періодичних видань про результати науково-технічної діяльності в Україні.

6.4.4. Підготовка за інформаційними запитами тематичних добірок, оглядів, аналітичних, реферативних і фактографічних довідок з використанням державного фонду реєстраційних, облікових і звітних документів про НДР, ДКР та дисертації.

6.4.5. Здійснення міжгалузевого та міждержавного обміну інформацією про результати НДР, ДКР.

6.5. Сприяння формуванню ринку науково-технічної продукції.

Начальник Департаменту адміністративної

роботи та контролю А.В.Домашенко

Додаток 1

до пункту 1.5.1 Порядку

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes