Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску акцій корпоративного (венчурного, недиверсифікованого) інвестиційного фонду з метою здійснення спільного інвестування, Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску акцій корпоративного (венчурного, недиверсифікованого) інвестиційного фонду з метою здійснення спільного інвестування
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 19
Скачувань: 691
29 січня 2002 р.

за N 70/6358

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок реєстрації випуску акцій корпоративного

(венчурного, недиверсифікованого) інвестиційного

фонду з метою здійснення спільного інвестування при

їх приватному розміщенні

Це Положення, розроблене відповідно до Законів України "Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди)" ( 2299-14 ), "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" ( 448/96-ВР ), "Про цінні папери і фондову біржу" ( 1201-12 ), "Про господарські товариства" ( 1576-12 ), "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні" ( 710/97-ВР ), "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" ( 996-14 ), "Про аудиторську діяльність" ( 3125-12 ), Положення про порядок реєстрації випуску акцій відкритих акціонерних товариств і облігацій підприємств, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 12.02.98 N 36 ( vr036312-98 ) у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 09.02.2001 N 18 ( z0449-01 ) та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.05.2001 за N 449/5640, установлює вимоги до реєстрації проспекту емісії та випуску акцій корпоративного (венчурного, недиверсифікованого) інвестиційного фонду з метою здійснення спільного інвестування виключно при їх приватному розміщенні.

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Реєстрація випуску акцій корпоративного інвестиційного фонду з метою формування початкового статутного фонду (капіталу) здійснюється відповідно до вимог Положення про порядок реєстрації випуску акцій відкритих акціонерних товариств і облігацій підприємств, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 12.02.98 N 36 ( vr036312-98 ) у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 09.02.2001 N 18 ( z0449-01 ) та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.05.2001 за N 449/5640.

Це Положення застосовується виключно під час приватного розміщення випуску акцій інституту спільного інвестування (далі - ІСІ), а саме корпоративного інвестиційного фонду з метою здійснення спільного інвестування.

1.2. Реєстрація проспекту емісії та випуску акцій з метою спільного інвестування (далі - випуск акцій ІСІ) здійснюється уповноваженою особою Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - реєструвальний орган) відповідно до цього Положення та є підставою для внесення випуску акцій до реєстру випуску цінних паперів інститутів спільного інвестування.

1.3. Компанія з управління активами корпоративного інвестиційного фонду має право на розміщення акцій ІСІ після реєстрації випуску акцій ІСІ в реєструвальному органі.

Емітентами акцій ІСІ виступає корпоративний інвестиційний фонд, який внесено до реєстру інститутів спільного інвестування (далі - РІСІ).

1.4. Реєстрація проспекту емісії та випуску акцій ІСІ, що здійснюється реєструвальним органом, не може розглядатися як гарантія вартості цих цінних паперів.

1.5. Реєстрація проспекту емісії та випуску акцій ІСІ здійснюється протягом 30 календарних днів з дати подання до реєструвального органу заяви та всіх необхідних документів, установлених даним Положенням.

1.6. Зареєстрований проспект емісії про випуск акцій ІСІ, зміни до проспекту емісії засвідчуються уповноваженою особою реєструвального органу та штампом "ЗАРЕЄСТРОВАНО" або написом "ЗАРЕЄСТРОВАНО" і печаткою реєструвального органу.

Один примірник зареєстрованого і засвідченого в установленому порядку проспекту емісії акцій ІСІ, змін до проспекту емісії акцій ІСІ після реєстрації повертається емітенту.

Реєстрація випуску акцій ІСІ проводиться за умови реєстрації проспекту емісії акцій ІСІ.

1.7. За письмовою заявою компанії з управління активами корпоративного інвестиційного фонду термін розгляду документів продовжується, але не більше ніж на 30 календарних днів з дати подання такої заяви.

1.8. Підставою для відмови в реєстрації проспекту емісії та випуску акцій ІСІ можуть бути:

а) порушення емітентом цінних паперів або компанією з управління активами вимог законодавства України про цінні папери та нормативно-правових актів Комісії, у тому числі наявність у наданих документах інформації, що вказує на невідповідність умов емісії та/або обігу акцій ІСІ нормам законодавства про цінні папери;

б) невідповідність поданих документів та інформації, що міститься в них, вимогам нормативно-правових актів Комісії;

в) унесення в проспект емісії цінних паперів ІСІ і документи, які надаються для реєстрації проспекту емісії, недостовірної інформації;

г) відсутність будь-якого документа, установленого цим Положенням.

1.9. Повідомлення про відмову в реєстрації проспекту емісії та випуску акцій ІСІ доводиться до емітента письмово і має містити правове обгрунтування такої відмови.

У разі відмови в реєстрації проспекту емісії та випуску акцій ІСІ всі подані документи залишаються в реєструвальному органі.

1.10. Якщо до початку розміщення акцій ІСІ відбулися зміни будь-якої інформації, зазначеної в проспекті емісії акцій ІСІ, то емітент повинен зареєструвати та опублікувати інформацію про зміни, що сталися, не менш як за 10 днів до початку розміщення акцій ІСІ.

Якщо зміни до проспекту емісії неможливо внести в зазначений термін, то такі зміни мають також містити відомості про перенесення строків розміщення акцій ІСІ.

Реєстрація змін до проспекту емісії акцій ІСІ здійснюється реєструвальним органом протягом 15 календарних днів з дати подання відповідних документів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes