Про внесення змін і доповнень до Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами для видобування корисних копалин (29.01.2002), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами для видобування корисних копалин (29.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 26.5
Скачувань: 742
Наказ Міністерства екології

та природних ресурсів України,

Міністерства фінансів України,

Державної податкової

адміністрації України,

Міністерства праці та

соціальної політики України

09.01.2002 N 8/9/13/10

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

29 січня 2002 р.

за N 76/6364

Зміни і доповнення

до Інструкції про порядок обчислення і справляння

плати за користування надрами для видобування корисних

копалин ( z0020-98 )

1. Пункт 1.1 після слів "Про державне регулювання видобутку, виробництва і використання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та контроль за операціями з ними" доповнити словами "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" ( 2181-14 ), після слів "Кодексу України про надра" доповнити словами "Бюджетного кодексу України ( 2542-14 )" та після слів "підземних вод" доповнити словами "від 11 липня 2001 року N 822 ( 822-2001-п ) "Про затвердження диференційованих нормативів плати за користування надрами для видобування золоторудної (золото-поліметалічної) сировини".

2. Пункт 2.1 після слова "власності" доповнити словами "їх філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи".

3. У пункті 2.2 слова "платників плати за користування надрами для видобування корисних копалин" замінити словами "користувача надр".

4. Пункт 3.1 доповнити абзацом такого змісту:

"обсяги видобутих корисних копалин - для золоторудної (золото-поліметалічної) сировини".

5. В абзаці восьмому пункту 4.1 після слова "плати" доповнити словами "за користування надрами для видобування мінеральних підземних вод" і доповнити цей пункт абзацами такого змісту:

"Диференційовані нормативи плати за користування надрами для видобування золоторудної (золото-поліметалічної) сировини, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2001 N 822 ( 822-2001-п ).

Диференційовані нормативи плати встановлюються для золоторудної (золото-поліметалічної) сировини як фіксована сума у гривнях на тонну видобутої золоторудної (золото-поліметалічної) сировини. Нормативи диференціюються при видобутку золоторудної (золото-поліметалічної) сировини на корінних родовищах у залежності від типу родовищ, способу видобування (відкритий, підземний), типу сировини (золоторудна, золото-поліметалічна) та за середнім умістом золота в золоторудній (золото-поліметалічній) сировині. При видобутку золоторудної сировини на розсипних родовищах нормативи диференціюються за середнім умістом золота в золоторудній сировині".

6. Пункт 5.1 доповнити абзацом такого змісту:

"для золоторудної (золото-поліметалічної) сировини - виходячи з обсягів видобутої золоторудної (золото-поліметалічної) сировини та диференційованих нормативів плати у гривнях за тонну. Якщо у користувача надр облік видобутої золоторудної (золото-поліметалічної) сировини ведеться в кубічних метрах, то перерахунок у тонни здійснюється згідно з об'ємною масою золоторудної (золото-поліметалічної) сировини".

7. Доповнити Інструкцію пунктом 5.10 такого змісту:

"5.10. Спосіб видобутку золоторудної (золото-поліметалічної) сировини, її тип, тип родовища та середній вміст золота у цій сировині визначаються за даними протоколів засідань Державної комісії по запасах корисних копалин та паспортів металевих родовищ корисних копалин.

У разі видобутку золоторудної (золото-поліметалічної) сировини одночасно на декількох ділянках з різним середнім вмістом золота у руді облік видобутку цієї сировини ведеться і плата обчислюється в розрізі цих ділянок".

8. У першому абзаці пункту 6.1 слова "до 15 числа місяця, наступного за звітним кварталом" замінити словами "протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes