Про внесення змін і доповнень до Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами для видобування корисних копалин (29.01.2002), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами для видобування корисних копалин (29.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 26.5
Скачувань: 738
------------------------------------------------------------------

* Рядки 22-26 заповнюються у разі подання нового (уточненого) розрахунку плати, що містить виправлені показники.

22. Унести до Методичних рекомендацій щодо складання розрахунку плати за користування надрами для видобування нафти, конденсату, природного газу (у тому числі супутнього при видобутку нафти), підземних вод (термальних, промислових), ропи, мінеральних грязей та мулу ( z0383-00 ), наведених у додатку 3 до Інструкції, такі зміни:

а) пункт 1 доповнити абзацом першим і другим такого змісту:

"У спеціальному полі для службових відміток про вид розрахунку, яке розміщене у верхній частині першої сторінки розрахунку праворуч від відмітки про одержання, у рядку "Загальний розрахунок" вказується позначка (Х), якщо подається загальний розрахунок плати. У разі подання нового (уточненого) розрахунку, що містить виправлені показники, позначки в рядку не робляться.

У рядку "Новий (уточнений) розрахунок" проставляється позначка (Х), якщо подається новий (уточнений) розрахунок плати, що містить виправлені показники. У разі подання загального розрахунку позначки в рядку не проставляються";

б) у пунктах 14 і 17 цифри "40" замінити на цифри "100";

в) у пунктах 15 і 18 цифри "60" замінити на цифри "100" і слово "загальнодержавного" замінити на слово "місцевого";

г) у пункті 19 слова "Підлягає сплаті" замінити на слово "нараховано" і слова "що підлягає сплаті" замінити на слова "що нарахована";

г) у пункті 20 слова "підлягає сплаті" замінити на слово "нарахована";

д) у пункті 21 слово "загальнодержавного" замінити на слово "місцевого" та слова "підлягає сплаті" замінити на слово "нарахована";

е) доповнити Методичні рекомендації пунктами 22-26 такого змісту:

"22. Рядки 22-26 заповнюються у разі подання нового (уточненого) розрахунку плати, що містить виправлені показники, з використанням показників загального розрахунку за відповідний період.

У разі подання загального розрахунку рядки 22-26 не заповнюються і в них відповідно проставляються прочерки.

У рядку 22 "Усього нараховано плати за даними раніше поданого розрахунку, що уточнюється" проставляється відповідно показник рядка 16 загального розрахунку за період, показники якого виправляються.

23. У рядку 23 "Сума плати (недоплата), яка збільшує податкове зобов'язання у зв'язку з виправленням помилки" проставляється різниця значень рядків 16 і 22 нового (уточненого) розрахунку плати, що містить виправлені показники.

24. У рядку 24 "Сума плати, яка зменшує податкові зобов'язання у зв'язку з виправленням помилки" проставляється різниця значень рядків 22 і 16 нового (уточненого) розрахунку плати, що містить виправлені показники.

25. У рядку 25 "Сума штрафу в розмірі 10% від суми недоплати" проставляється показник, який складає 10% показника за рядком 23 нового (уточненого) розрахунку плати, що містить виправлені показники.

26. У рядку 26 "Зміст помилки" платник коротко вказує причину, яка вплинула на розмір податкового зобов'язання за платою за користування надрами для видобування нафти, конденсату, природного газу (у тому числі супутнього при видобутку нафти), підземних вод (термальних, промислових), ропи, мінеральних грязей та мулу".

23. Унести до форми розрахунку плати за користування надрами для видобування вугілля кам'яного, вугілля бурого, металевих корисних копалин, сировини нерудної для металургії, гірничо-хімічної, гірничорудної та будівельної сировини, наведеної в додатку 4 до Інструкції, такі доповнення:

а) першу сторінку розрахунку після абревіатури "ЄДРПО" доповнити абревіатурою і словами "ТРДПАУ або номер з ДРФО (фізичної особи)" і праворуч від відмітки про одержання помістити спеціальне поле для службових відміток про тип розрахунку за такою формою:

-----------------------------------

|Загальний розрахунок | |

|----------------------------+----|

|Новий (уточнений) розрахунок| |

-----------------------------------

б) у рядках 15 і 16 розрахунку цифри і знаки відповідно "(р. 14 х 40 / 100)" і (р. 14 х 60 / 100)" вилучити;

в) у рядку 20 розрахунку слова "Підлягає сплаті" замінити на слово "Нараховано";

г) доповнити форму розрахунку рядками 23-27 і виноскою (*) такого змісту:

------------------------------------------------------------------

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes