Про внесення змін і доповнень до Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами для видобування корисних копалин (29.01.2002), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами для видобування корисних копалин (29.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 26.5
Скачувань: 742
9. У другому абзаці пункту 6.1 слова "до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, подає" замінити словами "протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, подає (надсилає)".

10. У третьому абзаці пункту 6.1 слова "за місцезнаходженням платника до 15 числа місяця, наступного за звітним кварталом" замінити словами "за місцем податкової реєстрації платника (місцем перебування на податковому обліку в органах державної податкової служби) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу".

11. Абзац перший пункту 6.1 викласти у такій редакції:

"Базовий податковий (звітний) період для плати за користування надрами для видобування корисних копалин дорівнює календарному кварталу".

У зв'язку з цим абзаци перший - п'ятий вважати відповідно абзацами другим - шостим.

12. Пункт 6.1 доповнити новими абзацами такого змісту:

"Якщо останній день строку подання розрахунку плати припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим робочий день.

У разі, коли в майбутніх податкових періодах платник самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданому ним розрахунку плати, то такий платник зобов'язаний подати новий (уточнений) розрахунок плати, що містить виправлені показники".

13. Пункт 6.3 доповнити абзацом такого змісту:

"Розрахунок плати за користування надрами для видобування золоторудної (золото-поліметалічної) сировини складається за формою, що наведена в додатку 12. Методичні рекомендації із складання цього розрахунку наведені в додатку 13".

14. У пункті 6.4 слова "до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом" замінити словами "протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку подання розрахунку плати, тобто протягом 50 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу".

15. Пункт 6.4 доповнити абзацами такого змісту:

"Користувач надр, що перебуває на податковому обліку в органі державної податкової служби іншого району (міста), ніж місцезнаходження родовища корисних копалин, протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку подання розрахунку плати (тобто протягом 50 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу), додатково подає (надсилає) до органу державної податкової служби, у якому він зареєстрований, копію платіжного документа про його сплату".

16. У першому абзаці пункту 6.7 цифри "40" замінити цифрами "100", а слова "і 60 відсотків - до бюджетів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя" вилучити.

17. Доповнити Інструкцію новим пунктом 8.10 такого змісту:

"8.10. Дозвіл на спеціальне використання надр скасовується органом, що його видав, за поданням органу державної податкової служби у разі невнесення або внесення в неповному обсязі плати за користування надрами для видобування корисних копалин протягом шести місяців".

18. Пункт 9.2 викласти у такій редакції:

"9.2. Штрафні санкції та пеня застосовуються в порядку, встановленому чинним законодавством України".

19. Доповнити Інструкцію додатками 12 і 13, що додаються.

20. Додаток 1 доповнити прикладами розрахунку плати такого змісту:

"Приклад 10

Золотодобувне підприємство веде розробку підземним способом корінного родовища золоторудної сировини.

Обсяг видобутку з початку року (за I і II квартали) становить:

на першій ділянці - 30 000 т,

на другій ділянці - 20 000 т.

Середній вміст золота:

на першій ділянці - 5,5 г/т,

на другій ділянці - 10,1 г/т.

Норматив плати за одиницю видобутку золоторудної сировини:

на першій ділянці - 0,50 грн./т,

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes