Про затвердження Комплексної програми ліквідації наслідків підтоплення територій в містах і селищах України (15.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Комплексної програми ліквідації наслідків підтоплення територій в містах і селищах України (15.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 20
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 31.5
Скачувань: 817
0160 Про затвердження Комплексної програми ліквідації наслідків підтоплення територій в містах і селищах України (15.02.2002)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 15 лютого 2002 р. N 160

Київ

Про затвердження Комплексної програми

ліквідації наслідків підтоплення територій

в містах і селищах України

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Комплексну програму ліквідації наслідків підтоплення територій в містах і селищах України (далі - Програма), що додається.

2. Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерству фінансів, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям під час підготовки проектів державного та місцевих бюджетів починаючи з 2003 року передбачати в межах реальних можливостей кошти для виконання заходів Програми.

3. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:

забезпечити здійснення моніторингу динаміки рівня грунтових вод, контролю за станом і використанням підтоплених, потенційно підтоплених та з проявами і ризиком розвитку небезпечних геологічних процесів територій в містах і селищах та створення відповідної інформаційної бази даних;

розробити регіональні програми ліквідації наслідків підтоплення територій міст і селищ та щороку подавати Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції і Державному комітетові будівництва, архітектури та житлової політики пропозиції щодо фінансування заходів Програми.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 15 лютого 2002 р. N 160

КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА

ліквідації наслідків підтоплення територій

в містах і селищах України

Ця Програма спрямована на реалізацію державної політики України в галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів та створення безпечних умов життєдіяльності населення.

Основним принципом Програми є дотримання загальнодержавних інтересів, що досягається шляхом формування системи взаємоузгоджених заходів органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування на загальнодержавному, регіональному і місцевому рівнях, спрямованих на розв'язання проблеми ліквідації наслідків підтоплення територій міст і селищ та зменшення впливу причин і факторів розвитку цих процесів.

Характеристика стану підтоплення територій

міст і селищ

В останні п'ятдесят років, особливо в 60 - 70 роки минулого століття, розвиток промислового комплексу України сприяв зростанню міського населення, активізації процесів урбанізації та агломерації.

Забудова територій, експлуатація будівель та споруд, інших комплексів і об'єктів практично скрізь супроводжується накопиченням вологи в грунті та підвищенням рівня грунтових вод, що призводить до порушення природної рівноваги у водному балансі та негативно позначається на стані довкілля, соціально-економічних умовах життєдіяльності на цих територіях.

Кількість міст і селищ із сталими проявами підтоплення за період з 1984 по 2000 рік зросла з 265 до 541 (в два рази), а загальна площа підтоплених територій в цих містах і селищах збільшилася з 88667 до 196205 гектарів (таблиця 1).

Таблиця 1

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes