Штрихові коди, Детальна інформація

Штрихові коди
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Інше
Автор: фелікс
Розмір: 66.9
Скачувань: 1899
Зміст

Вступ...................................................................................................

1. Що дають штрихові коди?

Промислове виробництво

Підприємства гуртової торгівлі

Роздрібна торгівля

Пошта

Транспортування продукції і матеріалів

Медицина

Бібліотечна і архівна справа

Діловодство

Які бувають коди?

Ким присвоюється код?

Технічні засоби

Вступ

Для ефективного управління виробництвом, транспортуванням, складуванням і реалізацією товарів потрібні сучасні системи управління, засновані на застосуванні комп’ютерних технологій. Комп’ютерна революція, що почалася на Заході в 70 - 80 - х роках, примусила фахівців в області управління створити принципово нові методи, що спираються на сучасні інформаційні технології.

Розглядаючи процес управління як процес прийняття рішень на основі оперативної і якісної інформації, вони виявили саму слабку ланку комп’ютеризованих управлінських систем - відсутність надійної технології попередньої обробки і автоматичного введення інформації про керований об’єкт в комп’ютер.

Самим простим способом введення інформації в ЕОМ є клавіатурний процес. Однак по статистиці оператор здійснює одну помилку на 300 символів, що вводяться, а процес подальшого пошуку і усунення цієї помилки довгий і дорогий.

Це дало поштовх бурхливому розвитку технологій автоматичної ідентифікації, що дозволяють ввести в ЕОМ необхідні дані шляхом їх автоматичного прочитання з об’єкта. При цьому оператор або не задіяний зовсім, або просто управляє пристроєм прочитання. Такі технології забезпечують введення інформації з імовірністю появи однієї помилки на 30 млн. зчитувань.

Під ідентифікацією об’єктів розуміється процес, що дозволяє виділити з безлічі об’єктів групу об’єктів, що володіють однаковим набором властивостей ( фізичних, споживчих і т.д. ), що відрізняють їх від інших груп об’єктів. Треба чітко відрізняти ідентифікацію товару від його класифікації.

Зубні пасти “М’ятна” (100 г.), “М’ятна” (50 г.) і “Лісовий аромат” належать до однієї і тієї ж товарної групи (класифікація). Але у кожної з них буде свій унікальний ідентифікаційний номер.

У автоматичній ідентифікації застосовуються різні технології, такі як:

кодування за допомогою магнітних смужок;

оптично розпізнавані символи, нанесені спеціальним стилізованим шрифтом;

радіочастотні системи:

системи розпізнавання образів (машинний зір):

мовне введення даних.

Але найчастіше застосовується технологія штрихового кодування.

Штриховий код являє собою малюнок, що складається з комбінації темних і світлих смужок. За допомогою різних сполучень ширини штрихів і пропусків між ними кодуються цифри, букви і спеціальні знаки.

Я не вважаю необхідним зупинятися на деталях, але хочеться привести цифри зростання об’ємів продажу обладнання для технологій “АИ” в Західній Європі:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes