Державна податкова адміністрація у системі органів оперативного управління бюджетом, Детальна інформація

Державна податкова адміністрація у системі органів оперативного управління бюджетом
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Анатомія
Автор: фелікс
Розмір: 27.1
Скачувань: 2034
В США така інспекція носить назву служби внутрішніх доходів ( СВД). Представників цієї служби американські громадяни бояться більше, ні поліцейських, агентів ФБР, ЦРУ, інших спецслужб. ці страхи не позбавлені підстав. Навряд чи яка інша державна установа в США може зрівнятися з податковою інспекцією за широтою наданих повноважень.

Відповідно до федерального законодавства вищі адміністративні повноваження в сфері оподаткування надані міністру фінансів. Але практичну діяльність щодо збору податків здійснює фінансова служба внутрішніх доходів, яка організаційно входить до складу Міністерств фінансів.

Ця державна організація існує на кошти платників податків і не від кого не приймає ніякої фінансової допомоги. Це покликано максимально забезпечити чесність і неупередженість усіх працівників управління.

У США інспектор-контролер покликаний не тільки займатися викриттям порушників закону, а й всіляко допомагати платникам податків оформити відповідну анкету, нагадати забудькуватим платникам про сплату податків, а коли реакції не по слідує, то вжити до них санкції.

СВД має свій слідчий апарат який проводить позасудове переслідування громадян. Судові позови за справами про несплату або недоплату податків порушуються тільки тоді коли мова йде велику суму або несплати мають регулярний характер.

В Італії розкриття і розслідуванням економічних злочинів у сфері оподаткування, поряд з Державною поліцією та Корпусом карабінерів, займається Генеральне командування фінансової гвардії ( ГКФГ) , яке структурно знаходиться в Міністерстві фінансів. Основними функціями ГКФГ є попередження, викриття та розслідування фінансових злочинів. Підрозділи ГКФГ певною мірою діють автономно. Однак фактично координація з відповідними структурами поліції в рамках здійснення оперативних і слідчих заходів з боротьби з економічними злочинами має характер підпорядкованості їм, оскільки в даному разі офіцери ГКФГ реалізують свою поліцейську функцію.

Головна відміна особливості правоохоронної діяльності в Італії в сфері боротьби з економічною злочинністю – це винятково широка компетенція ГКФГ, надання рядом законодавчих актів, серед яких основними є норми щодо припинення порушень фінансових законів, передбачені законом від 07.01.1929р.

В англійській судовій практиці ухилення від сплати податків віднесено до категорії шахрайства в сфері комерції. такі шахрайства англійське законодавство визнає злочинами. Справи про їх злочини розслідуються спеціальними відділами поліції з боротьби із шахрайством. Ухилення від сплати податків в Англії карається тюремним ув2язненням ( в деяких випадках до 10-12 років).

В Німеччині податкова служба виконує функції фінансового правоохоронного органу. Місцеві податкові органи мають добре підготовлені слідчі відділи з відповідними повноваженнями і звукозапису лабораторії, де проводиться аналіз справжності документів, поданих платниками податків, почеркознавчі, хімічні та інші криміналістичні експерти.

Інформацію на осіб, які ухиляються від сплати податків органи Німеччини отримають від поліції, прокуратури, служби безпеки, а також громадян.

Податкові служби Німеччини мають право вилучати фінансові документи з банків, страхових компаній тощо. У своїй діяльності вони застосовують такі методи як конфіскація ділової документації у фірм і громадян, зайнятих приватною практикою.

Проводять розслідування по звинуваченню адвокатів і консультантів з питань ухилення від податків.

За нинішніх умов становленням недержавного сектора економіки в країнах СНД постало питання про правове регулювання в фінансовому і кримінальному законодавству від повільності за ухилення від сплати податків і утворення органів, які забезпечують економічну безпеку. У зв'язку з цим у Росії прийнято закон про федеральні служби податкової поліції і Положення про проходження служби в органах податкової поліції.

Федеральні органи податкової поліції є самостійним відомством правоохоронних органів і складовою частиною сил по забезпеченню економічної безпеки Росії Його структурні підрозділи – правонаступники головного управління податкових розслідувань при Державній податковій служби Росії управлінь, відділів податкових розслідувань при державних податкових інспекціях автономних областей, округів, країв, міст.

Федеральні органи податкової поліції мають широкі повноваження, зокрема вправі проводити оперативно-пошукові заходи і дізнання з метою виявлення, попередження і припинення фактів і ухилення від сплати податків, здійснювати перевірки платників податків, призупиняти операції по рахунках в банках і кредитних установах на строк до1 місяця у випадках ненадання документів, пов'язаних із сплатою податків і т.п.

ЗАКЛЮЧЕННЯ

Отже в даній роботі було розглянуте питання про ДПА як складову податкової політики України.

З цього викладеного вище можна зробити таки висновки:

Основну частину дохідної частини бюджету України становлять податки, збори та інші платежі.

Сукупність податків, зборів та інших платежів складають податкову систему України. Суть та роль системи оподаткування визначає податкова політика держави.

У зв'язку з наявністю великого числа правопорушення, обумовлених різними причинами, виникає питання удосконалення податкової політики.

Забезпечення повного і своєчасного надходження доходів по кожному джерелу і безперебійне фінансування усіх передбачених бюджетом заходів – це є виконання бюджету.

Функція виконання бюджету покладено на Державну податкову адміністрацію при КМУ, яка має свій статус, завдання, права й обов'язки.

Виходячи з кримінологічної ситуації у сфері оподаткування, стану, структури і динаміки злочинів, способів їх учинення, причин і умов, що їм сприяють, постає питання про удосконалення контролю у сфері оподаткування, розробки спеціальних заходів, спрямованих на їх попередження. серед них певне місце посідають питання взаємодії ДПА з іншими контролюючими органами та використання досвіду зарубіжних країн.

Підбиваючи підсумки можна зазнати, що податкова система України сформована і функціонує. Важливим фактором у подальшому її розвитку є створення Податкового Кодексу, що дасть змогу значною мірою спросити, наблизити до розуміння платником податків податкового законодавства, що є наріжним каменем чистоти його взаємовідносин із бюджетом. Запровадження Податкового кодексу дасть змогу скоординувати дії фінансової, кредитної і податкової систем, усунути різночитання в законодавстві, чітко зафіксувати правові відносини платника податків і держави.



PAGE

PAGE 19

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes