Проблеми корпоративного управління в Україні, Детальна інформація

Проблеми корпоративного управління в Україні
Тип документу: Курсова
Сторінок: 7
Предмет: Менеджмент
Автор: фелікс
Розмір: 37.7
Скачувань: 2457
Відсутність розроблених та сприйнятих в АТ кодексів поведінки (де зазвичай представляються тлумачення політики розвитку компанії та прийняті правила поведінки) дезорієнтує людей, що мають відношення до неї. Що є тут прийнятним? Що засуджується? Які показники “дисциплінованості” персоналу, що націлений на адекватну встановленим нормам поведінку? Кодекс поведінки спрямований на створення певної атмосфери взаємодії, взаємодопомоги та довіри, що далеко виходить за межі жорстоких правових та регламентуючих норм.

Сказане орієнтує на переборення “невідчутних” бар’єрів, пов’язаних з існуванням культурних складових опору впровадженню корпоративного управління.

* * *

Розглянутий комплекс проблем демонструє складність впровадження корпоративного управління в Україні. І, хоча в світовій практиці не відома ідеальна модель корпоративного управління, слід вивчати досвід, збираючи ті підходи, які довели свою успішність. Паралельно з цим необхідно проводити науково-методичні та практичні дослідження особливостей корпоративного управління та варіантів його застосування у специфічних умовах України. Головними напрямками при цьому повинні бути:

формування належного зовнішнього середовища функціонування підприємств корпоративної форми власності:

подолання бар’єрів, що стримують впровадження корпоративного управління;

вдосконалення управління (конкретними організаціями) з поступовим переходом на засади корпоративного управління.

Все це свідчить про те, що тільки поєднання зусиль державних органів, суспільних організацій та кожного конкретного підприємства зможе призвести до реального покращання стану корпоративного управління в Україні.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes