Україна в міжнародних науково - технічних зв'язках, Детальна інформація

Україна в міжнародних науково - технічних зв'язках
Тип документу: Курсова
Сторінок: 8
Предмет: Інше
Автор: фелікс
Розмір: 41.8
Скачувань: 2676
3/4

:

<

r

c

¤

i

i

v

i

p

r

`„\x00D0

\x0300\x0324\x260A\x0B00\x0546\x1200\x6864\x0101\x6100\x0324

T

j

A

A

I

\x00D0

oe

]млі в період 2001 – 2007 років. Серед них такі відомі фірми як “Motorola”, “Boeing”, “Lockheed Martin”, “Theakol” та інші. Головним замовником на здійснення комерційних запусків за допомогою “Дніпра” стане, як передбачалося, компанія “Teledesiс” – раніше вже велись переговори щодо використання ракетоносія для виводу на орбіту 840 супутників, забезпечуючих роботу комп’ютерної мережі INTERNET.

Реалізація проекту дасть змогу не тільки раціонально використовувати знищувані згідно договору про СНО ракети Р-36М (на території України їх близько 200), а й забезпечить збереження високого науково-технічного потенціалу підприємств ракетно-космічних галузей України і Росії та їх завантаження на багато років. В разі укладення угоди з компанією “Teledesiс” Україна зможе також налагодити взаємозв’язок національних телекомунікаційних систем із комп’ютерними мережами інших країн та глобальною мережею INTERNET, забезпечити доступ до міжнародних інформаційних масивів та баз даних і геоінформаційних систем.

Сьогодні спільно з італійською фірмою “Fiat - Avio” розробляється потужний проект “Циклон-4”. На базі ракети “Циклон” створюється нова триступенева ракета. В пректі беруть участь Італія, Бразилія, США та Україна. За програмою передбачається створення екваторіального космодрому Алькантар, який буде розміщено на території Бразилії. КБ “Південне” та ВО “Південмаш” будуть постачати ракетоносії “Циклон”.

Участь України в спільному американсько-італійсько-бразильському проекті “Циклон-4” доводить те, що Україна посіла гідне місце на світовому ринку запусків супутників поряд з відомим західноєвропейським консорціумом “Arianes pace”, на який припадає 60% всіх комерційних запусків. Нещодавно був підписаний ряд міждержавних договорів з урядами країн Південної Америки про покращення відносин в сфері спільної розробки та обміну передовими технологіями. Це дозволить Україні залучити іноземні кошти для підтримки та розвитку національної науки.

Згідно угоди з Росією та США Україна розпочала підготовку до входження в програму “Міжнародна космічна станція” (МКС). Але для отримання офіційного статусу учасника проекту потрібно зробити внесок в декілька мільйонів доларів, хоча значну частину обладнання для російських сегментів постачають українські підприємства. Нажаль до 2003 року Україна не зможе створити власний науково-дослідний модуль.

Досягнуто домовленостей з країнами ЄС щодо активізації робіт зі створення глобальної супутникової навігаційної системи, програм наукових космічних досліджень “Цезар”, прогнозування землетрусів космічними засобами. Цей проект нині є наймасштабнішою космічною програмою, яка акумулює найновіші досягнення людства в освоєнні навколоземного простору. Приймаючи участь у міжнародному поділі праці щодо головних космічних комерційних процесів світу, Україна вносить свій вклад у формування відносин людського суспільства третього тисячоліття. Впровадження сучасних супутникових телекомунікаційних та інформаційних технологій – це дорога до швидкої інтеграції України у світовий інформаційний простір.

Нині Україна являється повноправним членом Міжнародних організацій, що регулюють діяльність держав з дослідження та використання космічного простору – фахового Комітету ООН, його юридичного та науково-технічних підкомітетів, Міжнародної організації супутникового зв’язку, Комітету з супутників спостереження Землі, Міжнародної астронавтичної федерації, форуму космічних агенств та інших авторитетних міжнародних організацій.

На світовому ринку літаків Україна представляє свої нові розробки Ан-70 та Ан-140. Літак Ан-70 виготовляється спільно підприємствами України та Російської Федерації відповідно до “Угоди між урядами Російської Федерації та України” від 1 червня 1993 року. В лютому 1996 року було створено Міжнародний консорціум “Середній транспортний літак” (МК “СТЛ”).

В пректі приймають участь Росія, Україна, Німеччина та Франція. На сьогодні консорціум “Airtruck”, який об’єднує вісім німецьких підприємств та консорціум “Середній транспортний літак”, представляють модифікований до натовських стандартів Ан-7Х на тендері щодо поставок військово-транспортних літаків країнами НАТО. За даними представників АНТК ім.Антонова Ан-7Х за всіма параметрами переважає навіть лідерів світового авіабудування – американський “Геркулес” та європейський “Трансол”: за своїми технічними характеристиками випередив Європу на 6 – 7 років. Виробництво такого літака буде коштувати 45 – 48 млн. євро, коли в європейських країнах чи в США – до 90 млн. євро. Світова потреба в літаках такого класу прогнозується в об’ємах 2400 – 2500 машин, а це гарантовані 30 років збуту і гарантійного та післягарантійного обслуговування.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes