Про затвердження Положення про порядок реєстрації та переміщення через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності (28.04.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок реєстрації та переміщення через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності (28.04.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15.5
Скачувань: 729
0412 Про затвердження Положення про порядок реєстрації та переміщення через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності (28.04.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 28 квітня 2001 р. N 412

Київ

Про затвердження Положення про порядок реєстрації

та переміщення через митний кордон України товарів,

що містять об'єкти інтелектуальної власності

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Положення про порядок реєстрації та переміщення через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності (додається).

2. Ця постанова набирає чинності через 30 днів з дня опублікування.

Прем'єр-міністр України В.ЮЩЕНКО

Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 28 квітня 2001 р. N 412

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок реєстрації та переміщення через

митний кордон України товарів, що містять об'єкти

інтелектуальної власності

Загальні питання

1. Це Положення розроблено згідно з Митним кодексом України ( 1970-12 ) та законодавчими актами у сфері охорони прав на об'єкти інтелектуальної власності.

2. Дія Положення поширюється на товари, що містять об'єкти інтелектуальної власності, імпортуються чи експортуються українськими та іноземними суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності незалежно від форми власності і видів діяльності та підлягають включенню до реєстру товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, який складається Держмитслужбою.

Дія Положення не поширюється на товари, що містять об'єкти інтелектуальної власності, переміщуються через територію України транзитом чи ввозяться на митну територію України або вивозяться з неї фізичними особами для власного використання та не призначені для використання в комерційних цілях, а також пересилаються в міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

3. Митні органи здійснюють контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, за наявності цих товарів у реєстрі, який складається Держмитслужбою.

4. За реєстрацію товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, за продовження терміну дії реєстрації, а також за внесення змін до реєстру таких товарів справляються митні збори в розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України.

5. У цьому Положенні поняття мають таке значення:

товари, що містять об'єкти інтелектуальної власності (далі - об'єкти інтелектуальної власності), - примірники наукових, літературних, художніх творів, у тому числі комп'ютерних програм, баз даних, фонограм, товарів, маркованих знаками для товарів та послуг із зазначенням їх походження, інших товарів, що як такі можуть бути зареєстровані Держмитслужбою;

правовласник - власник прав на об'єкт інтелектуальної власності чи особа, яка має право на використання об'єкта інтелектуальної власності відповідно до законодавства;

представник правовласника - особа, уповноважена правовласником представляти його інтереси;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes