Про затвердження Положення про порядок реєстрації та переміщення через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності (28.04.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок реєстрації та переміщення через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності (28.04.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15.5
Скачувань: 727
дані про місцезнаходження імпортера, експортера, одержувача об'єкта інтелектуальної власності;

назви країн і фірм, що виготовляють чи розповсюджують об'єкти інтелектуальної власності;

висновки експертизи митної лабораторії чи іншого компетентного органу щодо відповідності цього об'єкта зазначеному в реєстрі (за наявності зразка такого об'єкта);

інші документи і матеріали, що можуть засвідчити порушення прав правовласника.

До клопотання додається копія довідки про реєстрацію об'єкта інтелектуальної власності, виданої Держмитслужбою.

15. Правовласник або його представник несе відповідальність відповідно до законодавства за подання свідомо неправдивих відомостей у документах і матеріалах, зазначених у пунктах 6 і 14 цього Положення.

Здійснення контролю за переміщенням

об'єкта інтелектуальної власності

16. Керівник митного органу, до якого надійшло клопотання від правовласника або його представника про зупинення митного оформлення об'єкта інтелектуальної власності з відповідними документами і матеріалами, зазначеними в пункті 14 цього Положення, протягом доби приймає рішення про достатність чи недостатність підстав для зупинення митного оформлення цього об'єкта.

17. У разі прийняття рішення про відсутність достатніх підстав для зупинення митного оформлення об'єкта інтелектуальної власності митний орган у триденний термін надсилає правовласнику або його представнику письмове повідомлення про причини відмови у зупиненні митного оформлення об'єкта.

18. У разі визнання підстав, зазначених у клопотанні правовласника або його представника, достатніми для зупинення митного оформлення об'єкта інтелектуальної власності терміном на 15 календарних днів керівник митного органу протягом доби повідомляє про прийняте рішення засобами електронного зв'язку Держмитслужбу та письмово правовласника або його представника та декларанта.

19. Після отримання повідомлення митного органу про зупинення митного оформлення об'єкта інтелектуальної власності на 15 календарних днів Держмитслужба протягом трьох діб сповіщає про це митні органи.

За наявності об'єктивних причин цей термін може бути продовжений не більше ніж на 15 календарних днів за рішенням керівника митного органу, в зоні діяльності якого зупинено митне оформлення об'єкта інтелектуальної власності.

Митний орган, у зоні діяльності якого на підставі повідомлення зупинено митне оформлення аналогічного об'єкта інтелектуальної власності, того ж дня повідомляє про факт зупинення митного оформлення Держмитслужбу, правовласника або його представника та декларанта.

20. Для остаточного встановлення факту порушення прав правовласника він або його представник має в найкоротший термін (з урахуванням термінів, зазначених у пункті 19 цього Положення), прибути до митного органу, в зону діяльності якого надійшов відповідний об'єкт інтелектуальної власності.

21. Митний орган для встановлення факту порушення може дозволити правовласнику або його представнику обстежити затриманий об'єкт інтелектуальної власності та в разі потреби надіслати зразки цього об'єкта для проведення обстеження чи експертизи митною лабораторією або іншим компетентним органом.

22. Правовласник або його представник протягом терміну зупинення митного оформлення об'єкта інтелектуальної власності має подати позовну заяву до суду або арбітражного суду про захист його прав згідно із законодавством або самостійно врегулювати питання порушення прав правовласника з власником об'єкта, митне оформлення якого зупинено.

Правовласник або його представник зобов'язаний у зазначений термін подати митному органу засвідчену в установленому порядку ухвалу суду про порушення провадження в справі або письмове відкликання клопотання про зупинення митного оформлення об'єкта інтелектуальної власності.

23. У разі подання правовласником або його представником митному органу, що зупинив митне оформлення об'єкта інтелектуальної власності, ухвали суду про порушення провадження в справі митний орган продовжує термін зупинення митного оформлення до прийняття судового рішення.

24. Митний орган має право здійснити митне оформлення об'єкта інтелектуальної власності, митне оформлення якого зупинено, у таких випадках:

а) у разі визнання недостатніми поданих правовласником або його представником доказів, при цьому митний орган надсилає правовласнику або його представнику мотивоване рішення;

б) у разі подання правовласником або його представником заяви на ім'я керівника митного органу про відкликання клопотання у зв'язку із самостійним урегулюванням питання порушення прав правовласника з власником об'єкта інтелектуальної власності;

в) після закінчення терміну зупинення митного оформлення об'єкта інтелектуальної власності за умови відсутності ухвали суду про порушення провадження у справі, передбаченої пунктом 22 цього Положення.

25. Митний орган має право з власної ініціативи зупинити митне оформлення об'єкта інтелектуальної власності, включеного до реєстру, стосовно якого є достатні підстави вважати, що його переміщення через митний кордон України здійснюється з порушенням прав інтелектуальної власності.

26. У разі зупинення митного оформлення об'єкта інтелектуальної власності з ініціативи митного органу протягом однієї доби надсилається повідомлення (листом, факсом або засобами електронного зв'язку) про прийняте рішення правовласнику або його представнику, декларанту та Держмитслужбі.

Держмитслужба надсилає повідомлення про зупинення митного оформлення об'єкта інтелектуальної власності до митних органів.

27. Правовласник або його представник повинен невідкладно (з урахуванням термінів, зазначених у пункті 19 цього Положення) прибути до митного органу, який зупинив митне оформлення об'єкта інтелектуальної власності, і вчинити дії, передбачені в пунктах 21-23 цього Положення.

28. Митний орган, у зоні діяльності якого при спробі незаконного переміщення через митний кордон України затримано оптичні носії інформації та складено протокол про порушення митних правил, протягом трьох діб з моменту їх затримання надсилає до найближчої митної лабораторії по два зразки оптичних носіїв інформації з кожної затриманої партії (упаковки).

29. Митна лабораторія в місячний термін з дати надходження зразків оптичних носіїв інформації проводить експертизу цих зразків з метою встановлення їх виробника. Експертиза може проводитися шляхом порівняння зразків оптичних носіїв інформації, наданих українськими підприємствами - виробниками оптичних носіїв інформації, із затриманими.

Якщо буде встановлено, що затримані митним органом оптичні носії інформації були вироблені на українських підприємствах, митна лабораторія надсилає відповідний висновок Держмитслужбі та обласній прокуратурі за місцем затримання оптичних носіїв інформації для вирішення питання про наявність порушення законодавства у сфері захисту прав інтелектуальної власності під час виготовлення цих об'єктів інтелектуальної власності.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes