Інтернет – як інструмент ведення сучасного бізнесу, Детальна інформація

Інтернет – як інструмент ведення сучасного бізнесу
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 23.1
Скачувань: 1299
КОНТРОЛЬНА РОБОТА

на тему:

“Інтернет – як інструмент ведення сучасного бізнесу”

Вступ

Останнім часом відбувається бурхливий розвиток систем телекомунікацій, одним із ключових елементів яких є глобальна комп'ютерна мережа Інтернет і її головний сервіс WWW (World Wide Web). Інтернет являє собою першу реалізацію опосередкованої комп'ютерами гіпермедійного середовища, що має унікальні можливості для бізнесу і виступає в якості двох основних елементів:

по-перше, Інтернет — новий засіб комунікації, що представляється комунікаційною моделлю “багато-багатьом” в основі якої лежить pull-модель одержання інформації споживачами. Крім того, Інтернет є гіпермедійным засобом представлення інформації, що значно відрізняється від традиційних засобів масової інформації інтерактивною природою, високою гнучкістю і масштабуванням.

по-друге, Інтернет — глобальний віртуальний електронний ринок, що не має яких-небудь територіальних чи тимчасових обмежень, що дозволяє робити інтерактивну покупку товарів і значно змінює можливості фірм у просуванні товару і місце дистриб’ютивных фірм у цьому процесі.

Використання Інтернет у якості одного з елементів бізнесу може вплинути на позитивний імідж фірми і на поінформованість споживача про товари і послуги. Фірма може задіяти ресурси Інтернет у наступних елементах бізнесу:

Реклама. Набір можливостей прямої реклами товарів і послуг засобами Інтернет містить у собі розміщення інформації про товар на власному Web-сервері, розміщення реклами на інших серверах, розсилання електронних листів; участь у телеконференціях. Особливістю реклами в Інтернет є необхідність проведення додаткових дій по проведенню реклами власного Web-сервера. Можна виділити три основних способи залучення відвідувачів на Web-сервер:

сервер може бути виявлений за допомогою пошукових машин

на сервер можна потрапити по гіпертекстових посиланнях

про сервер можна довідатися з інших джерел інформації, у тому числі традиційних (газети, журнали, радіо і т.д.).

Виходячи з цього, рекламна кампанія, спрямована на оповіщення користувачів Інтернет про Web-сервер може містити наступні заходи:

реєстрація сервера на пошукових машинах

розміщення безкоштовних посилань у Web-каталогах

розміщення посилань у “жовтих сторінках”

реєстрація на тематичних Web-серверах

розміщення посилань на інших серверах

публікація на інших серверах матеріалів, що містять посилання на сервер

розміщення платних рекламних оголошень на добре відвідуваних серверах

участь у телеконференціях; використання списків розсилання

використання імені сервера у всіх видах рекламної продукції компанії і використання традиційних видів реклами.

Зв'язки з громадськістю. У WWW можуть бути опубліковані чи прес-релізи представлена поточна інформація для акціонерів. WWW може бути ефективно використана в кризових ситуаціях, коли фірма має потребу в терміновій реакції на ринкову ситуацію, при цьому перевагою WWW є можливість відновлення інформації в реальному часі.

Підтримка споживачів. Підтримка споживачів може бути істотно розширена за рахунок розміщення додаткової публічної інформації (статистичної і/чи динамічної) у WWW і/чи реалізації механізму додаткового зворотного зв'язку.

Розширення інфраструктури підприємства за рахунок застосування Інтернет. Це може виражатися як у використанні технології Інтернет у внутрішній інфраструктурі підприємства, так і вихід за її межі.

Просування торгової марки компанії.

Стимулювання збуту.

Проведення маркетингових досліджень. Основні методи й інструменти проведення маркетингових досліджень:

використання пошукових машин, каталогів WWW, тематичних серверів Інтернет; проведення опитувань

анкетування відвідувачів власного Web-сервера

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes