Інтернет – як інструмент ведення сучасного бізнесу, Детальна інформація

Інтернет – як інструмент ведення сучасного бізнесу
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 23.1
Скачувань: 1296
\x085C\x6D81H\x6E04H\x7304\x2248\x7504\x0108\x1619\x4968\x1002\x4300\x1C4A\x6D00H\x6E04H\x7304\x2248\x7504\x0108\x1611\x4968\x1002\x6D00H\x6E04H\x7504\x0108\x5503\x0108\x1615\x4968\x1002\x6D00H\x6E04H\x7304\x2248\x7504\x0108\x161B\x4968\x1002\x3500\x8108\x085C\x6D81H\x6E04H\x7304\x2248\x7504\x0108\x2500ів, для практично миттєвого обміну думками, актуальною інформацією (наприклад про зміну чи цін курсу чи валюти акцій, акцизів чи податків і т.п.). Якщо підрахувати вартість поштових витрат, папера, телефонних переговорів, які можна уникнути, і зіставити це з вартістю необмеженого за часом користування всіма сервісами Інтернет і врахувати підвищення оперативності й ефективності роботи, то пряма економія засобів для багатьох фірм очевидна.

Є й інша сторона справи: якщо у вас немає електронної пошти, з вами не можуть зв'язатися через неї ваші потенційні партнери, клієнти. А це в очах людей, що вже пізнали її зручність і практичність – істотний мінус. За рубежем адреса e-mail на візитці вже давно перестав бути рисою престижу і став природним атрибутом життя. Це ж поступово встановлюється й у діловому житті в Україні.

По-друге, електронна пошта — дешевий, оперативний і зручний канал одержання різної спеціальної інформації для роботи і професійного росту. У Мережі зараз величезна кількість інформації можна одержувати безкоштовно по підписці через e-mail. Це прес-релізи, інформаційні бюлетені, спеціалізовані списки розсилання, що охоплюють безліч інтересів (і ділових у їхньому числі), зокрема огляди як окремих секторів ринків, так і окремих видів продукції й ін.

Не використовувати ці можливості — це слабість на конкурентному ринку, найчастіше додаткова витрата засобів, без якої можна було обійтися, відмовлення від перспективи і нових можливостей, що постійно відкриваються при теперішньому бурхливому розвитку Інтернет. А Ваша слабість – це козир у руках конкурентів.

По-третє, e-mail дає можливість прямого зв'язку, консультацій і співробітництва з провідними спеціалістами у своїй області в будь-якій країні. А це означає наближення до роботі з вищих стандартів — не тільки російським, але в більшості випадків по світовим.

По-четверте, приведу один конкретний і практичний приклад. Маючи пошту можна, наприклад, поставити програма-автовідповідач, на якому розташувати визначену інформацію яка часто запитується вашими партнерами, клієнтами, чи покупцями співробітниками. При одержанні листа на його адресу, програма автоматично відсилає у відповідь необхідну інформацію (це можуть бути ціни, інструкції, технічні показники, рахунки-фактури, різні довідкові матеріали, інформаційні бюлетені і багато чого іншого). На деяких підприємствах такий автовідповідач може звільнити окремого співробітника від частини рутинної роботи для кращого застосування його здібностей, на інші — узагалі замінити кількох людей персоналу. У випадку ж необхідності періодичного інформування широкої мережі дилерів, такий автовідповідач замінить розсилання по звичайній пошті, а значить заощадить безліч витрат на папір, поштове пересилання, телефонні переговори.

Крім того, можна відзначити наступне:

Електронна пошта являє собою push-технологію віщання, працює прямо і досягає конкретно потрібного Вам користувача;

Дає можливість персоніфікованого звертання;

Завдяки чіткому тематичному розподілу списків розсилань і дискусійних аркушів Ви можете впливати саме на цікавлячу Вас цільову аудиторію. Це вигідно відрізняє електронну пошту від звичайних ресурсів Інтернет. Існують спеціальні розсильні сервери. Наприклад, російський сервер "Міський кіт" за станом на 08.10.1998 мав 158 списків розсилання на найрізноманітнішої тематики і більш 46 тисяч активних передплатників.

Цікаве з погляду одержувача повідомлення може бути поширене серед його колег і знайомих;

Багато західних експертів сходяться в думці, що відгук на правильно складений лист вище, ніж відгук банерів. Завдяки новим рішенням в області електронної пошти вдається істотно підняти CTR. Так, компанія National Goegraphics за допомогою сервісу @loha @ctive Email одержала від 23000 нових користувачів CTR, рівний 32%. І це в той час, коли CTR баннера даної фірми склав лише 3,1%. За результатами розсилання іншої компанії, CBS SpotrsLine, CTR склав 20%.

Зараз більшість користувачів мають поштові програми, що підтримують формат HTML-листів (це, зокрема, Netscape Messenger і Outlook Express). Завдяки цьому рекламодавець може розміщатися в листі не тільки текстову, але і графічну рекламу. Крім того, стало можливим відслідковувати кількість переходів на Web-сервер фірми по посиланню в листі.

Отже, e-mail — сучасний і практичний атрибут бізнесу. Але як же можна використовувати електронну пошту для формування іміджу компанії?

Насамперед, рекламуйте чітку роботу з клієнтами. Подібну чіткість легше всього довести справою. Перевіряйте електронну пошту хоча б раз у день і відповідайте протягом доби. При цьому в респондентів складеться уявлення про гарну організацію справ компанії. Деякі фірми доводять цей принцип до межі: "клієнт повинен одержати відповідь протягом п'яти хвилин". Виберіть собі час якийсь реальний час для відповіді від 5 хвилин до доби і надалі дотримуйте його. Може случитися так, що у вас не виявиться можливості відповідати на листи протягом доби. Допустимо, у вас немає всієї необхідної інформації для відповіді. У цьому випадку у Вас є шанс двічі показати чітку роботу з клієнтами. Відразу постеліть респонденту лист, що одержали від нього повідомлення і готуєте повну відповідь, що буде висланий тоді-те. У зазначений термін не забудьте висилати вичерпну відповідь.

Постійно тримаєте назву фірми на очах. Багато листів у графі "Від кого" містять незрозумілі клички, незрозумілі скорочення, адреси електронної пошти, посади типу Web-майстер і так далі, у загальному інформацію, що для сторонньої людини не несе значеннєвого навантаження. Настройте свою поштову програму так, що б у колонку "Від кого" Ваші клієнти бачили ім'я чи фірми Ваше власне (у залежності від того, що Ви збираєтеся рекламувати). Постарайтеся укластися в два слова. Третє слово звичайне вже не відображається в стандартному стовпчику. Першим словом поставте найважливіше. Звичайно це ім'я компанії, другим можна поставити форму чи власності чи місто Ваш профіль. Якщо є можливість, для персон має сенс відмовитися від по батькові, щоб не перевантажувати клієнта. Для імені людини і назви найкраще використовувати англійська мова. Використання російської мови не виключається, однак у росіянині Інтернет існує кілька кодувань. Тому ім'я "Харламов А.П. може виглядати от так: " йвфнворю в.т.". На жаль, такі випадки не рідкість. У деяких ситуаціях для приводу тексту до читабельного виду приходиться використовувати спеціальні утиліти, тому що звичайні поштові програми далеко не завжди мають подібні можливості.

Демонструйте чіткість мислення. Лист із ясно зазначеною темою створює відчуття такого ж чіткого ведення бізнесу. Ідеальним буде укласти тему в 5-7 слів. Як завжди, першого 2-3 слова найважливіші й описують 80 % листа. Інші слова часто просто не влазять у стовпчик "Тема листа", що бачить Ваш одержувач. Ефективніше всего працює тема листа, що була сформульована як "дразнилка". Вона як би призиває прочитати швидше лист. Запитаєте себе, що цікавого є в листі для одержувача? Відповідь винесіть у тему листа.

Виявляйте ввічливість. В одному листі краще вирішувати тільки одне питання. Це спрощує подальшу роботу з листом. Якщо Ви відповідаєте на чийсь лист, то в тілі листа потрібно процитувати лист клієнта. При великому переписуванні він може вже забути про свій лист. Цитування дозволяє йому відразу ввійти в курс справи. Якщо Ваш лист першим починає діалог, то має сенс розбити його на двох частин. Спочатку необхідна інформація, потім дія, що Ви чекаєте від одержувача листа. Тут гарним прикладом служить звичайний протокол зборів: "Слухали. Ухвалили". Якщо Ви не чекаєте відповідного листа, то прямо вкажіть наприкінці: "Відповідь не очікується". У темі в цьому випадку можна вказати щось начебто "інформаційний лист". Довжина листа — чим коротше, тим вежливей. Напевно, зайво нагадувати про необхідність слів вітання і прощання.

Ненав'язливо нагадуйте про спеціалізацію фірми і контактної інформації. За правилами мережного етикету, лист повинний містити підпис. Для фірми оптимальної є комбінація з чотирьох рядків (задача полегшується тим, що вам не треба вводити ці рядки щораз — досить лише один раз занести підпис у пам'ять програми). Варто вказати

ім'я відправника листа

його посаду і фірму, у якій він працює

адреса електронної пошти

адреса корпоративного Web-сервера і невеликий його опис (3-5 слів)

Крім того, ви можете вказувати телефони, факси й іншу контактну інформацію. Бажано, щоб усі співробітники фірми мали однакову структуру підпису для електронних листів.

5. Групи новин (Usenet).

Usenet бурхливо розвивався ще до появи WWW, на жаль зараз він залучає усе менше і менше користувачів. У більшому ступені це викликано тим фактом, що спамери в першу чергу атакують саме Usenet і на одне дійсно корисно повідомлення по темі приходиться п'ять листів зі схемами швидкого збагачення і рекламою порносерверів. Незважаючи на це, з десятків тисяч діючих конференцій Usenet усе ще можна знайти кілька груп, участь у який буде Вам корисно.

Допомогти знайти цікавлячу Вас конференцію покликана ієрархічна система назв. Розглянемо назву конференції comp.sys.windows.setup.

Comp Група — комп'ютери.

Sys Підгрупа — операційні системи.

Windows Конкретніше — операційна система Windows.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes