Інтернет – як інструмент ведення сучасного бізнесу, Детальна інформація

Інтернет – як інструмент ведення сучасного бізнесу
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 23.1
Скачувань: 1299
Отже, Ви визначили "стадію споживача" стосовно товару, "характеристики потенційного споживача" і те, що необхідно розвивати (чи товар, фірму). У результаті Ви знаєте, що сказати потенційному споживачу і про що. При такому підході гроші не викидаються на вітер у виді реклами, що не збільшує оборот фірми — навпаки, це дозволяє Вам нагромадити імиджевий капітал. Тепер необхідно докладніше зупинитися на елементах рекламної кампанії.

Корпоративний Web-сервер

Першим і найважливішим елементом рекламної кампанії є корпоративний Web-сервер. На нього посилаються всі інші елементи, а виходить, якщо сервер відсутній, то кампанія практично позбавлена змісту. Цей канал поширення інформації про товари і послуги стає таким же Важливим і незамінної для виробників, як і інші.

Для довідки: Інтерактивні вузли World Wide Web забезпечують своїм користувачам, крім усього іншого, доступ до докладної інформації про продукт і сервісним службам, а також дозволяють швидко і зручно оформити замовлення. Відвідувачі деяких вузлів мають можливість залишити свої коментарі, запросити додаткові зведення, вступити в переписування по електронній пошті і навіть проконтролювати хід виконання замовлення. Обсяг продажів продуктів (у США) з використанням Інтернет і різних оперативних електронних служб у 1997 р. склав $ 2 млрд., у 1998 р. збільшився вдвічі і продовжує рости по експоненті.

У міру того як покупці всі частіше воліють вступати в контакт із постачальником товару по Інтернет, рішення про створення свого представництва в цій мережі стає одним з найбільш Важливих для підприємства. Навіть при невеликому обсязі витрат створення Web-вузла здатне значно поліпшити позиції виробника, особливо на міжнародному ринку.

Побудова корпоративного Web-сервера — дуже непроста справа. Інтерес користувачів Інтернет може бути прикутий до зовсім інших сфер, що не відноситься до Вашої чи фірми товару. Іноді вони навіть не підозрюють про існування інформації, що могла б виявитися їм корисною. Не будемо зупинятися на порнографії. Відомо, що ці сервера мають незмінний успіх, але серйозна компанія не стане асоціювати себе з такими проектами. Однак, крім порнографії, користувачі цікавляться новинами культури, погодними зведеннями, гумором і т.п. І очевидно, що публікуючи інформацію, не зв'язану безпосередньо з ринком збуту, можливо забезпечити додаткову увагу до свого продукту.

Такий підхід залучить у числі інших і нецільову аудиторію, дозволить перейти до знайомої схеми роботи з відвідувачами серверів (що для великих структур немаловажне), створить компанії стійкий імідж, тобто відкриє їй нові ринки. Web-сервер, що не впливає прямо на ринок збуту, можна розглядати як гарний маркетинговий захід щодо розвитку потенційних ринків. Потрібно просто дати людині те, що він очікує побачити.

Отже, висновки:

Корпоративний Web-сервер служить для розміщення інформації про чи фірму її товарах/послугах. Очевидна перевага використання сервера полягає в можливості застосування різних форм представлення інформації про товар — графіки, звуку, анімації, відеозображення і багато чого іншого.

Розміщення інформації, не зв'язаної безпосередньо з чи фірмою товаром/послугою може значно розширити коло відвідувачів сервера. З'являється можливість відкриття нових ринків.

Нарешті, Ви можете використовувати Web-сервер як віртуальний магазин, що буде доступний 24 години на добу, 7 днів у тиждень з будь-якої крапки земної кулі.

3. Банери

Другий елемент рекламної кампанії — банер. Як правило, він являє собою прямокутне графічне зображення у форматі GIF чи JPG, хоча зустрічаються екземпляри, створені за допомогою JAVA, ShockWave і т.д. Банер міститься на Web-сторінці і має гіперпосилання на сервер Вашої фірми. В даний час не існує офіційно прийнятих стандартів по розміру банерів, хоча найбільш розповсюдженим є розмір 468х60 пікселів. Першою віхою в стандартизації розмірів банерів стали рекомендації з їх розміру, запропоновані Internet Advertising Bureau (законодавці в галузі Інтернет-реклами) разом з CASIE (The Coalition for Advertising Supported Information & Entertainment):

Розмір банера,

у пікселях. Тип

468x60 Повнорозмірний банер [Full Banner]

392x72 Повнорозмірний банер з вертикальною панеллю керування

[Full banner with Vertical Navigation Bar]

234x60 Напіврозмірний банер [Half Banner]

125x125 Квадратний банер [Square Banner]

120x90 Кнопка, тип 1 [Button #1]

120x60 Кнопка, тип 2 [Button #2]

88x31 Мікрокнопка [Micro Button]

120x240 Вертикальний банер [Vertical Banner]



Тому що необхідно, щоб банер завантажувався на сторінку якнайшвидше, існує обмеження на розмір банера в кілобайтах. Так, наприклад, для банера 468х60 максимальний розмір звичайно складає 10 чи 15 кілобайт.

Банерна реклама є самим популярним і ефективним способом нарощування трафіка Web-вузла. Крім того, доведено, що банери є могутнім інструментом брендингу - іміджевої реклами.

4. E-mail — електронна пошта.

На жаль, при проведенні рекламної кампанії основна увага концентрується тільки на банерах. Про інші засоби немов забувають. На мій погляд, цей великий недогляд. Спробую пояснити, чому. Банери — найбільш складний засіб реклами і маркетингу, вони вимагають деякої спеціальної підготовки для їхнього створення і застосування. Небанерні ж засоби реклами дозволяють фірмі одержати ефект від Інтернет з першого дня підключення. Один з таких засобів — E-mail (електронна пошта). Нижче перераховані її можливості і переваги.

\x0153

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes