Рентабельність та собівартість продукції, Детальна інформація

Рентабельність та собівартість продукції
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Економіка
Автор: Олексій
Розмір: 29.1
Скачувань: 1702
Таким чином, навіть, не дивлячись на те, що відстань до міста ...... складає близько 25 кілометрів, що значно збільшує частку транспортних витрат, підприємству " ...... сырзавод " вигідніше (з погляду ціни і якості) здійснювати закупівлю саме у даного виробника. І все-таки навіть в цьому випадку підприємство має можливість значно понизити свої витрати на молоко, якщо знайде ближчого постачальника.

Так, підприємство може здійснити доставку молока не тільки з ...... району, а і з ......, який знаходиться у декілька разів ближче, що значно знижує вартість витрат на доставку молока. Причому без втрат як сировина (табл. 2.4). Молоко можна доставити в ...... автотранспортом. У свою чергу автотранспорт можна використовувати як з власного автопарку підприємства, так і скористатися послугами найманого транспорту (табл. 2.5).

Таблиця 2.4

Доставка молока на підприємство (2002г.)

Показники Сума

...... район ......

Район

Витрати на доставку:



- дизельне паливо, гривень 432 180

- амортизація, гривень 27 24

- заробітна плата водієві, гривень \1 місяць 200 200

- нарахування на заробітну плату, гривень 47,22 47,22

Всього витрат по доставці, гривень 706,22 451,22



Таблиця 2.5

Вартість перевезення молока

Способи доставки молока

Вартість перевезення

1. ...... район 706,22 грн.

2. ...... район 451,22 грн.



Після проведеного аналізу за визначенням найбільш економного способу доставки такої сировини, як молоко, можна зробити висновок, що для підприємства "...... сырзавод" найбільш вигідною (з погляду зниження витрат на доставку) буде доставка молока з ....... При такому способі доставки вартість доставки молока складе 451,22 грн., що менше, ніж при доставці з .......

ВИВОДИ

Найважливішим для підприємства є фінансово - економічний аналіз, який включає і аналіз рентабельності продукції підприємства. Рентабельність - прибутковість, прибутковість підприємства; показник економічної ефективності виробництва промислового підприємства, який відображає кінцеві результати господарської діяльності.

Також важливе значення має собівартість продукції, робіт і послуг. Вона дозволяє з'ясувати тенденції зміни даного показника, виконання плану по його рівню, визначити вплив чинників на його приріст, встановити резерви і дати оцінку роботи підприємства по використанню можливостей зниження собівартості продукції.

У підвищенні рівня рентабельності величезну роль грають трудові ресурси. В першу чергу потрібно звернути увагу на професійні якості працівника, уміння його працювати з колективом, відношення до тієї роботи, яку він виконує. Потрібно удосконалити роботу відділу кадрів при прийомі людей на підприємство, щоб в майбутньому не виникали труднощі з персоналом. Тим самим ввести конкурс на заміщення тієї або іншої посади, можливість впровадження різного виду тестування, за наслідками якого можна надати робоче місце досвідченішій і перспективнішій людині.

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ:

1. Економіка підприємства: Підручник. / Під ред. Сафронова н.А. -М.: видавництво Юрист, 1998.-584 з.

2. Слуцкий г.В. Управління соціальним розвитком персоналу підприємства. Навчальний посібник. - М.: ГАУ, 1994. - 267 з.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes