Аудит операцій по руху грошових коштів в касі і на поточному рахунку, Детальна інформація

Аудит операцій по руху грошових коштів в касі і на поточному рахунку
Тип документу: Реферат
Сторінок: 27
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 58.8
Скачувань: 1508
13 Погашення короткострокового векселя 621 311

14 Погашення зобов'язання перед постачальниками та підрядчиками за придбані ТМЦ, виконані роботи, послуги 631 311

15 Перерахування грошових коштів в якості податків і обов'язкових платежів 641, 642 311

16 Перерахування грошових коштів в порядку розрахунку з органами соціального страхування 65 311

17 Виплата заробітної плати персоналу шляхом перерахування її на особові рахунки в ощадних банках 66 311

18 Погашення зобов'язань перед учасниками по нарахованим дивідендам 671, 672 311

19 Повернення постачальнику чи підрядчику раніше отриманого авансу 681 311

Якщо аудитор виявив неправильну кореспонденцію рахунків, він складає таку відомість та занотовує в своїх робочих документах.

Нетипові проводки, які потребують дальнішої доробки

Найменування номеру документа, дата Кореспонденція рахунків Сума Зміст господарської операції Питання, рекомендовані проводки Подальша доробка



7. Аудиторський висновок за результатами перевірки

Як було розглянуто вище, в розділі 5, документальне оформлення аудиторської перевірки складається з двох видів документації: робочої та підсумкової. В даному розділі мова піде саме про підсумкову документацію.

Підсумкова документація складається з аудиторського висновку та документації, яка передається замовникові перевірки, тобто її можна назвати додатковою. Додаткова підсумкова документація не є обов'язковою і видається замовникові тільки в тому випадку, коли аудитор вважає це необхідним, або у випадку, коли це обумовлено в договорі чи додатковій угоді між аудитором та клієнтом. Вона оформляється як додаток до аудиторського висновку або як самостійний документ.

Аудитор може не посилатися у висновку на додаткову документацію у тому разі, якщо викладене в ній не є настільки істотним, щоб вплинути на зміст аудиторського висновку. Зміст та форми додаткової документації аудиту визначає сам аудитор. Приклад аудиторського звіту наведено в додатку

Обов'язковим компонентом підсумкової документації являється аудиторський висновок. Порядок складання висновку регламентується ННА № 26 “Аудиторський висновок” та № 28 “Аудиторські висновки спеціального призначення”. Законом України “Про аудиторську діяльність” та національним нормативом України з аудиту № 26 передбачено, що аудитор повинен проаналізувати і оцінити інформацію, отриману на підставі аудиторських доказів для формування висновку.

За своїм правовим статусом висновок прирівнюється до висновку експертизи, що призначається у відповідності до процесуального законодавства України. Аудиторський висновок складається у довільній формі, але обов'язково повинен містити такі елементи:

заголовок;

замовник;

вступ;

масштаб перевірки;

висновок про перевірену фінансову звітність;

дата аудиторського висновку;

підпис;

адреса аудиторської фірми.

Заголовок містить запис про те, що аудиторську перевірку проведено аудитором (прізвище, ім'я, або назва аудиторської фірми). Це є свідченням того, що під час аудиту не було жодних обставин, які змогли привести до порушення принципу незалежності перевірки.

Датою аудиторського висновку є день завершення аудиторської перевірки. В цей день аудитор повинен доповісти про результати перевірки керівництву підприємства, що перевіряється. Завершується складання аудиторського висновку підписом аудитора або ім\x2032ям аудиторської фірми, оскільки вона несе юридичну відповідальність за якість проведення аудиту.

Висновок аудитора за результатами аудиту буває різних видів. Класифікація висновків наведена на малюнку.

Аудиторський висновок

Позитивний висновок надається в тому випадку коли підприємство отримало достатньо інформації ведення касових операцій цілком відповідає вимогам Положення про ведення касових операцій в національній валюті.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes