Масаж, Детальна інформація

Масаж
Тип документу: Реферат
Сторінок: 21
Предмет: Фізкультура
Автор:
Розмір: 34.8
Скачувань: 3235
Кругове і спіралевидне розтирання подушечками пальців

3. Розминання Продовжне

Поперечне

Безперервне

Відривчасте Валяння

Накатування

Надавлювання

Зміщення

Стягування

Розтягування

4. Вібрації Безперервне

Відривчасте Похлопування Постукування

Рублення

Встряхування



Дія масажу на організм

Діючим фізичним фактором масажа на організм є механічне подразнення, яке нанноситься тканинам спеціальними прийомами. Прийоми масажу діючи на тканини, викликають збудження механорецепторів, перетворюючих енергію механічних подразників в спецефічну активність нервової системи – сигнали, які йдуть до нервових центрів. Механорецептори розподіляються по всьому тілу. До них відносяться:

рецептори шкіри;

рецептори м’язево-суглобного механізму;

рецептори внутрішніх органів.

Масаж має вплив на шкіру, очищаючи її від злущившихся клітин, стимулює функцію потових і сальних залоз, покращує пружність, еластичність.

Дія масажу на нервову систему: підвищує або понижує нервову збудженість. Відновлює втрачені рефлекси, покращує діяльність окремих внутрішніх органів і тканин.

Масаж позитивно впливає на серцево-судинну систему. Дякуючи масажу кров відтікає від внутрішніх органів шкіри і м’язів. Полегшується робота серця.

Масаж благодійно відбивається на функціях суглобів і сухожильно-зв’язуючого апарата, збільшуючи їх еластичність і рухомість, легко знімається біль після фізичних перевантажень. Збільшуєтьсязів і змінюється окислювальні-відновлювані процеси.

Масаж голови

Положення пациента – сидя, голова трохи відкинута назад.

Масажист стоїть ззаді.

Проводиться погладжування від лоба до заталку, потім від тімені радіально вниз у всі сторони. Напрямок масажних ліній повинен відповідати напрямку росту волосся.

Розтирання – подушечками пальців – кругове і спіралевидне.

Розминання – надавлювання подушечками пальців, зміщення на сегментальній площині (паралельно голови іфронтальній (від вісків до центру)

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes