Екологічний аналіз, Детальна інформація

Екологічний аналіз
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Екологія
Автор: фелікс
Розмір: 18.1
Скачувань: 2060
б) підхід оцінки витрат на дислокацію.

в) підхід визначення тіньових (прихованих) витрат.

_________________________________________

В. Додаткові методи.

1. Використовуються умовні ринкові вартості.

а) біржові ігри.

б) ігри щодо визначення цінностей, що порівнюються.

в) метод Дельфі

2. Макроекономічні моделі.

а) моделі надходжень і витрат.

б) моделі лінейного програмування.

в) моделі повної або часткової рівноваги.

__________________________________________

Екологічні наслідки, які не піддаються кількісному опису у вигляді витрат та прибутків, іноді можна оцінити за допомогою розглядання ефективності витрат. Дані про найменші витрати щодо проекту отримують, аналізуючи альтернативні проецеси або проекти з визначеною метою (наприклад, визначення ступеню якості повітря та води), і таким чином можуть бути визначені цінності, що зрівнюються та безпосередньо пов"язані між собою.

Розрахунки виробничої ефективності можуть знадобитись у випадку, коли альтернативні проекти можна описати за допомогою декількох різних непорівняних характеристик, таких як чиста теперішня вартість, заходи впливу на навколишнТ середовище і здоров"я. іоді проект може бути порівняний за цими різними характеристиками і буде визначений домінуючий критерій за допомогою якого відсіюються гірші варіанти. оли не залишаТться альтернативних варіантів - наприклад, варіанти, що залишилиcь, мають виробничу ефективність - зрівняння може бути зроблено на підставі розгляду безпосередньо пов"язаних цінностей.

Цей підхід "виключеної цінності" відповідаТ на питання: наскільки велика повинна бути цінність, скажімо, екологічних переваг-вигод (які неможливо виразити кількісно), щоб віддати перевагу одному проекту перед іншим. Аналіз такого роду може бути також використаний під час визначення нематеріальних збитків та здобутків, включаючи естетичні цінності та рекреаційну діяльність.

і виконавці можуть надати різні оцінки, і тому той, хто приймаТ рішення, повинен бути в курсі цих обмежень під час вибору альтернативного варіанту.

Додаток. Питання, що задаються під час визначення екологічної життТздатності проекту.

Розробка природних ресурсів.

- чи суперечить проект регіональним планам з розробки та використання природних ресурсів?

- як буде здійснюватись керування природними ресурсами, що знаходяться під впливом проекту, щоб уникнути їх експлуатації та нерозумного використання наявних запасів і резервів?

- чи адекватно пов"язуТ план розвитку вимог до матеріалів використанню побічних продуктів і вантажних і транспортувальних можливостей як усередині проекту, так і в зв"язку з іншими галузями та ринками?

- чи визве проект, в теперішній час або в майбутньому, надмірний попит на регіональні енергетичні ресурси, та які заходи передбачені, щоб мінімізувати ефект від такого попиту?

- як буде транспортуватись, розвантажуватись та зберігатися сировина, щоб забезпечити безпеку робочим і навколишньому середовищу?

Вибір місця розташування і розробки проекту.

- чи були визначені характеристики та компоненти альтернативних місць розташування?

- які гідрологічні, геологічні, сейсмологічні та метереологічні дослідження були проведені на кожному з місць з метою оцінки та мінімізації збитків від проекту для навколишнього середовища?

- як вимірюТться в часі вплив проекту?

- який екологічний вплив справить майбутнТ зростання урбанізації, нових галузей та інших нових програм розвитку на функціонування проекту?

- чи Т запропоноване місце розташування адекватним з точки зору експансії проекту як в короткотерміновому так і довготерміновому періоді?

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes