Екологічний аналіз, Детальна інформація

Екологічний аналіз
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Екологія
Автор: фелікс
Розмір: 18.1
Скачувань: 2059
- які заходи будуть заподіяні, щоб уберегти будівельників і місцевих жителів від ризику для здоров"я та безпеки?

- які охоронні системи передбачені на випадок різноманітних аварій?

- як будуть виявлені та зібрані токсичні матеріали, витік яких здійснився внаслідок аварій або стихійного лиха?

- які резерви створені для того, щоб безперервно здійснювати керування та підтримувати в робочому стані обладнання, що забезпечуТ безпеку?

- які заходи будуть здійснені, щоб заподіяти попаданню витіку токсичних речовин та інших шкідливих покидів до грунтових вод?

- виникнення яких хвороб може бути пов"язано з використанням речовин з боротьби з комахами, а також їх неохайне ставлення до її збереження і вантажування?

- які заходи передбачені для постачання питної води і будівництву каналізаційної мережі?

- якими системами з охорони здоров"я зможуть скористатися робітники та їх сім"ї під час спорудження і після початку експлуатації проекту? Чи можуть такі системи бути розповсюджені на місцеве населення?

- чи спроможний діючий персонал і засоби з охорони здоров"я забезпечити прийнятий рівень обслуговування для туристів в теперішній час і в майбутньому?

Міркування довгострокового характеру

- чи Т сумісними плани з розміщення проекту масштабам експлуатації та довгострокової експансії із загальними довгостроковими планами розвитку місцевого і регіонального характеру?

- які резерви закладені в розробку проекту з метою експансії засобів з контролю над забрудненням у випадку масштабів діяльності або введення більш суворих обмежень?

- чи залучить проект додаткові програми розвитку? Чи дозволяють умови навколишнього середовища здійснення інших проектів?

Соціальний

Йудь-яка господарська діяльність - індивідуальна чи колективна, державна чи приватно-капіталістична викликаТ зміну природного та соціального середовища. Про це свідчить весь історичний розвиток взаТмопов"язаних явищ і змін в навколишньому середовищу, суспільстві і господарській діяльності. іому, плануючи нову діяльність потрібно поставити питання: які зміни в природній і соціальній системах викличе запропонований проект?

Неадекватний підхід, декларуючий першість господарської мети ("людина-підкорювач"), визначаТться різними верствами суспільства, але все менше прихильників технологічного підходу: "руйнування технічними засобами - технічними ж засобами можна і відновити". На зміну цим підходам приходять різні концепції збалансованого гармонійного розвитку, маючи в своїй основі принцип: "не нашкодь!".

Цей самий принцип "не нашкодь" лежить в основі соціального аналізу - елемента проектного аналізу, основні положення якого опрацьовані фахівцями Світового банку.

Соціальний аналіз, так як і економічний аналіз ставить одніТю із своїх цілей оцінку впливу господарської діяльності на соціальне становище. Проте, на відміну від економічного аналізу, соціальний аналіз змушений аперувати з чинниками, показниками значно більше невизначеними, ніж параметри економічного розвитку.

Дуже великий вплив чинять суб"Тктивні та групові фактори. іе що коректно одній громаді може бути шкідливим для другої. Йезпосередній баланс соціальних витрат і користі дуже ускладнюТться, якщо взагалі можливий. Проект різко зменшуТ свій шанс на успіх, якщо не приймаються до уваги традиції, цінності, соціальна організація тих верств населення, які будуть зачеплені проектом. Соціальний аналіз не обмежуТться адаптаціТю проекта до умов соціального середовища, але ставить своїм завданням організацію людей, "вирощування" соціальних змін, "розвиток" людського потенціалу в рамках тих можливостей, які надаТ проект.

Соціальні аспекти проекта охоплюють питання вивчення впливу його на соцальну систему, в якій він буде реалізуватися. іому аналіз повинен враховувати:

- соціальні і демографічні характеристики;

- організацію підприТмницької та соціальної активності;

- культурні цінности та традиції;

- розподіл благ при реалізації проекта між різними членами суспільства.

Локальні проекти, впроваджувані в визначеному районі обов"язково зачеплять систему суспільних стосунків, які можна кваліфікувати по впливу на групи людей за ознакою їх діяльності (школяри, студенти, пенсіонери), або за місцем проживання (міські чи сільські мешканці).

Потрібно брати до уваги, що проект може справити позитивний вплив на одну групу людей і негативний - на другу.

При соціальному аналізі проекта необхідно з"ясувати:

- існуючу структуру і розподіл поселень районів, які будуть задіяні при реалізації проекта;

- соціальну структуру і організацію груп населення, які будуть зачеплені при здійсненні проекта (густота населення, етнічні, національні характеристики населення).

При оцінці проекта з точки зору соціальної організації потрібно визначити;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes