Ранньофеодальна, станово-представницька та абсолютна монархія в країнах Західної Європи, Детальна інформація

Ранньофеодальна, станово-представницька та абсолютна монархія в країнах Західної Європи
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Всесвітня історія
Автор: фелікс
Розмір: 61.5
Скачувань: 2642
I

B

D





h·<

\x0153

\x017E

 

c

¤

¦

\x00A8

\x00A8

\x00AA

¬

®

°

I

\x00D0

D



\x00BA

o

®

о складалася з 7 князів і архієпіскопів (Майнца, Кельна, Рейнського, Саксонського, Бранденбургського, короля Богемії), надалі набула статусу суверенних правителів, вибирали імператора. За ними закріплялися фінансові регалії (рудники, карбування монети), судовий імунітет, право укладати зовнішньополітичні союзи. З'їзд став постійним політичним інститутом імперії, що відбувався щорічно разом з імператором і вирішував справи «для загальної користі і блага».

Значущим інститутом імператорської влади стали - рейхстаги, як продовження зборів знаті ленної монархії. Вони виступали представництвами в справі управління імперією. Участь в рейхстагах розцінювалася як державно-правове підкорення імперської влади, за зневагу, до якої передбачалися величезні штрафи або ж позбавлення права бути присутнім на рейхстагах.

З кінця XV ст. рейхстаг став працювати по куріях: 1) князів, 2) графів і рицарів, 3) міст, на яких вирішували питання про організацію збройної сили, збір податків, нові митні збори і т.д. З 1495 року скликання стало щорічним; в цьому ж році закріпилася і назва Reichstag. Тоді ж був проголошений «загальний земський мир» в імперії. Заборонялися внутрішні війни, посягання на встановлені права і привілеї. Створювалися імперський суд з верховними судовими правами, військова організація, що скликається по 10 округах імперії, імперська придворна рада. Але в умовах Реформації XVI ст. нові установи залишилися дійовими в межах володінь Габсбургів - Австрії і східних областях.

У 1648 році після Реформації і миру Німеччина офіційно була визнана союзом держав. Священна Римська імперія була скасована.

Особливе місце в державно-політичній історії Німеччини зайняла Пруссія (Бранденбург до середини XII ст. що сформувалося як самостійне маркграфство) з новим центром Марки - Берлін. Він став на початку епохи Нового часу найбільш могутнім і впливовим з німецьких держав, активним учасником європейської державно-політичної і військової історії.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes