Етикет ділового спілкування, Детальна інформація

Етикет ділового спілкування
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Мова, Лінгвістика
Автор: Олексій
Розмір: 38.1
Скачувань: 5086
брюнеткам - жовтий колір

білий колір йде людям з рожевим відтінком шкіри на обличчі

чорний колір поглинає блиск в інших квітів.

Але при виборі кольору варто враховувати час і місце перебування, рід ваших занять.

Не слід надягати занадто яскраві речі, якщо вам має бути проводити офіційний чи прийом засідання.

Візитні картки

Обов'язковий атрибут першої зустрічі з діловим партнером – обмін візитними картками. Наявність візитної картки свідчить про серйозність і солідність підприємця.

Основне призначення візитних карток – представлення ділових і офіційних осіб один одному при першому знайомстві. Звичайно вона друкується мовою країни, у якій живе власник картки, чи по-англійському мовою країни перебування.

На візитній картці друкуються ім'я і прізвище, посада й адреса фірми, де людина працює, а також номер телефону (факсу, телекса).

Візитні картки вручаються людині так, що б він зміг відразу прочитати її, а дающий повинний тим часом у слух вимовити своє ім'я і прізвище.

На візитних картках, написаних не російською мовою, по батькові не вказується, тому що в більшості країн не існує навіть такого поняття.

Візитні картки бувають різних видів і призначень.

Стандартна картка – використовується при знайомстві, що відбулося. Напису олівцем у лівому нижньому куті візитної картки можуть означати наступне:

p.f. - поздоровлення

p.r. - подяка

p.c. - співчуття

p.p. - заочне представлення

p.f.c. - задоволення знайомством

p.p.c. - замість особистого візиту у випадку остаточного від'їзду

p.f.N.a. - поздоровлення з Новим Роком.

Картка спеціальних і представницьких цілей – якщо вам вручають таку картку, це значить, що вручивший її не набудовано на встановлення більш тісного контакту.

Картка фірми – призначена для поздоровлення від фірми.

На отримані візитні картки покладається відповісти протягом 24 годин.

Візитні картки не повинні бути вигадливими, екстравагантними, не повинні мати золотих обрізів. Шрифт може використовуватися тільки чорний. [Венедиктова В.И., Ділова репутація: особистість, культура, етика, імідж ділової людини., М.,1996 р., с.66]



Прийом підлеглих.

Успішне керівництво нерозривне зв'язано з ефективною комунікацією. Якщо ви не умієте витягти максимум можливого зі спілкування з людьми, то вам не удасться і змусити їхній викладатися на роботі в повну силу.

На перший погляд усі дуже навіть просто – вес-те потрібно пояснити людині, що саме ви від нього хочете, додати кілька слів похвали, чи, якщо потрібно, навпаки, злегка пожуривши – але якби усі було так просто! Недостатньо відповідальне відношення до тих формам комунікації, з якими має справа керівник –

усної;

письмової;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes