Про вибори народних депутатів України (18.11.93), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів України (18.11.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 35.5
Скачувань: 1540
2. Вибори призначаються Центральною виборчою комісією не пізніш як за три місяці до їх проведення і організовуються з додержанням вимог цього Закону.

3. Вибори замість вибулого депутата не призначаються за один рік до наступних чергових загальних виборів народних депутатів України. ( Частина третя статті 49 в редакції Закону N 129/97-ВР від 05.03.97 )

4. Вибори депутатів замість тих, які вибули, де вони двічі визнавались такими, що не відбулися, не призначаються протягом року з дня останнього голосування. ( Частина четверта статті 49 в редакції Закону N 87/96-ВР від 07.03.96 )

XII. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 50. Витрати, пов'язані з виборами депутатів

1. Витрати, пов'язані з підготовкою, проведенням виборів депутатів, здійснюються виборчими комісіями з централізованого виборчого фонду, створеного Центральною виборчою комісією. Центральна виборча комісія має статус юридичної особи і є розпорядником централізованого виборчого фонду. Розмір цього фонду затверджується Президією Верховної Ради України.

2. Громадяни України, їх об'єднання, юридичні особи, зареєстровані в Україні, за винятком підприємств з іноземними інвестиціями, а також державних органів, установ, організацій, що утримуються за рахунок державного бюджету, можуть вносити до централізованого виборчого фонду та до виборчих фондів окружних виборчих комісій свої пожертвування.

Стаття 51. Відповідальність за порушення виборчого

законодавства України

1. Особи, які перешкоджають шляхом насильства, обману, погроз або іншим шляхом вільному здійсненню громадянином України права обирати і бути обраним народним депутатом України, вести передвиборну агітацію, публічно закликають або агітують за бойкотування виборів, а також члени виборчих комісій, службові особи державних і громадських органів, які вчинили підлог виборчих документів, завідомо неправильний підрахунок голосів, порушили таємницю голосування або допустили інше порушення цього Закону, несуть встановлену законом відповідальність.

2. До відповідальності притягаються також особи, які опублікували або іншим способом поширили завідомо неправдиві відомості про кандидата в депутати.

( Статтю 52 виключено на підставі Закону N 133/97-ВР

від 06.03.97 )

Президент України Л.КРАВЧУК

м. Київ, 18 листопада 1993 року

N 3623-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes