Про вибори народних депутатів України (18.11.93), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів України (18.11.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 35.5
Скачувань: 1536
2. В разі смерті кандидата окружна виборча комісія оголошує його таким, що вибув з балотування на виборах.

3. Про вибуття кандидата окружна виборча комісія негайно повідомляє Центральну виборчу комісію. Інформацію про зняття кандидатом у депутати своєї кандидатури окружна виборча комісія публікує в пресі не пізніш як на третій день після прийняття відповідної заяви, а в разі отримання заяви пізніше ніж за три дні до дня проведення виборів, повинна сповістити дільничну виборчу комісію в день отримання заяви.

4. В разі коли за 15 календарних днів до закінчення строку реєстрації кандидатів у депутати по виборчому округу балотується тільки один зареєстрований кандидат у депутати, окружна виборча комісія повідомляє про це по радіо і в пресі та звертається до виборців, партій (виборчих блоків), трудових колективів з пропозицією додатково висунути кандидатів у депутати.

5. В разі порушення кандидатом у депутати вимог виборчого законодавства України або наявності у нього судимості за вчинення умисного злочину, що не погашена або не знята в установленому законом порядку Центральна виборча комісія за поданням окружної виборчої комісії або за власною ініціативою може звернутись до Верховного Суду України із заявою про скасування рішення про реєстрацію кандидата в депутати. ( Абзац перший частини п'ятої статті 26 із змінами, внесеними згідно із Законом N 231/96-ВР від 06.06.96 )

Верховний Суд України розглядає заяву Центральної виборчої комісії протягом семи днів, але не пізніш як за один день до дня виборів.

VII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ КАНДИДАТІВ У ДЕПУТАТИ ТА ІНШИХ

УЧАСНИКІВ ВИБОРІВ

Стаття 27. Права кандидата у депутати при проведенні

виборчої кампанії

1. Кандидати в депутати з часу їх реєстрації виборчими комісіями і отримання посвідчення мають рівні права у проведенні виборчої кампанії: виступати на передвиборних та інших зборах, мітингах, нарадах, засіданнях, безпосередньо пов'язаних з виборами, у засобах масової інформації (пресі, на радіо і телебаченні).

2. Окружні виборчі комісії, державні органи, органи місцевого та регіонального самоврядування, їх посадові особи, адміністрація державних підприємств, установ і організацій зобов'язані сприяти кандидатам у депутати в організації зустрічей з виборцями, в одержанні необхідних інформаційних матеріалів.

3. Використання кандидатами у депутати свого службового становища для ведення передвиборної агітації не допускається.

Стаття 28. Право кандидата в депутати на безплатний

проїзд

Кандидат в депутати має право на безплатний проїзд в межах відповідного виборчого округу всіма видами транспорту (за винятком таксі), по пред'явленні свого посвідчення.

Стаття 29. Звільнення кандидата у депутати від виробничих

або службових обов'язків на час виборчої кампанії

Кандидат у депутати після реєстрації в окружній виборчій комісії на його прохання звільняється від виробничих або службових обов'язків із збереженням середньої заробітної плати за останні три місяці з урахуванням індексації або окладу за основним місцем роботи на строк виборчої кампанії або на час проведення зустрічей з виборцями, виступів на передвиборних зборах, на радіо і телебаченні. Заробітна плата виплачується за основним місцем роботи з наступною компенсацією підприємству, установі, організації з державного бюджету.

Стаття 30. Недоторканність кандидата в депутати

Кандидат у депутати під час проведення передвиборної кампанії не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, заарештований або підданий заходам адміністративного стягнення, які накладаються в судовому порядку, без згоди Центральної виборчої комісії.

Стаття 31. Довірені особи кандидата в депутати

1. Кандидат у депутати може мати не більше п'яти довірених осіб, які допомагають йому в проведенні виборчої кампанії, ведуть передвиборну агітацію за обрання його депутатом, представляють інтереси кандидата у відносинах з державними органами і об'єднаннями громадян, органами місцевого та регіонального самоврядування, виборчими комісіями, а також виборцями.

2. Кандидат у депутати після його реєстрації визначає довірених осіб за своїм розсудом і звертається для їх реєстрації в окружну виборчу комісію. У зверненні щодо кожної кандидатури довіреної особи зазначаються прізвище, ім'я, по батькові, службова і домашня адреса, номер телефону, а також подається письмова згода цієї особи.

3. Окружна виборча комісія не пізніше трьох днів після надходження заяви реєструє довірених осіб і видає їм посвідчення встановленого зразка. Довірена особа не може бути членом виборчої комісії.

4. Кандидат у депутати має право в будь-який час до дня виборів звернутися із заявою до окружної виборчої комісії про припинення повноважень довіреної особи і реєстрацію замість неї іншої. Довірена особа кандидата може в будь-який час за власною ініціативою скласти свої повноваження, повернувши в окружну виборчу комісію видане їй посвідчення і повідомивши про це кандидата в депутати.

5. Довірені особи за поданням кандидата в депутати можуть бути звільнені від виконання виробничих або службових обов'язків для проведення зборів та інших передвиборних заходів.

Довірені особи (не більше двох) можуть бути звільнені від виконання виробничих або службових обов'язків за поданням кандидата на весь період передвиборної кампанії.

Оплата довіреним особам провадиться на тих же підставах, що і для кандидата в депутати.

Повноваження довірених осіб починаються з дня їх реєстрації окружною виборчою комісією і закінчуються після обрання депутата.

6. Призначення довірених осіб та агітаторів з числа осіб, що проходять дійсну військову або альтернативну (невійськову) службу, з числа офіцерів, прапорщиків, мічманів особового складу Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, інших військових формувань України забороняється.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes