Про вибори народних депутатів України (18.11.93), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів України (18.11.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 35.5
Скачувань: 1530
2. Претендент на кандидата в депутати має бути особою, яка відповідає вимогам статті 2 цього Закону.

3. При висуванні претендента на кандидата в депутати виборцями не менш як десять виборців, що проживають у межах виборчого округу, по якому висувається кандидат, підписують заяву про це з зазначенням прізвища, імені, по батькові, дати народження, серії і номера паспорта, домашньої адреси кожного з виборців.

4. При висуванні претендента на кандидата в депутати регіональне відділення партії (виборчого блоку) звертається з заявою до відповідної окружної виборчої комісії. В заяві зазначаються прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, професія, посада (заняття), місце роботи і проживання, партійність претендента на кандидата, а також прізвище, ім'я, по-батькові, адреса і номер телефону уповноваженої особи партії (виборчого блоку), які висунули претендента.

5. При висуванні претендента на кандидата в депутати партією (виборчим блоком) до заяви додаються:

1) витяг з протоколу зборів (конференції) регіонального (Кримського республіканського, обласного, Київського, Севастопольського міського) відділення партії (виборчого блоку). У витязі з протоколу зазначаються назва партії (виборчого блоку), адреса її регіонального відділення, номер телефону, загальна кількість членів партії (партій, об'єднаних у виборчий блок), які належать до відповідного регіонального відділення, кількість учасників зборів (конференції), підсумки голосування, дата прийняття рішення. Протокол засвідчується підписами голови і секретаря зборів (конференції);

2) список членів партії (партій, об'єднаних у виборчий блок), які належать до відповідного регіонального відділення, (перших 100 членів), із зазначенням прізвища, імені, по батькові, дати народження, серії і номера паспорта, домашньої адреси.

6. Для визнання зборів (конференції) регіонального відділення партії (партій, об'єднаних у виборчий блок) дійсними необхідна участь у них не менш як двох третин членів регіонального відділення партії (партій, об'єднаних у виборчий блок) або делегатів, обраних на конференцію, які належать до відповідного регіонального відділення, за умови наявності в ньому не менш як 100 членів партії. На конференцію має бути обрано не менш як 50 делегатів.

7. При висуванні претендента на кандидата в депутати трудовим колективом заява від імені колективу підписується особою, уповноваженою на те зборами чи конференцією, яка висунула претендента.

8. Окружна виборча комісія видає уповноваженій особі виборців, партії (виборчого блоку), трудового колективу, які висунули претендента на кандидата в депутати, довідку про прийняття заяви.

Не пізніш як на третій день після прийняття заяви про висування претендента на кандидата в депутати окружна виборча комісія видає зазначеним уповноваженим особам довідку про реєстрацію претендента на кандидата в депутати і необхідну кількість підписних листів для збирання підписів на його підтримку.

9. Претендент на кандидата в депутати, висунутий виборцями, партією (виборчим блоком), трудовим колективом, може бути зареєстрований як кандидат у депутати, якщо його підтримають своїми підписами не менш як 300 виборців даного виборчого округу. При реєстрації вноситься грошова застава в розмірі одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян. ( Частина дев'ята статті 23 із змінами, внесеними згідно із Законом N 334/95-ВР від 19.09.95 )

10. Збір підписів на підтримку претендента на кандидата в депутати починається з моменту видачі довідки про реєстрацію претендента.

11. Грошова застава повертається особі, яка внесла її, в разі коли кандидат одержить на виборах не менше п'яти відсотків голосів виборців, що взяли участь у голосуванні. Застава, що не підлягає поверненню, зараховується до державного бюджету.

Стаття 24. Списки виборців, які підтримують претендента

на кандидата в депутати

1. Список виборців, які підтримують претендента на кандидата в депутати, подається до окружної виборчої комісії не пізніш як за 45 днів до виборів.

2. На початку кожного підписного листа на підтримку претендента на кандидата в депутати зазначається прізвище, ім'я, по батькові претендента, рік його народження, професія, посада (заняття), місце роботи і проживання, партійність.

3. Біля кожного підпису збирачем підписів зазначаються прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, адреса (як вона записана в паспорті), серія і номер паспорта особи, яка підписалась, дата підпису. Підписи нумеруються. Лист підписується особою, відповідальною за збір підписів, із зазначенням її адреси і номера телефону.

4. Один виборець має право підписатися на підтримку лише одного претендента на кандидата в депутати за своїм виборчим округом.

5. Виборчі комісії мають право перевірити достовірність підписів. Якщо один і той же виборець підтримав більше ніж одного претендента, то всі його підписи вважаються недійсними. Недійсними вважаються підроблені, а також насильно зібрані підписи, якщо про це у письмовій формі заявить виборець, якого примусили підписатися або за якого зробили підпис. Якщо з зазначених причин кількість підписів стала меншою, ніж це необхідно, уповноваженим особам пропонується у п'ятиденний строк доповнити список виборців, які його підтримують. В разі невиконання цієї умови претендент не реєструється як кандидат у депутати. Заяви з приводу підписів приймаються окружною виборчою комісією не пізніш як на п'ятий день після подання до неї списку виборців, які підтримують претендента.

6. Право ознайомлення із списками виборців, які підтримують претендента, мають лише члени виборчих комісій і, в разі порушення справи в суді, - учасники судового процесу.

Стаття 25. Реєстрація кандидатів у депутати

1. Кандидата в депутати реєструє відповідна окружна виборча комісія не пізніш як на п'ятий день після подання всіх необхідних для реєстрації документів і внесення грошової застави.

2. Рішення про реєстрацію кандидата в депутати приймається за наявності таких документів:

заяви за підписом керівної особи регіонального відділення партії (керівних осіб регіональних відділень партій, що входять до виборчого блоку) для кандидатів, висунутих партією чи виборчим блоком, або заяви за підписом уповноваженої особи виборців - для кандидатів, висунутих виборцями, або заяви за підписом особи, уповноваженої трудовим колективом, - для кандидатів, висунутих трудовими колективами;

списку виборців, які підтримують претендента на кандидата в депутати;

заяви кандидата в депутати про зобов'язання звільнитись з попереднього місця роботи в разі обрання депутатом;

документа, що підтверджує внесення грошової застави;

програми кандидата;

заяви про тимчасове припинення службової діяльності для осіб, передбачених частиною п'ятою статті 2 цього Закону;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes