Про вибори народних депутатів України (18.11.93), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів України (18.11.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 35.5
Скачувань: 1540
5. За письмовою заявою кандидата в депутати Ощадний банк України за місцезнаходженням виборчого округу зобов'язаний відкрити рахунок з грифом "Виборчий фонд" на ім'я розпорядника фонду.

6. Розпоряднику фонду видається окрема чекова книжка на всю суму виборчого фонду.

7. Контроль за використанням коштів власного виборчого фонду кандидата в депутати здійснюється окружною виборчою комісією.

8. Звіти про джерела коштів власного виборчого фонду та його використання публікуються в пресі протягом 20 днів після виборів.

IX. ГОЛОСУВАННЯ

Стаття 37. Час і місце голосування

1. Голосування проводиться в день виборів з 7 до 20 години. Про час і місце голосування дільнична виборча комісія сповіщає виборців не пізніш як за 15 днів до дня виборів.

2. На виборчих дільницях, утворених в лікарнях та інших стаціонарних лікувальних закладах, будинках відпочинку, у військових частинах, важкодоступних районах, на суднах, які перебувають в день виборів у плаванні, а також при представництвах України за кордоном, дільнична виборча комісія може закінчити голосування раніше 20 години, якщо проголосували всі виборці, включені до списку.

Стаття 38. Організація голосування

1. Для виборів депутатів кожному виборцю видається бюлетень для голосування встановленого зразка.

2. Голосування проводиться у спеціально відведених приміщеннях, в яких повинні бути обладнані в достатній кількості кабіни або кімнати для таємного голосування, визначені місця видачі виборчих бюлетенів і встановлені виборчі скриньки. Виборчі скриньки встановлюються таким чином, щоб голосуючі при підході до них обов'язково проходили через кабіни або кімнати для таємного голосування. Вхід у кабіни або кімнати для таємного голосування, вихід з них, а також шлях від них до виборчих скриньок повинні бути в полі зору членів дільничної виборчої комісії та спостерігачів.

3. Відповідальність за організацію голосування, забезпечення таємності волевиявлення виборців, обладнання приміщень і підтримання в них необхідного порядку несе дільнична виборча комісія. Виборець може знаходитися в приміщенні для голосування лише протягом часу, необхідного для голосування.

4. В приміщеннях для голосування в доступних для виборців місцях повинна розміщатися інформація про кандидатів у депутати, а також текст цього Закону.

5. В день виборів перед початком голосування виборчі скриньки перевіряє, пломбує або опечатує голова дільничної виборчої комісії в присутності членів комісії та осіб, визначених частиною третьою статті 6 цього Закону, після чого у виборчі скриньки опускається контрольний лист, підписаний членами комісії і виборцем, який з'явився першим для голосування; у листі зазначається час його опускання у виборчу скриньку.

6. Виборчі бюлетені видаються дільничною комісією на підставі списку виборців виборчої дільниці по пред'явленні виборцем паспорта або іншого документа, який посвідчує його особу. При видачі виборчого бюлетеня він проштамповується або візується тим членом дільничної виборчої комісії, який видає бюлетень. Про одержання виборчого бюлетеня виборець розписується у списку виборців.

Стаття 39. Виборчий бюлетень

1. Виборчий бюлетень повинен містити назву органу, до якого проводяться вибори.

2. До бюлетеня включаються в алфавітному порядку всі зареєстровані кандидати в депутати з зазначенням прізвища, імені, по батькові кандидата, року народження, партійності, посади (заняття).

3. Виборчі бюлетені друкуються державною мовою або мовами, якими користується населення виборчого округу.

4. Виборчий бюлетень не повинен містити прізвищ кандидатів, які вибули з балотування. У тому разі, коли кандидат вибув з балотування на виборах після видрукування бюлетенів, окружна виборча комісія приймає рішення про передрукування бюлетенів або про викреслення прізвища цього кандидата з бюлетенів.

5. Виборчі бюлетені на території виборчого округу повинні бути однаковими за розміром, матеріалом, кольором та змістом і відповідати формі, встановленій Центральною виборчою комісією.

Стаття 40. Порядок голосування

1. Кожен виборець голосує особисто. Голосування за інших осіб не допускається.

2. Виборчий бюлетень заповнюється голосуючим у кабіні або кімнаті для таємного голосування. При заповненні бюлетеня забороняється присутність будь-кого, крім голосуючого. Виборець, який не має можливості самостійно заповнити бюлетень, може запросити в кабіну для таємного голосування іншу особу за своїм розсудом, крім членів виборчої комісії, кандидатів, які балотуються по даному виборчому округу, їх довірених осіб.

3. Голосуючий може залишити в бюлетені прізвище лише одного кандидата або не залишати жодного, викреслюючи в бюлетені для голосування прізвища тих кандидатів, проти яких він голосує.

4. У випадках коли окремі виборці за станом здоров'я або з інших поважних причин не можуть прибути в приміщення для голосування, дільнична виборча комісія на їх прохання доручає не менш як трьом членам комісії організувати голосування в місцях перебування цих виборців. При цьому робиться виписка із списку виборців у формі списку, яка вручається головою дільничної виборчої комісії відповідним членам комісії разом з необхідною кількістю виборчих бюлетенів. При голосуванні в місці перебування виборця він розписується про одержання виборчого бюлетеня у виписці із списку виборців і голосує з додержанням вимог цього Закону. У списку виборців після проведення голосування в місці перебування виборця робиться відповідна відмітка. Виписка із списку виборців додається до списку виборців.

Стаття 41. Дострокове голосування

При зміні виборцем місця свого перебування в період між поданням списків виборців для загального ознайомлення і днем виборів він може проголосувати достроково.

X. ПІДРАХУНОК ГОЛОСІВ І ВИЗНАЧЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ

ВИБОРІВ (ГОЛОСУВАННЯ)

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes