Про вибори народних депутатів України (18.11.93), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів України (18.11.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 35.5
Скачувань: 1540
6. Повідомлення про результати виборів по виборчому округу публікується в пресі окружною виборчою комісією в строки, встановлені Центральною виборчою комісією. У повідомленні вказуються: загальна кількість виборців по округу; кількість виборців, які одержали виборчі бюлетені (взяли участь у виборах), та їх процент до загальної кількості виборців по округу; кількість виборців, які взяли участь у голосуванні; кількість голосів, поданих "за", і кількість голосів, поданих "проти" кожного кандидата; кількість недійсних бюлетенів; прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, професія, посада (заняття), місце роботи і проживання, партійність обраного депутата, а також ким було висунуто кандидата в депутати. Якщо вибори визнані такими, що не відбулися, або недійсними, про це також вказується у повідомленні із зазначенням причин.

Стаття 44. Реєстрація депутатів і опублікування підсумків

виборів

1. Центральна виборча комісія не пізніш як на десятий день після підбиття підсумків виборів реєструє обраних депутатів і публікує в газеті "Голос України" та повідомляє по телебаченню і радіо підсумки виборів.

2. Повідомлення про підсумки виборів у цілому по Україні і список обраних народних депутатів України Центральна виборча комісія публікує в пресі в алфавітному порядку із зазначенням прізвища, імені, по батькові, професії, посади (заняття), партійності, місця роботи і проживання депутата, виборчого округу, від якого його обрано депутатом.

Стаття 45. Тимчасове посвідчення депутата

Окружна виборча комісія після опублікування в пресі списку депутатів, зареєстрованих Центральною виборчою комісією, видає кожному обраному депутату тимчасове посвідчення про його обрання.

XI. ПОВТОРНЕ ГОЛОСУВАННЯ, ПОВТОРНІ ВИБОРИ ТА ВИБОРИ

ДЕПУТАТІВ ЗАМІСТЬ ВИБУЛИХ

Стаття 46. Повторне голосування

1. Якщо по виборчому округу балотувалося більше двох кандидатів у депутати і жодного з них не було обрано, окружна виборча комісія приймає рішення про проведення в окрузі повторного голосування по двох кандидатах у депутати, які одержали найбільшу кількість голосів виборців. Про це рішення окружна виборча комісія повідомляє Центральну виборчу комісію та інформує виборців округу.

У випадку смерті або зняття одним із кандидатів своєї кандидатури після прийняття рішення про повторне голосування, але не пізніш як за сім днів до дня голосування, окружна виборча комісія включає до бюлетеня наступного кандидата, який набрав більшу відносно решти кандидатів кількість голосів.

У випадку смерті або зняття одним із кандидатів своєї кандидатури менш як за сім днів до дня голосування у бюлетені залишається один кандидат.

У випадку вибуття з балотування на повторному голосуванні обох кандидатів окружна виборча комісія приймає рішення про визнання повторного голосування таким, що не відбулося, і повідомляє про це Центральну виборчу комісію та інформує виборців округу.

Повторне голосування у виборчому окрузі проводиться не пізніш як у двотижневий строк після дня виборів з додержанням вимог цього Закону. ( Частина перша статті 46 в редакції Закону N 316/95-ВР від 13.09.95 )

2. Встановлення результатів виборів при повторному голосуванні проводиться в порядку, передбаченому статтею 43 цього Закону.

Стаття 47. Визнання виборів недійсними

1. Центральна виборча комісія може визнати вибори або повторне голосування недійсними, якщо в ході їх проведення або при підрахунку голосів мали місце порушення цього Закону, які суттєво вплинули на результати голосування.

2. Звернення про визнання виборів недійсними можуть бути подані до Центральної виборчої комісії суб'єктами виборчого процесу, а також органами прокуратури України протягом десяти днів з дня опублікування результатів виборів окружною виборчою комісією.

3. Рішення Центральної виборчої комісії може бути оскаржено до Верховного Суду України, рішення якого є остаточним.

Стаття 48. Повторні вибори

1. Повторні вибори проводяться у виборчих округах у випадках, коли балотувалося не більше двох кандидатів у депутати і жодного з них не було обрано або вибори по виборчому округу були визнані такими, що не відбулися, чи недійсними.

2. Рішення про проведення повторних виборів приймає Центральна виборча комісія.

3. Повторні вибори призначаються не пізніш як через місяць від дня загальних виборів. Голосування проводиться на тих же виборчих дільницях і за списками виборців, складеними для проведення загальних виборів. Висування і реєстрація кандидатів у депутати та інші виборчі процедури проводяться в порядку, встановленому цим Законом.

4. Кандидати, які зняли свою кандидатуру або не одержали необхідної кількості голосів і не були обрані на виборах, що відбулися і не були визнані недійсними, на повторних виборах балотуватися не можуть. На повторних виборах також не можуть балотуватися громадяни, щодо яких відповідно було скасовано рішення про реєстрацію їх як кандидатів, громадяни, внаслідок дій яких вибори були визнані недійсними, а також громадяни, визнані судом винними у вчиненні правопорушень, зазначених в частині першій статті 51 цього Закону, і вирок суду щодо яких набрав законної сили.

5. Повторні вибори в округах, де вони двічі визнавались такими, що не відбулися, не призначаються протягом року з дня останнього голосування. ( Статтю 48 доповнено частиною 5 згідно із Законом N 87/96-ВР від 07.03.96 )

6. Повторні вибори не призначаються за один рік до наступних чергових загальних виборів народних депутатів України. ( Статтю 48 доповнено частиною шостою згідно із Законом N 129/97-ВР від 05.03.97 )

Стаття 49. Проведення виборів депутатів замість вибулих

1. В разі відкликання депутата, дострокового припинення депутатських повноважень з інших причин у відповідних виборчих округах у чотиримісячний строк з моменту припинення повноважень проводяться вибори депутатів замість вибулих.

При цьому окружна виборча комісія утворюється за 50 днів до дня проведення виборів, дільничні виборчі комісії - за місяць до виборів, реєстрація кандидатів у депутати закінчується за місяць до виборів. Списки виборців подаються для загального ознайомлення за десять днів до виборів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes