Про відкликання народного депутата України (19.10.95), Детальна інформація

Про відкликання народного депутата України (19.10.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21.6
Скачувань: 1045
Невідповідність реквізитів документа може бути встановлена лише перевіркою записів на підписному листі безпосередньо з документом, що засвідчує особу.

5. Недійсними вважаються також підроблені або насильно зібрані підписи, якщо це письмово підтвердить виборець, якого примусили підписатись або за якого зробили підпис.

Якщо під час вибіркової перевірки дійсності підписів на підписному листі посадовими особами місцевих Рад виявлено сфальсифіковані чи неналежним чином оформлені підписи, вони проводять повну перевірку підписів на цьому листі або визнають всі підписи на ньому недійсними.

6. Після закінчення перевірки та внесення виправлень до підписних листів про результати збирання підписів на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці в межах виборчого округу складається протокол, в якому зазначаються загальна кількість поданих підписних листів, загальна кількість дійсних підписів виборців та кількість підписів, які не були зараховані відповідно до порядку, встановленого цим Законом. Протокол підписується двома членами ініціативної групи або збирачами підписів (із зазначенням їх прізвищ та ініціалів) та головою відповідної місцевої Ради або уповноваженою ним посадовою особою і засвідчується печаткою місцевої Ради.

7. У разі виявлення неузгодженостей про це може бути складено окремий протокол. Не пізніше наступного дня зазначені документи разом з усіма поданими підписними листами, в тому числі тими, в яких виявлено неузгодженості, надсилаються до Центральної виборчої комісії.

8. Якщо ініціативна група вважає, що збирання підписів виборців на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці завершено до закінчення передбаченого Законом 45-денного терміну збирання підписів, вона надсилає письмову заяву про це голові відповідної місцевої Ради, після чого проводяться усі визначені цим Законом процедури і підписні листи разом з іншими документами можуть бути надіслані до Центральної виборчої комісії раніше встановлених Законом максимальних строків.

Стаття 12. Підрахунок підписів виборців, які підтримали

пропозицію про відкликання, і прийняття рішення

щодо призначення голосування про відкликання

народного депутата України

1. Центральна виборча комісія забезпечує реєстрацію документів та підписних листів щодо відкликання народного депутата України, які надійшли з виборчого округу, і протягом 15 днів з дня їх надходження проводить вибіркову або повну перевірку дотримання вимог Закону при порушенні питання про відкликання народного депутата та збиранні підписів виборців на підтримку цієї пропозиції, підбиває підсумки збирання підписів ініціативною групою, про що складається протокол.

2. У разі, якщо в окрузі було проведено кілька зборів з питання про відкликання депутата і зареєстровано кілька ініціативних груп, надіслані документи розглядаються у встановленому порядку з дня надходження кожного з них.

3. Після перевірки документів, що надійшли від усіх ініціативних груп, складається підсумковий протокол про загальну кількість зібраних у встановленому порядку підписів виборців на підтримку пропозиції про відкликання депутата. У п'ятиденний строк після складання підсумкового протоколу приймається рішення щодо призначення голосування про відкликання народного депутата України. Якщо збирання підписів здійснювала одна ініціативна група, рішення приймається у п'ятиденний строк після складання протоколу.



p





ae

u

B*

r

t

v

I

\x00D0

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x0C85 \x1C00о призначення голосування з питання про відкликання народного депутата України приймається у п'ятиденний строк після складання останнього протоколу, відповідно до якого загальна кількість підписів виборців перевищує 10 тисяч.

5. У разі, якщо встановлено, що при порушенні питання про відкликання депутата і збиранні підписів на підтримку цієї пропозиції було додержано вимог Закону, в тому числі зібрано не менше 10 тисяч підписів виборців, Центральна виборча комісія призначає на неділю або інший неробочий день голосування про відкликання народного депутата України від відповідного виборчого округу, але у строк не пізніше ніж через два місяці після прийняття рішення про призначення голосування і не раніше ніж через місяць.

6. Якщо виявлено, що при порушенні питання про відкликання депутата та збиранні підписів мали місце грубі порушення вимог цього Закону, які істотно вплинули на волевиявлення виборців, або не було зібрано достатньої кількості їх підписів, голосування про відкликання народного депутата України не призначається.

7. Рішення Центральної виборчої комісії щодо призначення голосування про відкликання депутата може бути оскаржено народним депутатом України або членами ініціативної групи (ініціативних груп) до Верховного Суду України. Рішення Верховного Суду України з цього питання є остаточним.

8. Рішення Центральної виборчої комісії з питання щодо призначення голосування про відкликання народного депутата України подається до Верховної Ради України, надсилається голові обласної Ради, на території якої утворено відповідний виборчий округ, та публікується в газеті "Голос України" і місцевій пресі.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes