Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексый
Розмір: 27.8
Скачувань: 1383
Стаття 49. Підрахунок голосів на виборчій дільниці

Підрахунок голосів на виборчій дільниці проводиться дільничною виборчою комісією окремо по кожному кандидату в депутати.

Виборчі скриньки, а також закриті конверти, передані дільничній виборчій комісії виборцями, які змінили місце свого перебування, розкриваються дільничною виборчою комісією після оголошення головою комісії про закінчення голосування. Розкриття виборчих скриньок і конвертів до закінчення голосування забороняється. Перед розкриттям виборчих скриньок і конвертів усі невикористані виборчі бюлетені підраховуються і погашаються дільничною виборчою комісією.

Дільнична виборча комісія за списком виборців встановлює загальну кількість виборців на дільниці, а також кількість виборців, які одержали бюлетені і передали закриті конверти. На підставі бюлетенів, що були у виборчих скриньках і конвертах, комісія встановлює: загальну кількість виборців, які взяли участь в голосуванні; кількість голосів, поданих за, і кількість голосів, поданих проти кожного кандидата в депутати; кількість бюлетенів, визнаних недійсними. По прізвищах громадян, додатково вписаних виборцями в бюлетені, голоси не підраховуються.

Визнаються недійсними виборчі бюлетені невстановленого зразка, а також бюлетені, в яких при голосуванні залишено більше одного кандидата. При виникненні сумнівів у дійсності виборчого бюлетеня питання вирішується дільничною виборчою комісією шляхом голосування.

Результати підрахунку голосів розглядаються на засіданні дільничної виборчої комісії і заносяться до протоколу. Протокол підписується головою, заступником голови, секретарем і членами комісії і негайно направляється в окружну виборчу комісію в порядку, встановленому Центральною виборчою комісією.

Стаття 50. Встановлення результатів виборів по виборчому

округу

На підставі протоколів дільничних виборчих комісій окружна виборча комісія визначає: загальну кількість виборців по округу; кількість виборців, які одержали виборчі бюлетені; кількість виборців, які взяли участь в голосуванні; кількість голосів, поданих за, І кількість голосів, поданих проти кожного кандидата в депутати; кількість бюлетенів, визнаних недійсними.

Обраним вважається кандидат у народні депутати Української РСР, який одержав на виборах більше половини голосів виборців, які взяли участь в голосуванні.

Окружна виборча комісія може визнати вибори недійсними через допущені в ході виборів або при підрахунку голосів порушення цього Закону.

Вибори визнаються такими, що не відбулися, якщо в них взяло участь менше половини виборців, внесених у списки виборців, а також у зв'язку з вибуттям усіх зареєстрованих по округу кандидатів у депутати.

Результати виборів по виборчому округу встановлюються на засіданні окружної виборчої комісії і заносяться до протоколу. Протокол підписується головою, заступником голови, секретарем і членами комісії і направляється в Центральну виборчу комісію у встановленому нею порядку.

Повідомлення про результати виборів по виборчому округу публікується в пресі окружною виборчою комісією в строки, встановлені Центральною виборчою комісією. У повідомленні вказується: загальна кількість громадян, включених у списки виборців; кількість виборців, які взяли участь в голосуванні; кількість голосів, поданих за, і кількість голосів, поданих проти кожного кандидата в депутати; кількість недійсних бюлетенів; прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, посада, яку займає (заняття), партійність, місце роботи і проживання обраного депутата.

IX. ПОРЯДОК ПІДБИТТЯ І ОПУБЛІКУВАННЯ ПІДСУМКІВ ВИБОРІВ

НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНСЬКОЇ РСР

Стаття 51. Реєстрація народних депутатів Української РСР

Центральна виборча комісія по виборах народних депутатів Української РСР на підставі протоколів окружних виборчих комісій, які надійшли до неї, реєструє обраних народних депутатів Української РСР. Центральна виборча комісія може визнати вибори недійсними, якщо в ході виборів або при підрахунку голосів, або визначенні результатів виборів мали місце порушення цього Закону, і відмовити в реєстрації народного депутата Української РСР.

Стаття 52. Опублікування підсумків виборів народних

депутатів Української РСР

Повідомлення про підсумки виборів у цілому по республіці і список обраних народних депутатів Української РСР Центральна виборча комісія публікує в пресі не пізніш як на десятий день після проведення виборів в алфавітному порядку з зазначенням прізвища, імені, по батькові, посади, яку займає (заняття), партійності, місця роботи і проживання депутата, виборчого округу, від якого його обрано депутатом.

Стаття 53. Посвідчення і нагрудний знак народного депутата

Української РСР

Окружна виборча комісія після опублікування в пресі списку народних депутатів Української РСР, зареєстрованих Центральною виборчою комісією, видає кожному обраному народному депутату посвідчення про його обрання.

Після визнання Верховною Радою Української РСР повноважень обраних депутатів видані їм посвідчення про обрання депутатом замінюються посвідченням народного депутата Української РСР. Депутату видається також нагрудний знак "Народний депутат Української РСР".

X. ПОВТОРНЕ ГОЛОСУВАННЯ, ПОВТОРНІ ВИБОРИ

І ВИБОРИ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНСЬКОЇ РСР

ЗАМІСТЬ ВИБУЛИХ

Стаття 54. Повторне голосування

Якщо по виборчому округу балотувалося більше двох кандидатів у народні депутати Української РСР і жодного з них не було обрано, окружна виборча комісія приймає рішення про проведення в окрузі повторного голосування по двох кандидатах у депутати, які одержали найбільшу кількість голосів. Про це рішення окружна виборча комісія повідомляє в Центральну виборчу комісію та інформує виборців округу. Повторне голосування у виборчому окрузі проводиться не пізніш як у двотижневий строк з додержанням вимог цього Закону.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes