Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексый
Розмір: 27.8
Скачувань: 1382
Стаття 36. Скасування рішення про висунення кандидата в

народні депутати Української РСР. Зняття

кандидатом своєї кандидатури

Трудовий колектив, орган громадської організації, колектив професійно-технічного, середнього спеціального і вищого навчального закладу, збори виборців за місцем проживання і військовослужбовців військової частини, які висунули кандидата в народні депутати Української РСР, мають право в будь-який час до виборів скасувати своє рішення про висунення кандидата в депутати. Рішення в цьому питанні приймається в порядку, передбаченому для висування кандидатів у депутати, і направляється в окружну виборчу комісію.

Кандидат у депутати в будь-який час до дня виборів може зняти свою кандидатуру, звернувшись з заявою про це в окружну виборчу комісію.

Про скасування рішення про висунення кандидата в депутати або про зняття кандидатом своєї кандидатури окружна виборча комісія доводить до відома населення виборчого округу.

Стаття 37. Порядок висування кандидатів у народні депутати

Української РСР замість вибулих

В разі вибуття кандидатів у народні депутати Української РСР після їх реєстрації відповідною окружною виборчою комісією, якщо у виборчому окрузі не залишається інших кандидатів, окружна виборча комісія звертається до трудових колективів, громадських організацій, колективів професійно-технічних, середніх спеціальних і вищих навчальних закладів, зборів виборців за місцем проживання і військовослужбовців по військових частинах з пропозицією висунути нових кандидатів у депутати. При вибутті кандидатів у депутати менш як за місяць до дня виборів вибори депутата від відповідного виборчого округу проводяться у двомісячний строк після загальних виборів.

Висування кандидатів у депутати замість вибулих проводиться в порядку, встановленому цим Законом.

Стаття 38. Виборчий бюлетень

У виборчий бюлетень включаються в алфавітному порядку всі зареєстровані кандидати в народні депутати Української РСР з зазначенням прізвища, імені, по батькові, посади, яку займає (заняття), місця роботи і проживання кожного кандидата в депутати. Виборчі бюлетені друкуються мовами, якими користується населення виборчого округу.

Виборчі бюлетені вручаються дільничним виборчим комісіям не пізніш як за п'ятнадцять днів до виборів.

VII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ КАНДИДАТІВ

У НАРОДНІ ДЕПУТАТИ УКРАЇНСЬКОЇ РСР

Стаття 39. Право кандидата в народні депутати Української

РСР виступати на зборах, користуватися засобами

масової інформації, одержувати інформацію

Кандидати в народні депутати Української РСР з часу їх реєстрації виборчими комісіями мають рівне право виступати на передвиборних та інших зборах, нарадах, засіданнях, у пресі, по телебаченню, радіо. Матеріально-технічні засоби агітації у виборчому окрузі повинні бути рівними для всіх кандидатів у депутати.

Державні і громадські органи, керівники підприємств, установ, організацій, громадські селищні, сільські, вуличні, квартальні, дільничні, домові комітети зобов'язані подавати кандидатам у народні депутати Української РСР допомогу в організації зустрічей з виборцями, в одержанні необхідних довідкових та інформаційних матеріалів.

Використання кандидатами в депутати свого службового становища для ведення передвиборної кампанії не допускається.

Стаття 40. Передвиборна програма кандидата в народні

депутати Української РСР

Кандидат у народні депутати Української РСР виступає з програмою своєї майбутньої діяльності. Програма кандидата в депутати не повинна містити закликів до повалення або насильницької зміни радянського державного і суспільного ладу, закріпленого Конституцією СРСР ( n0001400-77 ) і Конституцією Української РСР ( 888-09 ), до розпалювання національної, расової ворожнечі або розбрату. В разі порушення цієї вимоги Центральна виборча комісія за поданням окружної виборчої комісії відповідно до висновку Верховного Суду Української РСР може розглянути питання про скасування рішення про реєстрацію кандидата в депутати. Верховний Суд зобов'язаний розглянути це питання в триденний строк.

Стаття 41. Передвиборна агітація

Трудовим колективам, громадським організаціям, колективам професійно-технічних, середніх спеціальних і вищих навчальних закладів, виборцям за місцем проживання, військовослужбовцям по військових частинах, які висунули кандидатів у депутати, надається право безперешкодної агітації за своїх кандидатів з часу їх реєстрації виборчими комісіями.

Трудовим колективам, громадським організаціям, колективам професійно-технічних, середніх спеціальних і вищих навчальних закладів, виборцям за місцем проживання, військовослужбовцям по військових частинах виборчими комісіями надаються обладнані приміщення для зборів, а також засоби масової інформації для ведення передвиборної агітації.

Громадянам Української РСР, трудовим колективам, громадським організаціям гарантується можливість вільного і всебічного обговорення політичних, ділових і особистих якостей кандидатів у депутати, а також право агітації за або проти кандидата на зборах, у пресі, по телебаченню, радіо.

Кандидати в народні депутати Української РСР проводять зустрічі з своїми виборцями як на зборах, так і в іншій зручній для виборців формі. Збори виборців організуються виборчою комісією спільно з відповідною Радою народних депутатів або її президією, трудовими колективами і органами громадських організацій.

Про час і місце проведення зборів та зустрічей повідомляється виборцям завчасно.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes