Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексый
Розмір: 27.8
Скачувань: 1388
Обраним вважається кандидат у народні депутати Української РСР, який одержав при повторному голосуванні найбільшу кількість голосів виборців, які взяли участь в голосуванні, щодо іншого кандидата.

Стаття 55. Повторні вибори

Якщо по виборчому округу балотувалося не більше двох кандидатів у народні депутати Української РСР і жодного з них не було обрано або вибори по виборчому округу були визнані такими, що не відбулися, або недійсними, або повторне голосування не дало змоги визначити обраного депутата, Центральна виборча комісія доручає окружній виборчій комісії провести в окрузі повторні вибори. При цьому вона може прийняти рішення про необхідність проведення виборів окружною і дільничними виборчими комісіями в новому складі.

Повторні вибори проводяться не пізніш як у двомісячний строк після загальних виборів. Голосування проводиться на тих же виборчих дільницях і за списками виборців, складеними для проведення загальних виборів. Утворення виборчих комісій, висування і реєстрація кандидатів у депутати, інші заходи проводяться в порядку, встановленому цим Законом. Про проведення повторних виборів інформуються виборці округу.

Кандидати, які не одержали необхідної кількості голосів і не обрані народними депутатами, на повторних виборах не балотуються.

Стаття 56. Проведення виборів народних депутатів

Української РСР замість вибулих

В разі визнання Верховною Радою Української РСР повноважень окремих народних депутатів Української РСР недійсними, а також в разі відкликання депутата, дострокового припинення депутатських повноважень з інших причин у відповідних виборчих округах у тримісячний строк з моменту вибуття депутата проводяться нові вибори. Вибори призначаються Центральною виборчою комісією не пізніш як за два місяці до їх проведення і організуються з додержанням вимог цього Закону. При цьому окружна виборча комісія утворюється за 50 днів, дільничні виборчі комісії - за місяць до виборів, реєстрація кандидатів у депутати закінчується за місяць до виборів. Списки виборців подаються для загального ознайомлення за десять днів до виборів.

В разі вибуття народного депутата Української РСР менш як за рік до закінчення строку повноважень народних депутатів Української РСР вибори нового народного депутата Української РСР замість вибулого не проводяться.

Голова Президії Верховної

Ради Української РСР В.ШЕВЧЕНКО

Секретар Президії Верховної

Ради Української РСР М.ХОМЕНКО

м. Київ, 27 жовтня 1989 р.

N 8304-XI

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes