Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексый
Розмір: 27.8
Скачувань: 1382
Стаття 28. Організація роботи виборчих комісій

Голова, заступник голови і секретар виборчої комісії обираються на засіданні відповідної комісії.

Засідання виборчої комісії є правомочними, якщо в них бере участь не менш як дві третини складу комісії. Рішення комісії приймаються відкритим голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії. Члени комісії, не згодні з її рішенням, мають право висловити окрему думку, яка в письмовій формі додається до протоколу засідання виборчої комісії.

Рішення виборчих комісій, прийняті в межах їх повноважень, є обов'язковими для виконання всіма державними і громадськими органами, підприємствами, установами та організаціями.

Рішення і дії виборчої комісії можуть бути оскаржені у вищестоящу виборчу комісію, а у випадках, передбачених цим Законом, також в суд.

Особа, яка входить до складу виборчої комісії, за її рішенням може звільнятися в період підготовки і проведення виборів від виконання виробничих або службових обов'язків з збереженням середньої заробітної плати за рахунок коштів, що виділяються на проведення виборів.

Стаття 29. Сприяння виборчим комісіям у здійсненні їх

повноважень

Державні і громадські органи, підприємства, установи, організації, службові особи зобов'язані сприяти виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень, надавати необхідні для їх роботи відомості і матеріали.

Виборча комісія має право звертатися в питаннях, пов'язаних з підготовкою і проведенням виборів, у державні і громадські органи, до підприємств, установ, організацій, службових осіб, які зобов'язані розглянути поставлене питання і дати виборчій комісії відповідь не пізніш як у триденний строк.

V. СПИСКИ ВИБОРЦІВ

Стаття 30. Список виборців і порядок його складання

Список виборців по виборах народних депутатів Української РСР складається по кожній виборчій дільниці і підписується головою і секретарем дільничної виборчої комісії. Для участі в роботі по складанню списку дільнична виборча комісія може залучати представників громадськості.

Виконавчі комітети міських, районних у містах, селищних і сільських Рад народних депутатів забезпечують облік виборців і передають дільничним виборчим комісіям відомості про виборців, які проживають на відповідній території, необхідні для складання списків виборців.

Списки виборців - військовослужбовців, які перебувають у військових частинах, а також членів сімей військовослужбовців та інших виборців, якщо вони проживають у районах розташування військових частин, складаються на основі даних, що подаються командирами військових частин. Військовослужбовці, які проживають поза військовими частинами, включаються в списки виборців за місцем проживання на загальних підставах.

Списки виборців по виборчих дільницях, утворених в лікарнях та інших стаціонарних лікувальних закладах, а також на суднах, які перебувають в день виборів у плаванні, при представництвах Української РСР за кордоном, складаються на основі даних, що подаються керівниками зазначених установ І капітанами суден.

Прізвища виборців вказуються в списку виборців у порядку, зручному для організації голосування.

Стаття 31. Порядок включення громадян в список виборців

В список виборців включаються всі громадяни Української РСР, які ДОСЯГАЙ до дня або в день виборів 18 років, проживають на момент складання списку на території даної виборчої дільниці і мають право брати участь в голосуванні.

Виборець може бути включений в список виборців лише на одній виборчій дільниці.

Виборці, які проживають на території даної виборчої дільниці і з якихось причин пропущені в списку, включаються в нього за рішенням дільничної виборчої комісії.

Стаття 32. Ознайомлення громадян з списками виборців і право

на оскарження неправильностей в списку виборців

0

i

B*

N

Ae



\x017D

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes