Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексый
Розмір: 27.8
Скачувань: 1382
Стаття 15. Призначення виборів народних депутатів

Української РСР

Вибори народних депутатів Української РСР призначаються Верховною Радою Української РСР не пізніш як за чотири місяці до закінчення строку повноважень народних депутатів Української РСР.

Повідомлення про день виборів публікується в пресі.

Стаття 16. Утворення виборчих округів

Для виборів народних депутатів Української РСР утворюється 450 виборчих округів.

Виборчі округи утворюються Центральною виборчою комісією по виборах народних депутатів Української РСР за поданням обласних, Київської і Севастопольської міських Рад народних депутатів або їх президій.

Від кожного виборчого округу обирається один народний депутат Української РСР.

Стаття 17. Порядок утворення виборчих округів

Виборчі округи по виборах народних депутатів Української РСР утворюються приблизно з рівною кількістю виборців на всій території Української РСР. При визначенні меж виборчих округів враховується адміністративно-територіальний устрій Української РСР. Норма виборців на виборчий округ для кожних виборів встановлюється Верховною Радою Української РСР.

Список виборчих округів з зазначенням їх меж, найменувань і центрів округів, кількості виборців у них публікується Центральною виборчою комісією не пізніш як на десятий день після призначення виборів.

III. ВИБОРЧІ ДІЛЬНИЦІ

Стаття 18. Утворення виборчих дільниць

Для проведення голосування і підрахунку голосів при виборах народних депутатів Української РСР територія районів, міст, районів у містах, які входять до виборчих округів, ділиться на виборчі дільниці. Виборчі дільниці утворюються також у військових частинах і входять до виборчих округів за місцем розташування частин.

У лікарнях та інших стаціонарних лікувальних закладах, місцях перебування громадян, розташованих у важкодоступних районах, а також на суднах, які перебувають в день виборів у плаванні, можуть бути утворені виборчі дільниці, що входять до виборчих округів відповідно за місцем їх знаходження або за місцем порту приписки судна. Виборчі дільниці можуть бути утворені, якщо для цього є необхідні умови, при представництвах Української РСР за кордоном.

Стаття 19. Порядок і норма утворення виборчих дільниць

Виборчі дільниці утворюються районними, міськими (крім міст районного підпорядкування), районними в містах Радами народних депутатів або їх президіями за погодженням з окружними виборчими комісіями. У військових частинах виборчі дільниці утворюються відповідними Радами народних депутатів або їх президіями за поданням командирів частин або військових з'єднань. На суднах, які перебувають в день виборів у плаванні, виборчі дільниці утворюються відповідними Радами народних депутатів або їх президіями за місцем порту приписки судна. При представництвах Української РСР за кордоном виборчі дільниці утворюються Радами народних депутатів або їх президіями за поданням Міністерства закордонних справ Української РСР.

Виборчі дільниці утворюються не пізніш як за два місяці до виборів. У військових частинах, а також у важкодоступних районах, на суднах, які перебувають в день виборів у плаванні, виборчі дільниці утворюються в той же строк, а у виняткових випадках - не пізніш як за п'ять днів до виборів.

Виборчі дільниці утворюються з кількістю від 20 до 3000 виборців, а в необхідних випадках - з меншою або більшою кількістю виборців. Відповідна Рада народних депутатів або її президія сповіщає виборців про межі кожної виборчої дільниці з зазначенням місця знаходження дільничної виборчої комісії і приміщення для голосування.

IV. ВИБОРЧІ КОМІСІЇ

Стаття 20. Система виборчих комісій

Для проведення виборів народних депутатів Української РСР утворюються виборчі комісії:

Центральна виборча комісія по виборах народних депутатів Української РСР;

окружні виборчі комісії по виборах народних депутатів Української РСР;

дільничні виборчі комісії.

Стаття 21. Утворення Центральної виборчої комісії по

виборах народних депутатів Української РСР

Центральна виборча комісія по виборах народних депутатів Української РСР утворюється Верховною Радою Української РСР за поданням обласних, Київської і Севастопольської міських Рад народних депутатів або їх виконавчих комітетів з врахуванням пропозицій трудових колективів або їх рад, органів громадських організацій, колективів професійно-технічних, середніх спеціальних і вищих навчальних закладів, зборів виборців за місцем проживання і військовослужбовців по військових частинах, а також за поданням республіканських органів громадських організацій не пізніш як за чотири місяці до виборів у складі голови, двох заступників голови, секретаря і 31 члена комісії.

Строк повноважень Центральної виборчої комісії - п'ять років. ( Стаття 21 в редакції Постанови ВР УРСР N 689а-XII ( 689а-12 ) від 01.02.91 )

Стаття 22. Повноваження Центральної виборчої комісії по

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes