Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів Української РСР (27.10.89)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексый
Розмір: 27.8
Скачувань: 1383
Організатори і учасники зборів та інших передвиборних заходів зобов'язані додержувати радянських законів, громадського порядку. Агітація в день виборів не допускається.

Стаття 42. Довірені особи кандидата в народні депутати

Української РСР

Кандидат у народні депутати Української РСР може мати до п'яти довірених осіб, які допомагають йому в проведенні виборчої кампанії, ведуть агітацію за обрання його депутатом, представляють інтереси кандидата у взаємовідносинах з державними і громадськими органами, виборцями, а також у виборчих комісіях.

Кандидат у депутати визначає довірених осіб за своїм розсудом і повідомляє про них для реєстрації в окружну виборчу комісію. Виборча комісія після реєстрації довірених осіб видає їм посвідчення. Довірена особа не може входити до складу виборчих комісій в межах округу, по якому балотується кандидат. Кандидат у депутати має право в будь-який час до виборів замінити довірених осіб.

Повноваження довірених осіб кандидата в депутати закінчуються після підбиття підсумків виборів по виборчому округу.

Стаття 43. Звільнення кандидата в народні депутати

Української РСР від виробничих або службових

обов'язків для участі в передвиборних заходах

Кандидат у народні депутати Української РСР після реєстрації на час проведення зустрічей з виборцями, виступів на передвиборних зборах, по телебаченню і радіо звільняється від виконання виробничих або службових обов'язків з збереженням середньої заробітної плати за рахунок коштів, що виділяються на проведення виборів.

Стаття 44. Право кандидата в народні депутати

Української РСР на безплатний проїзд

Кандидат у народні депутати Української РСР після реєстрації має право на безплатний проїзд на всіх видах пасажирського транспорту (за винятком таксі) в межах відповідного виборчого округу. Кандидат у депутати, який проживає за межами виборчого округу, користується таким же правом для проїзду у виборчий округ і повернення до місця проживання.

Стаття 45. Недоторканність кандидата в народні депутати

Української РСР

Кандидат у народні депутати Української РСР не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, заарештований або підданий заходам адміністративного стягнення, які накладаються в судовому порядку, без згоди Центральної виборчої комісії.

VIII. ПОРЯДОК ГОЛОСУВАННЯ І ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ ВИБОРІВ

Стаття 46. Час і місце голосування

При виборах народних депутатів Української РСР голосування проводиться в день виборів з 7 до 20 години. Про час і місце голосування дільнична виборча комісія сповіщає виборців не пізніш як за десять днів до виборів.

На виборчих дільницях, утворених у військових частинах, у важкодоступних районах, на суднах, які перебувають в день виборів у плаванні, а також при представництвах Української РСР за кордоном, дільнична виборча комісія може оголосити голосування закінченим раніше 20 години, якщо проголосували всі виборці, включені в список.

Стаття 47. Організація голосування

Голосування проводиться в спеціально відведених приміщеннях, в яких повинні бути обладнані в достатній кількості кабіни або кімнати для таємного голосування, визначені місця видачі виборчих бюлетенів і встановлені виборчі скриньки. Виборчі скриньки встановлюються таким чином, щоб голосуючі при підході до них обов'язково проходили через кабіни або кімнати для таємного голосування.

Відповідальність за організацію голосування, забезпечення таємності волевиявлення виборців, обладнання приміщень і підтримання в них необхідного порядку несе дільнична виборча комісія.

В день виборів перед початком голосування виборчі скриньки перевіряє, пломбує або опечатує голова дільничної виборчої комісії в присутності членів комісії.

Кожний виборець голосує особисто; голосування за інших осіб не допускається. Виборчі бюлетені видаються дільничною виборчою комісією на підставі списку виборців виборчої дільниці по пред'явленні виборцем паспорта або іншого документа, який посвідчує його особу. Про видачу виборчих бюлетенів у списку виборців робиться відмітка.

У випадках, коли окремі виборці за станом здоров'я або з інших причин не можуть прибути в приміщення для голосування, дільнична виборча комісія на їх прохання доручає окремим членам комісії організувати голосування в місці перебування цих виборців.

Стаття 48. Проведення голосування

Виборчий бюлетень заповнюється голосуючим у кабіні або кімнаті для таємного голосування. При заповненні бюлетеня забороняється присутність будь-кого, крім голосуючого. Виборець, який не має можливості самостійно заповнити бюлетень, вправі запросити в кабіну або кімнату для таємного голосування іншу особу за своїм розсудом, крім члена виборчої комісії.

При виборах народних депутатів Української РСР голосуючий викреслює в бюлетені прізвища кандидатів у депутати, проти яких він голосує.

Заповнений виборчий бюлетень голосуючий опускає у виборчу скриньку.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes