Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 43.8
Скачувань: 811
маршрути обслуговування повітряного руху;

заборонені зони;

зони обмеження польотів;

небезпечні зони;

повітряний простір зони з особливим режимом використання повітряного простору;

тимчасово зарезервований повітряний простір;

зони виконання спеціальних польотів;

зони виконання випробувальних польотів;

повітряний коридор перетинання державного кордону;

райони пошуку та рятування;

райони спрощеної координації.

Структура повітряного простору та зміни до неї затверджуються Укравіатрансом за погодженням з Генеральним штабом Збройних Сил, а у разі потреби з відповідними державними органами, підприємствами, установами та організаціями. Інформація про затверджену в установленому порядку структуру повітряного простору публікується в документах з аеронавігаційної інформації і включається до бази даних Украероруху (CAI).

39. Класифікації підлягає весь повітряний простір, де здійснюється обслуговування повітряного руху. Класифікація повітряного простору ОПР визначається Укравіатрансом виходячи з потреб користувачів повітряного простору та забезпечення безпеки використання повітряного простору і публікується у відповідних документах з аеронавігаційної інформації.

40. Інформація про структуру повітряного простору, дані про аеродроми, постійно діючі заборонені зони, зони обмеження польотів і небезпечні зони публікується у збірниках аеронавігаційної інформації за Світовою геодезичною системою-1984 (WGS-84) і наноситься на аеронавігаційні карти. Аеронавігаційна інформація повинна бути доступною для всіх користувачів повітряного простору.

Збірник аеронавігаційної інформації та зміни до нього затверджуються Укравіатрансом за погодженням із заінтересованими державними органами.

41. Повітряні траси повинні відповідати діючим в Україні нормам придатності повітряних трас до експлуатації, інформація про них включається до Збірника аеронавігаційної інформації. Норми придатності, правила та порядок допуску повітряних трас до експлуатації встановлюються Укравіатрансом.

42. Структура повітряного простору визначається на підставі пропозицій заінтересованих державних органів, підприємств, установ та організацій. Удосконалення структури повітряного простору здійснюється на підставі відповідних пропозицій про внесення змін у документи, які визначають структуру повітряного простору (документи з аеронавігаційної інформації, інструкції з виконання польотів).

43. Підставою для підготовки пропозицій є:

1) провадження користувачем повітряного простору діяльності, передбаченої пунктом 3 цього Положення;

2) зміна елементів структури повітряного простору;

3) зміна потоків повітряного руху, пропускної спроможності повітряного простору, інтенсивності повітряного руху, ешелонів (висот) польоту повітряних суден;

4) оснащення новими технічними засобами зв'язку, навігації, спостереження та засобами обслуговування повітряного руху;

5) введення в експлуатацію об'єктів, які впливають на використання повітряного простору;

6) утворення нових або ліквідація існуючих органів обслуговування повітряного руху;

7) економічна доцільність;

8) рекомендації комісій з розслідування авіаційних пригод, інцидентів і порушень порядку використання повітряного простору.

44. Пропозиції погоджуються:

1) у разі встановлення або зміни маршрутів ОПР, районів авіаційних робіт, меж диспетчерських районів, диспетчерських зон, зон аеродромного руху, спеціальних зон польотів з:

державними органами, підприємствами, установами та організаціями, інтересів яких торкаються ці пропозиції;

відомчими органами управління повітряним рухом, якщо внаслідок цих змін здійснюватиметься потенційний вплив на повітряний простір, у якому управління повітряним рухом або інша діяльність забезпечується відповідними відомчими органами;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes