Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 43.8
Скачувань: 809
Організація потоків повітряного руху

52. Організація потоків повітряного руху здійснюється з метою недопущення перевищення пропускної спроможності секторів ОПР, маршрутів ОПР та аеродромів цивільної авіації згідно з Правилами організації потоків повітряного руху, які затверджуються Мінтрансом.

53. Організація потоків повітряного руху здійснюється через відповідні підрозділи Украероруху згідно з установленими правилами організації потоків повітряного руху.

Оплата за аеронавігаційне обслуговування

54. Аеронавігаційне обслуговування польотів повітряних суден у повітряному просторі здійснюється на платній основі. Розмір плати за аеронавігаційне обслуговування та порядок її справляння встановлюються згідно із законодавством.

55. До користувачів, які не сплатили належну суму за аеронавігаційне обслуговування в установлений термін, вживаються передбачені законодавством заходи щодо стягнення суми боргу.

IV. Порядок подання заявок, видачі дозволів

та визначення умов використання повітряного простору

56. Користувачі повітряного простору, заінтересовані у провадженні діяльності, зазначеної у пункті 3 цього Положення, повинні подати заявку на провадження відповідного виду діяльності (розклад, план, графік).

57. Подання заявок та видача дозволів на використання повітряного простору або анулювання заявок може здійснюватися за допомогою телеграфу, телефону, поштового зв'язку, телефаксу тощо. Користувачі повітряного простору зобов'язані мати прямий зв'язок (телеграф, телефон, телефакс або інші види зв'язку) з органами ОПР та відповідними органами управління Військ ППО.

58. Форма розкладів та заявок на польоти цивільних повітряних суден, а також терміни їх подання визначаються Правилами надання експлуатантам дозволів на виліт з аеропортів України та приліт до аеропортів України під час виконання міжнародних, внутрішніх та транзитних польотів, що затверджуються Мінтрансом та Міноборони.

59. Форма розкладів, заявок та терміни їх подання на провадження діяльності, пов'язаної з використанням повітряного простору, та виконання польотів державних повітряних суден визначаються правилами, що затверджуються Міноборони та Мінтрансом.

60. Розклад регулярних внутрішніх та міжнародних польотів цивільних повітряних суден експлуатантів України та іноземних експлуатантів затверджується Укравіатрансом і надсилається до Украероруху (Украероцентру) та органів управління Військ ППО не пізніше ніж за 20 діб до введення його в дію.

61. Органи управління Військ ППО, Украероцентр здійснюють контроль за виконанням регулярних внутрішніх та міжнародних польотів, а також транзитних регулярних польотів та наданням органами ОПР послуг з обслуговування повітряного руху. З цією метою користувачі повітряного простору подають Украероцентру перелік повторюваних планів польотів не пізніше ніж за 14 діб до початку польоту, а зміни до цього переліку - за 7 діб до введення їх у дію. Украероцентр доводить перелік повторюваних планів польотів до РДЦ та органів управління Військ ППО.

62. Виконання нерегулярних міжнародних польотів цивільними повітряними суднами, що прямують транзитом, здійснюється на підставі поданого органами ОПР, Украероцентру не пізніше ніж за 1 годину до розрахункового часу прибирання колодок плану польоту (ФПЛ). При цьому дозволяється подавати органу ОПР план польоту з повітря не пізніше ніж за 30 хвилин до входження цивільного повітряного судна у повітряний простір.

Органи ОПР, які прийняли план польоту, доводять його до органів ОПР за маршрутом польоту (у межах повітряного простору), а також до Украероцентру та органів управління Військ ППО каналами авіаційної фіксованої мережі електрозв'язку (АФТН).

Форма та зміст ФПЛ визначається Правилами польотів у повітряному просторі України.

Виконання міжнародних польотів іноземними державними повітряними суднами, що прямують транзитом, здійснюється на підставі міжнародних договорів за поданням МЗС з дозволу Генерального штабу Збройних Сил та Укравіатрансу.

63. Заявки на виконання польотів іноземних повітряних суден, пов'язаних з перевезенням глав держав, урядів та очолюваних ними делегацій, міністрів закордонних справ і міністрів оборони, а також з перевезенням небезпечних вантажів, подаються до Укравіатрансу. У випадках виконання зазначених польотів на державних повітряних суднах або здійснення посадок на аеродроми, що належать Міноборони, Держкомкордону, МВС, МНС, додатково інформується Генеральний штаб Збройних Сил (через МЗС). Укравіатранс та Генеральний штаб Збройних Сил після погодження заявки надсилають рішення заявнику (через МЗС), Украероцентру та адміністрації аеропортів, замовлених у заявці.

64. Заявка на виконання нерегулярного польоту цивільного повітряного судна в межах повітряного простору України подається експлуатантом напередодні виконання польоту відповідному органу Укравіатрансу не пізніше ніж до 17 год. за UTC.

План польоту (ФПЛ) експлуатант подає відповідним органам ОПР, Украероцентру, а також органам управління Військ ППО через органи ОПР за 1 год. до розрахункового часу прибирання колодок.

l



B*

e

i

&

(

B

D

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes