Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 43.8
Скачувань: 811
Украерорухом;

Головними штабами видів Збройних Сил та Держкомкордоном;

2) у разі встановлення або зміни коридорів перетинання державного кордону, елементів структури повітряного простору в зонах з особливим режимом використання повітряного простору, заборонених зонах, зонах обмеження, небезпечних зонах із:

відповідними відомчими органами управління повітряного руху на місцях, якщо внаслідок цих змін здійснюватиметься потенційний вплив на повітряний простір, у якому управління повітряним рухом або інша діяльність забезпечується відповідними відомчими органами;

Украерорухом;

Головними штабами видів Збройних Сил та Держкомкордоном.

Пропозиції, подані з порушенням установленого порядку, повертаються без розгляду.

Не потребують погодження пропозиції щодо виключення ділянок маршрутів ОПР, спрямлених маршрутів ОПР, місцевих маршрутів ОПР або зменшення їх ширини, діапазону ешелонів польоту на них, якщо вони розроблені Укравіатрансом або за його дорученням.

45. Пропозиції щодо встановлення або зміни елементів структури повітряного простору подаються користувачами з відповідним обгрунтуванням і картою (масштаб не менш як 1:2000000). У документах повинні відображатися такі питання:

забезпечення безпеки польотів;

необхідність встановлення або зміни елементів структури повітряного простору;

збільшення пропускної спроможності елементів структури повітряного простору;

зниження рівня авіаційних шумів;

здійснення відповідних розрахунків (навігаційні, інженерні, економічні тощо).

На карті повинні бути зазначені:

існуючі та запропоновані елементи структури повітряного простору;

радіолокаційні поля та поля радіозв'язку для відповідних діапазонів висот;

максимальні значення висот рельєфу місцевості у смузі завширшки 50 кілометрів.

46. Зміни, що вносяться в документи, які визначають структуру повітряного простору, після погодження з Генеральним штабом Збройних Сил, відповідними державними органами, підприємствами, установами та організаціями подаються в двох примірниках на затвердження до Укравіатрансу в такі терміни:

до інструкції з виконання польотів (з використання повітряного простору) в районах аеродромів, аеровузлів, з експлуатації полігонів та до інших інструкцій, які регламентують діяльність, пов'язану з використанням повітряного простору, - 4 рази на рік до 30 числа останнього місяця кожного кварталу;

до переліку місцевих повітряних ліній - два рази на рік до 1 квітня та 1 жовтня;

до інших документів, які містять інформацію про структуру повітряного простору, з урахуванням термінів опублікування та введенням рішення про внесення змін у дію в установленому порядку.

Якщо зміни вносяться у зв'язку з тим, що не забезпечується належний рівень безпеки польотів та обслуговування повітряного руху, вони можуть подаватися без дотримання зазначених термінів.

Якщо зміни та доповнення стосуються відомостей, опублікованих у документах з аеронавігаційної інформації, одночасно вносяться зміни і до цих документів.

47. Затверджені в установленому порядку схеми польотів, крім публікації в документах з аеронавігаційної інформації, включаються як додатки до інструкцій з виконання польотів у районі відповідних аеродромів.

Обслуговування та управління повітряним рухом

48. Обслуговування повітряного руху в районах польотної інформації, диспетчерських районах, диспетчерських зонах, у районах аеродромів цивільної авіації, на маршрутах ОПР здійснюється Украерорухом та відповідними підрозділами об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху, створеними на базі Украероруху. Перелік аеродромів цивільної авіації, де обслуговування повітряного руху здійснюється Украерорухом, включається до Збірника аеронавігаційної інформації.

49. Управління повітряним рухом на аеродромах, що належать відповідним державним органам, підприємствам, установам та організаціям, у зонах виконання спеціальних польотів, у тимчасово зарезервованому повітряному просторі здійснюється відомчими органами управління повітряного руху у порядку, що визначається відповідними державними органами. Управління повітряним рухом поза встановленими маршрутами ОПР, тимчасово зарезервованим повітряним простором, в зонах виконання спеціальних польотів та на аеродромах, що належать відповідним державним органам, підприємствам, установам та організаціям, здійснюється відповідними підрозділами об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху, створеними на базі Украероруху.

50. Організація обслуговування (управління) повітряного руху на аеродромах спільного базування (використання) визначається в положеннях, які затверджуються спільними наказами відповідних державних органів.

51. Обслуговування повітряного руху органами ОПР України у повітряному просторі суміжної держави, а також обслуговування повітряного руху органами ОПР суміжних держав у повітряному просторі України здійснюється на підставі відповідних міжнародних договорів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes